ΑΕΚ

Μαυροειδής Vol.II στην ΑΕΚ

Μαυροειδής Vol.II στην ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήλθε πέρσι μεσούσης της σεζόν στην ΑΕΚ συνθέτοντας την καλύτερη ελληνική front line στο πλευρό του Μαυροκεφαλίδη. Πλέον επιστρέφει στην "Ένωση" για να... καλύψει το κενό του περσινού ηγέτη της.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ στην τρίτη θέση για πρώτη φορά από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής δεν ήταν στα πλάνα του Γιούρι Ζντοβτς για τη συνέχεια. Η αποχώρηση του Μαυροκεφαλίδη αλλάζει τα πλάνα του Σλοβένου κόουτς ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιστροφή του 31χρονου σέντερ.

Ο Μαυροειδής ξεκίνησε την περσινή σεζόν στην Κηφισιά, πρόλαβε να μετρήσει 14.2 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ σε 5 αγώνες με την ομάδα των βορείων προαστίων κι εν συνεχεία μεταπήδησε στην ΑΕΚ, συνθέτοντας την καλύτερη ελληνική front line της Basket League στο πλευρό του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Μαυροειδής Vol.II στην ΑΕΚ

Εκείνη την περίοδο, λοιπόν, η "Ένωση" των... αμέτρητων αλλαγών στο ρόστερ της, ενισχύθηκε αισθητά στη ρακέτα με την απόκτηση του Μαυροειδή, του MVP του α' γύρου στην Α1 της προηγούμενης σεζόν κι ενός εκ των καλύτερων Ελλήνων ψηλών.

Το τέλος της περσινής χρονιάς βρήκε την ΑΕΚ στην τρίτη θέση για πρώτη φορά από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος (σ.σ. από το 1992) μετά το 3-1 στη σειρά των τελικών με τον Άρη, όμως χρειάστηκε να βιώσει απίθανες καταστάσεις μέχρι να πετύχει τον στόχο της.

Πλέον η αποχώρηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη ήλθε να αλλάξει τις ισορροπίες στην ομάδα του Γιούρι Ζνοβτς, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο την περίπτωση του Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος ήταν αρχικά εκτός πλάνων του Σλοβένου κόουτς για τη νέα χρονιά. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ΑΕΚ ήλθε σε επαφή με τον Δημήτρη Χαριτόπουλο για τη θέση του τρίτου σέντερ, πίσω από τους Μαυροκεφαλίδη και Όουενς.

Τα θετικά της επιστροφής

Ο Χαριτόπουλος ταξίδεψε στη Σλοβενία όπου συμμετέχει στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ που πλέον στρέφεται στην περίπτωση του πρώην σέντερ της για την ενίσχυση της ρακέτας. Έτσι, λοιπόν, το κενό του Μαυροκεφαλίδη θα καλυφθεί με μια αξιόπιστη λύση, που δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, γνωρίζει τη φιλοσοφία και τις απαιτήσεις του Ζντοβτς ενώ μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να ενισχύσει την ΑΕΚ στις αυξημένες υποχρεώσεις της στη Basket League και το Champions League της FIBA.

Μαυροειδής Vol.II στην ΑΕΚ

Ο Μαυροειδής στην ΑΕΚ 2015-16

Εurocup

ΑΓΩΝΕΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΡΙΜΠ.

ΑΣ.

ΚΟΨ.

ΚΛ.

Λ.

ΧΡ.

6

8.8

2.8

0.3

-

0.2

0.7

13:38

Κανονική περίοδος

ΑΓΩΝΕΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΡΙΜΠ.

ΑΣ.

ΚΟΨ.

ΚΛ.

Λ.

ΧΡ.

21

8.7

4.6

0.4

0.7

0.5

1.6

16:21

Playoffs

ΑΓΩΝΕΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΡΙΜΠ.

ΑΣ.

ΚΟΨ.

ΚΛ.

Λ.

ΧΡ.

10

7.9

6.5

0.8

0.5

0.5

1.9

19:21

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ