ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μίσσας: ''Προσοχή στην άμυνα''

Μίσσας: ''Προσοχή στην άμυνα''

Η Εθνική Νέων Ανδρών ξεπέρασε το εμπόδιο της Ουγγαρίας και ο Κώστας Μίσσας εξήγησε πως το ''κλειδί'' για να κερδίσει η ελληνική ομάδα τη Μεγάλη Βρετανία στο επόμενο ματς θα είναι η άμυνα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε μετά τη δεύτερη νίκη της Ελλάδας στο Eurobasket U-20 πως οι Έλληνες διεθνείς πρέπει να βελτιώσουν την αμυντική λειτουργία στα επόμενα παιχνίδια.

''Ηταν άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι. Η νίκη είναι αυτό που μετράει, αλλά είναι δεδομένο, και αυτό τους είπα και στα αποδυτήρια, πως πρέπει να παίζουμε καλύτερη άμυνα στο ένας εναντίον ενός. Ειδικά κόντρα σε ομάδες οι οποίες έχουν την λογική τρίπλα, σπλιτ, κικ άουτ, πάσα και έχουν καλούς σουτέρ, αν δεν παίξεις καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός έχεις σοβαρό πρόβλημα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι.

Από κει και πέρα, οπότε έχουμε οργανωμένη επίθεση, έχουμε σωστές επιλογές, όποτε κάποιος μπαίνει σε μια διαδικασία να αποφασίσει κάτι τις περισσότερες φορές δεν έχουμε αποτέλεσμα. Παράλληλα τέτοιες ομάδες έχουν γρήγορα τεσσάρια, γρήγορα πεντάρια, ψηλά παιδιά παίζουν στα πόδια και υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο κομμάτι της άμυνας και για αυτό θέλει πάρα πολύ καλή προσωπική άμυνα σε πρώτη φάση και στην συνέχεια στην ομαδική τακτική. Και αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο που πρέπει ειδικά στο παιχνίδι με την Μεγάλη Βρετανία, που έχει την ίδια ακριβώς λογική, να το προσέξουμε. Θέλει προσοχή στην άμυνα για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι''.

Καμπερίδης: ''Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας''

Από την πλευρά του, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Μιχάλης Καμπερίδης, εξήγησε: ''Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη, έστω και έτσι στο τέλος. Η νίκη είναι που μετράει. Ελπίζω σε κάθε αγώνα που περνάει να βελτιωνόμαστε και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Εχει πολύ δρόμο ακόμη το τουρνουά. Πιστεύω πως όταν θα έρθει και ο Ιωάννης, να είναι γερός, θα πάμε καλά. Σίγουρα μας προβληματίζει το ότι τα παιχνίδια κρίνονται στην τελευταία φάση. Πιστεύω πως κάθε ματς που περνάει με την βοήθεια του προπονητικού τιμ θα δούμε τα λάθη μας και θα τα διορθώσουμε.

Κάνουμε λάθη, έχουμε προβλήματα, αλλά πιστεύω πως θα τα ξεπεράσουμε στην πορεία και θα παίξουμε και καλύτερο μπάσκετ. Δεν θεωρώ πως έχουμε χαμηλή αυτοπεποίθηση. Πιστεύω πως έχει να κάνει λίγο με την απειρία ορισμένων παιδιών, αλλά ελπίζω πως στην συνέχεια θα βοηθήσουν όλα τα παιδιά γιατί έχουμε δύσκολα ματς. Ολοι πρέπει να βοηθήσουμε, ακόμη και κάποιος που μπαίνει για ένα λεπτό. Γιατί έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε την διαφορά στην συνέχεια''.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ