ΚΗΦΙΣΙΑ

Μια (όχι και τόσο) ωραία ατμόσφαιρα

Μια (όχι και τόσο) ωραία ατμόσφαιρα
INTIME SPORTS

Μετά τις τέσσερις νίκες, έως την 6η αγωνιστική της ΣΚΡΑΤΣ Basket League (μεταξύ αυτών, επί του Ολυμπιακού), η Κηφισιά έχει ρεκόρ 1-5. Τι έχει γίνει;

Αυτό που κατάφερε η Κηφισιά, την τελευταία δεκαετία ( από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, στην Α1 και τα play offs ) δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Για αυτό και απήλαυσε το χειροκρότημα των απανταχού φαν του ελληνικού μπάσκετ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ήταν πρωταγωνιστής της ιστορίας, σε όλο το ταξίδι. Αυτό που ζει στην παρούσα φάση, είναι ενδεχομένως η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Γιατί μετά το εντυπωσιακό 4-2 της εκκίνησης, η ομάδα του μετρά 1-5, με τη σούμα των αρνητικών αποτελεσμάτων να αφορά και τον αποκλεισμό από τον τελικό Κυπέλλου.

Θα παραμερίσουμε τις συμπεριφορές εκείνου του απογεύματος και θα εστιάσουμε στην ουσία. Τι ήταν αυτό που άλλαξε και η ομάδα έφτασε το Σάββατο (27/12) στην τέταρτη διαδοχική ήττα ; Τι έχει συμβεί μετά την ήττα από την ΑΕΚ (7η αγωνιστική) και δεν της επιτρέπει να λειτουργήσει όπως μας έχει συνηθίσει;

Η πιο απλή δικαιολογία θα ήταν οι τραυματισμοί. Ο -κορυφαίος της λίγκας- Δημήτρης Μαυροειδής, έπαθε βαρύ διάστρεμμα, ο Γιάννης Ψαθάς έχει τράβηγμα στον προσαγωγό, ο Νίκος Λιακόπουλος ταλαιπωρείται από τσίμπημα στον αυχένα, ενώ πριν το ματς με τον ΚΑΟΔ έπαθε και ψύξη. Νωρίτερα, ο Νίκος Μπάρλος ένιωσε κάτι στο γόνατο και από τις 17/12 υποβάλλεται σε εξετάσεις (για να δει πώς θα γλιτώσει από τον ερεθισμό που έχει), με τις τελευταίες πληροφορίες να τον θέλουν να 'χει κάτι πιο σοβαρό -βλ. χιαστό.

Προσθαφαιρέσεις που δεν βοηθούν

Γενικά δεν θα λέγατε ότι το ρόστερ σφύζει από υγεία, με τις προσθαφαιρέσεις στις προπονήσεις να δημιουργούν θέμα με τη "χημεία" και το "δέσιμο". Οι απουσίες ωστόσο, δεν αφορούν μόνο τραυματισμούς, καθώς οι έχοντες γνώση ενημερώνουν ότι υπήρξαν και αυτές που προέκυψαν από αναγκαστικές άδειες των ιθυνόντων, που προηγουμένως διέγνωσαν πειθαρχικό παράπτωμα. Από εκεί και πέρα, η ομάδα των βορείων προαστίων δεν έχει καταφέρει να τακτοποιήσει όσα κυκλοφορούν και αφορούν τους Κόρι Ρέμεκουν και Πατ Γιούιν (εδώ και μήνες φέρονται να 'ναι υπ' ατμόν, αλλά εκεί παραμένουν), με τον δεύτερο να γίνεται από αποκάλυψη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, παραγκωνισμένος. Η πραγματικότητα θέλει το συμβόλαιο του Μαυροειδή να 'χει opt out, αλλά θα ήταν χρήσιμο να παρθεί μια απόφαση για το μέλλον των παικτών που ζουν στην αβεβαιότητα.

Θα μας πείτε, όλες οι ομάδες κάνουν "κοιλιά". Ισχύει. Μόνο που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Κηφισιά δεν επιτρέπει ένα τόσο αφελές συμπέρασμα. Όλα βέβαια, είναι στο χέρι των πρωταγωνιστών. Αυτοί έχουν πάντα τα γένια, αυτοί έχουν και τα χτένια. Σίγουρα εν τω μεταξύ, υπάρχει πίεση, δεδομένου ότι το φετινό μπάτζετ είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στη ΣΚΡΑΤΣ Basket League.

Τα μαθηματικά του πράγματος

Σε ό,τι αφορά τώρα, αυτή την αλλαγή δεδομένων, μέσω των αριθμών, έως την 6η αγωνιστική, η Κηφισιά σκόραρε 71.5π. ανά αγώνα και δεχόταν 76π. κατά μ.ο. Αυτοί οι αριθμοί είναι στους πέντε τελευταίους αγώνες της Α1 68,6π. και 80. Δηλαδή, η άμυνα που πάντα ήταν η αρχή της ιστορίας, έχει "χαλάσει". Ομοίως και τα ριμπάουντ, με τα 38 των έξι πρώτων αγωνιστικών (κατά μ.ο.) να γίνεται 30. Μείωση υπήρξε και στις ασίστ (οι 16.1 έγιναν 14.2), ενώ τα λάθη από 12.1 είναι μετά την 7η αγωνιστική από 13 κάθε απόγευμα.

TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ