ΓΑΛΛΙΑ

Μετροπολιτάν - Μονακό 85-92: Παρθενικό πρωτάθλημα και double για τους Μονεγάσκους, μετά τη σκούπα επί της ομάδας του Γουεμπανιαμά

Μετροπολιτάν - Μονακό 85-92: Παρθενικό πρωτάθλημα και double για τους Μονεγάσκους, μετά τη σκούπα επί της ομάδας του Γουεμπανιαμά
AS MONACO BASKET – DIRECTION DE LA COMMUNICATION

Το 3-0 έκανε η Μονακό κόντρα στη Μετροπολιτάν στους τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος, φτάνοντας έτσι στο εγχώριο double και ολοκληρώνοντας μια χρονιά όνειρο.

Η Μονακό ολοκλήρωσε μία ιστορική σεζόν. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς κατάφερε μέσα στο 2022-23 να προκριθεί στο Final Four της EuroLeague, να κατακτήσει για πρώτη φορά το Κύπελλο Γαλλίας, αλλά και να σηκώσει το παρθενικό πρωτάθλημα της ιστορίας της. Οι Μονεγάγκοι σκούπισαν με 3-0 τη Μετροπολιτάν στους τελικούς της LNB, επικρατώντας με 92-85 στο Game 3 το οποίο διεξήχθη στο θρυλικό Philippe Chatriet του Roland Garros για να φτάσουν στο εγχώριο double.

Η Μονακό έκανε μάλιστα ανατροπή, αφού βρέθηκε να χάνει με double-score (32-16) προς το τέλος της πρώτης περιόδου και με 7 πόντους (70-63) στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Οι Τζόρνταν Λόιντ και Τζαρόν Μπλόσομγκεϊμ ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, μετρώντας 22 πόντους έκαστος, ενώ ακολούθησε ο Έλι Οκομπό με 16.

Από πλευράς Μετροπολιτάν πρώτος σκόρερ ήταν ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά, ο οποίος μέτρησε 22 πόντους και 7 ριμπάουντ στο κύκνειο άσμα του επί γαλλικού εδάφους, μερικές ημέρες πριν από το NBA Draft 2023 και την επικείμενη μετακόμισή του στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 32-23, 53-44, 70-63, 85-92

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ