ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με τέτοιον Σλούκα χαίρεται ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Σλούκας στην αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις
Ο Κώστας Σλούκας στην αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις EUROKINISSI

Ο Κώστας Σλούκας έκανε ρεκόρ πόντων (21) στα playoffs, είναι μέσα στην δεκάδα των πιο έμπειρων παικτών σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης και θέλει να ρίξει νοκ-άουτ τους Μονεγάσκους στο τέταρτο παιχνίδι.

Παρά το ανελέητο πρέσινγκ και ενίοτε ξύλο από τον νευρώδη Πάρις Λι, ο Κώστας Σλούκας βγήκε μπροστά για τον Ολυμπιακό στον κρίσιμο δεύτερο αγώνα των playoffs με τη Μονακό. Πήρε τις ευθύνες και στο τέλος έγινε αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει στο κορυφαίο επίπεδο της EuroLeague: Αλάνθαστος και καθοριστικός για να έρθει η νίκη και το 2-1 απέναντι στους Μονεγάσκους.

Ο 32χρονος άσος έκανε και ρεκόρ πόντων σε αγώνα playoffs στην καριέρα του. Πράγματι οι 21π, που πέτυχε στο Γκαστόν Μεντεσέν, είναι η κορυφαία επίδοση στο σκοράρισμα που έχει στην post season, ξεπερνώντας τους 17π, που' χε πετύχει με τη φανέλα της Φενέρ στον αγώνα των πλέι-οφ του 2016, κόντρα στη Ρεάλ (75-69). Άλλες δυο φορές είχε σκοράρει από 15π, εναντίον της Ζαλγκίρις στη σειρά του 2019 πάλι ως στέλεχος της τουρκικής ομάδας.

Επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό, ο Σλούκας βρέθηκε και στο πικ της μπασκετικής του διαδρομής. Ώριμος όσο ποτέ, βγάζει στο παρκέ την πείρα των προηγούμενων ετών και παρότι οι τίτλοι (3 συνολικά) και τα φάιναλ-φορ δεν του λείπουν (8) μοιάζει διψασμένος να ξαναβρεθεί στο κορυφαίο ραντεβού αυτή τη φορά έχοντας το ρόλο του ηγέτη των "ερυθρολεύκων".

Η Μονακό προσπαθεί να τον εξουθενώσει, τα κατάφερε εν μέρει στον δεύτερο αγώνα, όταν συνολικά βραχυκύκλωσε τον Ολυμπιακό συνολικά, πάντως, ο διεθνής άσος κάνει τα καλύτερα πλέι-οφ της καριέρας του. Η στατιστική του γράφει μ.ο 13.3π (με τρομερά ποσοστά δηλαδή 77.8% δ, 46.2%τρ και 88.9%β) 3.7 ρ και 3.7 ασίστ. Ποτέ του δεν είχε τέτοια νούμερα, αλλά αυτό είναι μάλλον το λιγότερο που τον απασχολεί.

Όσο καλύτερος γίνεται, βέβαια, τόσο πιο μεγάλη είναι η βοήθεια που προσφέρει στον Ολυμπιακό. Καθώς τα ματς μοιάζουν να έχουν πολύ ... small ball, κυρίως από την πλευρά της Μονακό (είναι το μοναδικό σχήμα, που μπορεί να κυριαρχήσει στο παρκέ) η περιφερειακή γραμμή των "ερυθρολεύκων" θα έχει ξανά και πολύ χρόνο συμμετοχής και την περισσότερη δουλειά με την μπάλα στα χέρια.

Η παρουσία ενός παίκτη όπως ο Σλούκας που ειδικά όταν "καίει η μπάλα" θα πάρει την σωστή απόφαση και συνήθως θα ευστοχήσει είναι ένα βασικό πλεονέκτημα. Στο τέλος, άλλωστε, της ημέρας τέτοιες βασικές λεπτομέρειες κάνουν και τη διαφορά και γέρνουν την πλάστιγγα προς την πλευρά της καλύτερης ομάδας.

Στην δεκάδα των πιο έμπειρων

Δεν μιλάμε, άλλωστε, για ένα τυχαίο παίκτη, αλλά έναν από τους κορυφαίους στην ιστορία των πλέι-οφ της EuroLeague. Ο Σλούκας είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα με τους παίκτες, που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές και μέσα στους πέντε που αγωνίζονται ακόμη στη διοργάνωση. Δείτε τον σχετικό πίνακα, τον οποίο οδηγεί ο Φελίπε Ρέγιες (πίσω του ο Σέρχιο Γιουλ, θα περάσει τον συμπατριώτη του, αν παίξει με τη Ρεάλ στα πλέι-οφ της ερχόμενης περιόδου).

  1. Φελίπε Ρέγιες (Εστουντιάντες, Ρεάλ Μαδρίτης) 43
  2. Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) 42
  3. Χουάν Ναβάρο (Μπαρτσελόνα) 39
  4. Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) 38
  5. Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός) 37
  6. Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) 37
  7. Κάιλ Χάινς (Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλ) 37
  8. Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός, Φενέρ) 35
  9. Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ) 34
  10. Βοροντσέβιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) 30

Την Παρασκευή, ο Σλούκας θα συμπληρώσει 36 αγώνες playoffs (ο πρώτος του ήταν εναντίον της Σιένα στο μεγάλο "διπλό" του 2012). Δεν θα θελε να παίξει τον 37ο φέτος, αφού ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να κάνει σήμερα το 3-1 και να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ του Βελιγραδίου.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, που εκτός των άλλων βρίσκεται στην 5η θέση των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στα playoffs της διοργάνωσης, θα' ναι και αυτή τη φορά ένα από τα κεντρικά σημεία αναφοράς της ομάδας του.

Στις δηλώσεις του, όπως όλοι άλλωστε στον Ολυμπιακό είναι συνειδητοποιημένοι για το πόσο σημαντικό είναι το τέταρτο ματς. Τόσο πολύ, ώστε να μην υπάρξει καν το πέμπτο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΜΟΝΑΚΟ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ