FIBA

Μεσίνα: "FIBA και EuroLeague να κάτσουν στο τραπέζι και να μην σηκωθούν αν δεν βρουν λύση"

Ο τεχνικός της Αρμάνι Μιλάνο, Ετορε Μεσίνα
Ο τεχνικός της Αρμάνι Μιλάνο, Ετορε Μεσίνα INTIME

Ξεκάθαρος ο Έτορε Μεσίνα, ρωτήθηκε για την σχέση της FIBA με την EuroLeague Basketball και τόνισε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν άμεσα μία λύση για το καλό των παικτών.

Η EuroLeague Basketball και η FIBA έχουν κάνει βήματα προόδου στην σχέση τους. Η είδηση ότι στην EuroLeague έκαναν βήμα προς τα μπρος αποφασίζοντας για διακοπή στην regular season στο διάστημα του "παράθυρου" του Φεβρουαρίου το αποδεικνύει. Ο Έτορε Μεσίνα όμως θέλει πλέον το θέμα να λυθεί άμεσα.

Ο τεχνικός της Αρμάνι παραχώρησε συνέντευξη σε ιταλικό ΜΜΕ και με την κουβέντα να πηγαίνει στην σχέση της EuroLeague Basketball με την FIBA τόνισε: "Μιλάνε πολύ και προσπαθούν να βρουν ένα πρότζεκτ που θα ισχύει για όλες τις ομοσπονδίες. Κάποια πλευρά πρέπει να "κόψει" κάποια παιχνίδια, είτε αυτή είναι η EuroLeague, είτε τα εθνικά πρωταθλήματα. Στην Ιταλία θα μπορούσαν οι ομάδες να είναι 16 αντί για 14".

Στην συνέχεια ο "Έκτορας" πρόσθεσε: "Πρέπει να συνεχίζουν να μιλάνε. Να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να μην σηκωθούν αν δεν βρουν μία κοινή ιδέα".

Κλείνοντας, ο Μεσίνα τόνισε: "Το σημαντικότερο στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος ήταν ότι δεν τραυματίστηκε κανείς. Οι παίκτες ήταν εξαντλημένοι, το βλέπαμε στα τεστ που έκαναν, νόμιζα ότι κάποιος θα τραυματιζόταν. Τώρα, έχουν 4 εβδομάδες ξεκούραση και μετά θα ξαναπαίξουν.

Θα επιστρέψουν από το MundoBasket εξαντλημένοι και μετά θα ετοιμαστούν για μία σεζόν 9 μηνών με τους συλλόγους. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό, είναι λάθος. Μπορούμε να ελπίζουμε μόνο ότι θα βρεθεί λύση. Για το ιταλικό πρωτάθλημα θα ήταν μία σκέψη οι τελικοί να είναι Best of five και όχι Best of seven".

TAGS FIBA EUROLEAGUE ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ