ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ο Μίροτιτς χάνει το clasico για... δώδεκα ώρες λόγω κορονοϊού

Ο Νίκολα Μίροτιτς εναντίον του Ολυμπιακού σε αγώνα της EuroLeague για το 2019/20
Ο Νίκολα Μίροτιτς επιτίθεται στο καλάθι του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Λίγες ώρες πριν από το clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Diario Sport αναφέρει πως η απουσία του Νίκολα Μίροτιτς είναι δεδομένη επειδή δεν πληροί τα υγειονομικά κριτήρια για... δώδεκα ώρες.

Η συμμετοχή του Νίκολα Μίροτιτς στο clasico της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (23/10, 22:00) για την 5η αγωνιστική της EuroLeague ήταν το μείζον θέμα για τους μπλαουγκράνα εδώ και δύο εβδομάδες. Από την στιγμή δηλαδή που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, αυτό που απασχολούσε τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα ήταν το κατά πόσο θα είναι έτοιμος να παίξει απέναντι στη "Βασίλισσα".

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα έδωσε το δεύτερο αρνητικό τεστ, πάτησε το γκάζι για να είναι έτοιμος από αγωνιστικής άποψης (μετά από περίπου δέκα μέρες καραντίνας), με τη συζήτηση να μετατίθεται για την ημέρα του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό που χαρακτηρίστηκε ως "game time decision" στην Ισπανία εδώ και τρεις ημέρες, φαίνεται πως επί της ουσίας δεν είναι έτσι.

Κι αυτό γιατί όπως αποκαλύπτει η Diario Sport, ο Νίκολα Μίροτιτς δεν έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην αποψινή αναμέτρηση λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου της EuroLeague. Σύμφωνα με αυτό, κάθε παίκτης θα πρέπει να έχει δώσει δύο αρνητικά τεστ, αλλά και να έχουν περάσει δεκατέσσερις (14) ημέρες από την στιγμή που βρέθηκε θετικός έως ότου έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνα.

Το πρόβλημα; Ο ίδιος βρέθηκε θετικός το πρωί του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου, ήτοι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για μερικές μόνο ώρες. Για την ακρίβεια, για δώδεκα (12) ώρες, όπως επισημαίνεται από τη Diario Sport.

Έτσι, για ακόμη ένα παιχνίδι, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν μπορεί να υπολογίζει το μεγαλύτερο όπλο της φαρέτρας του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ