ΠΑΟΚ

"Με τον ΠΑΟΚ με συνδέει σχέση ζωής"

"Με τον ΠΑΟΚ με συνδέει σχέση ζωής"

Η ζωή του Κώστα Χαραλαμπίδη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ΠΑΟΚ. Σε συνέντευξή του εξηγεί τους λόγους ανανέωσης της συνεργασίας του με τον "Δικέφαλο", παρά τα 38 του χρόνια. Διαβάστε τι είπε...

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μιλώντας στην ιστοσελίδα του esake.gr αναφέρθηκε στους λόγους που συνεχίζει να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ, αρνούμενος να εγκαταλείψει το μπάσκετ στα 38 του χρόνια.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Στα 38 σου ανανέωσες με τον ΠΑΟΚ για άλλα δύο χρόνια. Τα 40 θα σε βρουν στο γήπεδο…

"Αυτή την στιγμή δεν νιώθω καμία επιβάρυνση. Νιώθω μια χαρά σωματικά και πολύ καλά ψυχολογικά. Δεν νιώθω κουρασμένος ή κορεσμένος. Εάν νιώθεις έτσι και σε ηλικία 30 ετών δεν μπορείς να λειτουργήσεις. Αντίθετα εγώ αισθάνομαι ότι μπορώ να είμαι αποδοτικός και αποτελεσματικός για την ομάδα μου και γι’ αυτό συνεχίζω".

Τι είναι εκείνο που σε κάνει να θέλεις να συνεχίσεις μετά από τόσα χρόνια στα παρκέ;

"Η αγάπη για το μπάσκετ. Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη. Δεν το έχω… χορτάσει το μπάσκετ. Δεν μπορώ να σκεφτώ καν ότι στην καθημερινότητα μου δεν θα υπάρχει η προπόνηση ή ο αγώνας. Και γι’ αυτό φροντίζω το σώμα μου να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, γιατί μόνο η επιθυμία να συνεχίσω να παίζω δεν αρκεί".

Σήμερα προπονείσαι και ασχολείσαι με το μπάσκετ πιο συνειδητά από ότι στο παρελθόν;

"Σίγουρα πιο συνειδητά, γιατί όσο μεγαλώνεις σκέφτεσαι ότι υπάρχει το τέλος, κάτι που σε μικρότερη ηλικία δεν σε απασχολεί. Συνεπώς γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα έρθει το τέλος, προσπαθώ σήμερα να απολαμβάνω όσο περισσότερο μπορώ το μπάσκετ".

Γιατί συνεχίζεις στον ΠΑΟΚ;

"Είναι εύκολη η απάντηση. Για μένα ήταν φυσιολογική συνέχεια η ανανέωση της συνεργασίας μου με τον ΠΑΟΚ. Ήταν η επιθυμία μου να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ, γιατί με τους ανθρώπους του με συνδέουν σχέσεις ζωής. Η κατάσταση στον ΠΑΟΚ είναι ιδανική παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες. Το περιβάλλον είναι μπασκετικό και συγκροτημένο. Έπαιξε σημαντικό ρόλο, επίσης, ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Σούλη Μαρκόπουλο, με τον οποίο δουλεύουμε μαζί πολλά χρόνια και γνωρίζω τι να περιμένω. Ήθελα, λοιπόν, να συνεχίσω να είμαι μέλος αυτού του συλλόγου".

Τι θέλεις να πετύχεις στα επόμενα δύο χρόνια με τον ΠΑΟΚ;

"Οι στόχοι κάθε ομάδας οριοθετούνται από την διοίκηση και τον πρόεδρο. Προσωπικά θέλω να αφήνουμε το «στίγμα» μας, κάτι που καταφέραμε τα τελευταία χρόνια. Την τελευταία σεζόν θεωρώ ότι εν μέρει ξεπεράσαμε τον εαυτό μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να θέτουμε όσο είναι δυνατόν υψηλότερους στόχους και προσωπικά θα είμαστε επιτυχημένοι εφ’ όσον είναι επιτυχημένη η ομάδα".

Γιατί είπες ότι την τελευταία σεζόν ο ΠΑΟΚ εν μέρει ξεπέρασε τον εαυτό του;

"Γιατί στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό κάναμε το κάτι παραπάνω απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Νιώσαμε ότι ξεπεράσαμε τον αρχικό στόχο και αγωνιστικά αφήσαμε μια παρακαταθήκη για το μέλλον".

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης τι είδους παρακαταθήκη θέλει να αφήσει;

"Δεν ξέρω εάν μπορώ να αποτελέσω παράδειγμα. Εκείνο που θέλω να αφήσω ως παρακαταθήκη είναι ότι στον αθλητισμό δεν πρέπει κανείς να τα παρατάει. Οι απογοητεύσεις μπορεί να είναι περισσότερες από τις χαρές, αλλά πρέπει να τις ξεπερνάς και να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Για έναν αθλητή που έχει μοχθήσει αργά η γρήγορα θα έρθει η ώρα που θα πάρει εκείνο που αξίζει".

Στον κόσμο του ΠΑΟΚ ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις;

"Δεν ξέρω εάν την δεδομένη στιγμή αυτή η ομάδα μπορεί να κατακτήσει τίτλους. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει την αγωνιστικότητα. Σε κάθε αγώνα αγωνίζεται και παλεύει για το καλύτερο. Ευχής έργον είναι να ξεπερνάει τον εαυτό του. Θεωρώ ότι το φίλαθλο κοινό παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του, θέλει να επιβραβεύει προσπάθειες, που χαρακτηρίζονται από την αγωνιστικότητα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ