ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

ΤΣΣΚΑ και Μιλουτίνοβ ισοπέδωσαν τα ρεκόρ στα επιθετικά ριμπάουντ

Ο Μιλουτίνοβ σε αγώνα της EuroLeague με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ο Μιλουτίνοβ σε αγώνα της EuroLeague με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας EUROKINISSI

Ανήμερα των 26ων γενεθλίων του, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ σημείωσε career high στα ριμπάουντ, διέλυσε το αραχνιασμένο ρεκόρ των επιθετικών στην ιστορία της EuroLeague, ενώ κι η ΤΣΣΚΑ ανέβηκε στην κορυφή στην σχετική κατηγορία.

Το παιχνίδι της 30ης Δεκεμβρίους 2020 ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αρμάνι Μιλάνο θα μπει στα ιστορικά βιβλία της EuroLeague για πολλούς λόγους. Η τελευταία αναμέτρηση του έτους ήταν κι αυτή που έσπασαν όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία ρεκόρ με κοινό παρονομαστή: τα ριμπάουντ. Τα δύο εξ αυτών αφορούσαν τον Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Ανήμερα των 26ων γενεθλίων του, ο θηριώδης σέντερ έκανε νταμπλ νταμπλ μέσα σε 13'29'' στο πρώτο μέρος. Δεν έμεινε όμως εκεί. Στην πορεία του αγώνα, αφενός σημείωσε career high για τα περισσότερα σκουπίδια σε έναν αγώνα (με 19 αντί των 18 που είχε από ένα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊικό), κυρίως όμως διέλυσε το αραχνιασμένο ρεκόρ των περισσότερων επιθετικών ριμπάουντ σε ένα βράδυ.

Πρόλαβε να μαζέψει 16 επιθετικά, πέντε περισσότερα από την κορυφαία ως τώρα επίδοση της διοργάνωσης. Τα 11 που είχαν πάρει ο Γκρεγκόρ Φούτσκα το 2004/05 και ο Τράβις Γουάτσον το 2005/06. Για να τα καταφέρει, δεν χρειάστηκε καν να περιμένει την παράταση, αφού πέτυχε το ρεκόρ λίγο πριν από την ολοκλήρωση του σαρανταλέπτου.

Μάλιστα, ήταν κι αυτός που έκανε τη διαφορά προκειμένου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ανέβει κι αυτή στο Νο1 των περισσότερων επιθετικών ριμπάουντ σε έναν αγώνα. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη τελείωσαν με 30 σκουπίδια στην αντίπαλη ρακέτα, πέντε περισσότερα από την προηγούμενη κορυφαία επίδοση, που κρατούσαν από κοινού η Ουνικάχα Μάλαγα του 2014/15 και η Παρτίζαν του 2009/10.

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ