Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μελέτης: "Ο Πανιώνιος είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί"

Μελέτης: "Ο Πανιώνιος είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί"

Ο τεχνικός του Πανιωνίου, Κώστας Μελέτης, μίλησε στο Sport24 για την περιπέτεια των "κυανέρυθρων" στην Α2 Γυναικών, τονίζοντας πως η ομάδα είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί, βάσει ονόματος.

Η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών είχε αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια σε βόρειο και νότιο όμιλο, αντίστοιχα. Για τον δεύτερο ο Πανιώνιος πέτυχε μία από τις πιο σπουδαίες νίκες της ημέρας, καθώς επιβλήθηκε του Σπόρτιγκ, στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, με 64-42 . Με τη νίκη αυτή οι "κυανέρυθρες" παρέμειναν στη δεύτερη θέση του ομίλου, δύο βαθμούς πίσω από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.

Μεγάλο μερίδιο επιτυχίας αναλογεί στον προπονητή της ομάδας. Ο Κώστας Μελέτης ανέλαβε την ομάδα, αντικαθιστώντας τον Μάριο Δεσποτάκη (σς. στις 17 Μαρτίου ανακοινώθηκε η πρόσληψή του) και λίγους μήνες αργότερα μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την ομάδα των Πατησίων μίλησε στο Sport24.gr για το φετινό πρωτάθλημα, τους στόχους της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα της Α1. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο φιλοδοξεί να βρεθεί με την ομάδα της Νέας Σμύρνης...

Μεγάλη νίκη απέναντι στον Σπόρτιγκ. Πού κρίθηκε το παιχνίδι;

"Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια. Ο Σπόρτιγκ έχει πολύ αξιόλογη ομάδα. Η διαφορά στο σκορ ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο και δεν είναι η πραγματική εικόνα του αγώνα. Εμείς, από την πλευρά μας, είχαμε καταστρώσει ένα σχέδιο, το οποίο ευοδώθηκε στο τέλος και έτσι η διαφορά μεγάλωσε υπέρ μας".

Η νίκη αυτή αλλάζει τους στόχους που τέθηκαν στο ξεκίνημα της σεζόν;

"Είμαστε ο Πανιώνιος και ο Πανιώνιος είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί! Από εκεί και πέρα θέλουμε να δημιουργήσουμε και μια προοπτική για το μέλλον και προς αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Δουλεύουμε με το κεφάλι κάτω. Το 80% των παικτριών είναι νεαρά κορίτσια και γι' αυτό θέλουμε να υπάρχει μια προοπτική. Αν έρθει ο πρωταθλητισμός στη συνέχεια θα είναι πολύ ευχάριστο. Είναι σημαντικό για το γυναικείο μπάσκετ -και όχι μόνο- να υπάρχει δυνατός Πανιώνιος".

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου;

"Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία και πολύ κόσμο. Οι φίλαθλοι είναι κοντά στην ομάδα, στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται και αυτό μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση για τη συνέχεια".

Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος;

"Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Κρόνο. Η ομάδα του Αγίου Δημητρίου είναι μια πλήρης ομάδα, η οποία μπορεί να σταθεί στην Α1, με το υπάρχων ρόστερ. Εμείς θα πάμε στην αναμέτρηση με σκοπό να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα διαχειριστούμε τα δεδομένα που έχουμε".

Πώς κρίνετε τον νότιο όμιλο του πρωταθλήματος της Α2;

"Είναι πολύ ανταγωνιστικός ο νότιος όμιλος του πρωταθλήματος της Α2. Κάθε Κυριακή οι αναμετρήσεις είναι οριακές και οι διαφορές μικρές. Οι ομάδες είναι ισοδύναμες και αυτό φαίνεται και στη βαθμολογία. Τα ρόστερ είναι ποιοτικά και γεμάτα και αυτό κάνει το πρωτάθλημα πολύ ενδιαφέρον".

Το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών το παρακολουθείτε. Πώς θα το χαρακτηρίζατε;

"Αυτή τη στιγμή τα πράγματα στην Α1 είναι λίγο πιο απλά. Υπάρχουν δύο ομάδες με πολύ δυνατά ρόστερ, το Ελληνικό και ο Πρωτέας Βούλας. Η τρίτη δύναμη του πρωταθλήματος είναι ο Παναθηναϊκός, που κάνει σοβαρή δουλειά και παίρνει μεγάλη ώθηση από το όνομα που έχει. Κάπου εκεί τελειώνει και το θέμα πρωτάθλημα. Βλέπουμε πως οι ομάδες που βρίσκονται εκτός Αθήνας κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά, έχοντας κάποιες αξιόλογες ξένες παίκτριες. Η υπόθεση παραμονή θα κριθεί στις τελευταίες αγωνιστικές".

TAGS Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ