ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Μιλουτίνοβ: "Σε ένα μεγάλο ποσοστό είμαι Έλληνας, έχω υιοθετήσει και την προφορά"

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ
Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ INTIME

Για την σχέση του με την Ελλάδα και τους Έλληνες αλλά και τον τραυματισμό που τον οδήγησε στο μπάσκετ, μίλησε ο Νίκολα Μιλουτίνοβ σε συνέντευξή του στο Basketnews.

Ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πρώην του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοβ, παραχώρησε συνέντευξη στο Basketnews όπου μίλησε για τα πέντε χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα, το δέσιμο που απέκτησε με τους Έλληνες συμπαίκτες του αλλά και τον τραυματισμό σε νεαρή ηλικία που τον οδήγησε στο να παίξει μπάσκετ.

Όπως ανέφερε ο ψηλός των Ρώσων, νιώθει Έλληνας σε μεγάλο ποσοστό ενώ παραδέχθηκε πως έχει υιοθετήσει λίγο και την ελληνική προφορά.

"Αλήθεια πιστεύω πως σε ένα μεγάλο ποσοστό μου είμαι Έλληνας γιατί πέντε χρόνια σε μία χώρα είναι πολλά. Στην αρχή ήμουν μόνος μου και ήταν δύσκολα και πέρναγα πολύ χρόνο με τους Έλληνες. Με αγάπησαν πολύ επομένως θεωρώ ότι περνώντας πολύ χρόνο μαζί τους, ένα κομμάτι μέσα μου είναι ελληνικό. Έχω υιοθετήσει πολλά ελληνικά στοιχεία, ακόμα και την προφορά. Μιλάω πολύ μαζί τους και ακόμα και με τον τραυματισμό μου μιλάγαμε πολύ και ενδιαφέρονταν πολύ για εμένα".

Όσο για τον τραυματισμό στο σαγόνι σε νεαρή ηλικία που τον οδήγησε στο μπάσκετ, ο Μιλουτίνοβ ανέφερε: "Ας το πάρουμε από την αρχή. Οι γονείς μου με έστειλαν κολυμβητήριο γιατί ήθελαν ένα υγιές άθλημα για εμένα ώστε να φτιάξω το σώμα μου. Όταν ήμουν περίπου επτά ετών, γλίστρισα στην άκρη της πισίνας και έσπασα το σαγόνι μου. Τότε αποφάσισα να σταματήσω.

Ο μπαμπάς μου μού είπε ότι μόλις θα έβγαζα τα ράμματα τον είχα ρωτήσει αν μπορούσα να πάω να παίξω μπάσκετ. Δεν ξέρω γιατί το ζήτησα αλλά μου είπε πως ήταν απόφασή μου. Τότε βρήκαμε μία σχολή μπάσκετ για αρχάριους και κάπως έτσι ξεκίνησα".

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ ΡΩΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ