ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάτια Ολυμπιακού σε Φερνάντεθ!

Μάτια Ολυμπιακού σε Φερνάντεθ!

Το να επιστρέψει ο Ρούντι Φερνάντεθ στην Ευρώπη είναι μια πολύπλοκη υπόθεση. Και δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιον. Από τη στιγμή, όμως, που ο Ισπανός κρατάει το παράθυρο ανοικτό, ο Ολυμπιακός έχει το νου του. Και παρακολουθεί διακριτικά την υπόθεση περιμένοντας να χτυπήσει! Τι συμβαίνει με τον Χαλπερίν.

Ο Ολυμπιακός δεν θα βιαστεί να επιλέξει τους δύο παίκτες που χρειάζεται για να καλύψει τα κενά του ρόστερ στην περιφερειακή γραμμή. Διότι θέλει να είναι σίγουρος πως οι επιλογές θα ταιριάζουν απόλυτα στις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αυτό σημαίνει πως η έρευνα στην αγορά θα είναι εξαντλητική. Και θα επεκταθεί και σε παίκτες που εκ πρώτης όψεως μοιάζει δύσκολο να αποκτηθούν. Όπως ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Ο Ισπανός αρέσει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αυτό είναι βέβαιο. Είναι παίκτης που καλύπτει άνετα τις θέσεις "2" και "3", σουτάρει καλά, είναι σκόρερ, "μανούλα" στο ανοικτό γήπεδο, αλλά παίζει και καλή άμυνα, είναι σταρ, έχει εν ολίγοις όλο το πακέτο. Παρ' όλα αυτά η περίπτωσή του παρουσιάζει πολλές δυσκολίες.

Κατ' αρχάς έχει συμβόλαιο με τους Μπλέιζερς στο ΝΒΑ. Ο ίδιος, βέβαια, δεν θέλει να παίξει άλλο γι' αυτούς και τον προπονητή τους, Νέιτ Μακ Μίλαν, γι' αυτό έχει ζητήσει να γίνει ανταλλαγή. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι η ομάδα του Πόρτλαντ θα τον δώσει. Ούτε, πολύ περισσότερο, ότι στο τέλος θα ενδώσει στις πιέσεις του και θα τον αφήσει ελεύθερο. Στο ΝΒΑ οι ομάδες δεν συνηθίζουν να αφήνουν παίκτες χωρίς να πάρουν ανταλλάγματα.

Ενδεχόμενη μετακίνηση του Ρούντι σε άλλη ομάδα του ΝΒΑ μέσω ανταλλαγής μπορεί να ανοίξει το δρόμο της επιστροφής του στην Ευρώπη. Αν δεν του αρέσει η ομάδα που θα πάει. Αν όμως του αρέσει, τότε θα μείνει εκεί και το θέμα θα τελειώσει. Τελευταία ακούγονται φήμες περί επαφών των Μπλέιζερς με τους Μπουλς για τον Ισπανό. Ο τελευταίος δεν έχει εκφράσει άποψη για το Σικάγο.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όλα τούτα απαιτούν χρόνο, καθότι και ο ίδιος ο Φερνάντεθ, που εκτός των άλλων έχει το μυαλό του και στην Εθνική Ισπανίας αυτό τον καιρό, δεν θα βιαστεί να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Χώρια που ακόμα κι αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα κινηθούν άμεσα για να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Παρ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν πτοείται. Και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Sport24.gr, οι "ερυθρόλευκοι" παρακολουθούν διακριτικά τα επεισόδια στο σίριαλ Φερνάντεθ. Ενημερώνονται καθημερινά για τις κινήσεις του ίδιου, αλλά και των Μπλέιζερς και έχουν το νου τους. Την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν ένα καλό συμβόλαιο στον Ισπανό (που πέρυσι έπαιρνε 1,25εκ. δολάρια στο Πόρτλαντ) την έχουν, γι' αυτό καραδοκούν περιμένοντας την ευκαιρία.

"Πονοκέφαλος" με Χαλπερίν

Ο Γιοτάμ Χαλπερίν έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και γι' αυτή τη σεζόν, όμως δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του Ίβκοβιτς. Οι "ερυθρόλευκοι" τον έχουν ενημερώσει γι' αυτό εγκαίρως και του έχουν ζητήσει να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Πλην όμως ο Ισραηλινός ακόμα δεν έχει βρει τίποτα.

Πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν πως ο Χαλπερίν έκανε μια προσπάθεια να επιστρέψει στη Μακάμπι, αλλά ο μάνατζερ της ομάδας, Γκουρ Σέλεφ δήλωσε πρόσφατα ότι για φέτος δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. "Του χρόνου ίσως..." πρόσθεσε.

Κατόπιν τούτου ο Χαλπερίν αναζητά ομάδα στην Ισπανία ή την Ιταλία, αλλά ακόμα δεν έχει βρει τίποτα. Το πιο σημαντικό πρόβλημά του είναι προφανώς το μεγάλο συμβόλαιο που τον "δένει" με τον Ολυμπιακό (περί τα 700.000 Ευρώ) και το οποίο πολύ δύσκολα θα μπορέσει να καλύψει κάποια άλλη ομάδα. Ο Ισραηλινός ελπίζει ότι θα παίξει καλά στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Ισραήλ ώστε να στρέψει πάνω του βλέμματα. Και μαζί του ελπίζει το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Διότι αν ο Χαλπερίν δεν βρει ομάδα, τότε θα πρέπει να τον πληρώσουν οι "ερυθρόλευκοι". Και ενδεχομένως να τον κρατήσουν, διότι δεν έχει νόημα να τον πληρώνουν και να μην παίζει...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ