ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Μαρούσι-Πανελλήνιος: 82-77

Μαρούσι-Πανελλήνιος: 82-77
Μαυροκεφαλίδης

Το Μαρούσι έχει... πάρει τον αέρα του Πανελλήνιου και έκανε το 1-0 κερδίζοντας με 82-77

Με την εικόνα του ντέρμπι ξεκίνησε η αναμέτρηση του Αμαρουσίου με τον Πανελλήνιο, με τους "Ολυμπιονίκες" να δείχνουν πολύ καλά διαβασμένοι. Ο Μανώλης Παπαμακάριος και ο Γιούριτσα Γκόλεματς οδηγούσαν επιθετικά τους φιλοξενούμενους με συνέπεια στο τέλος της πρώτης περιόδου να έχουν το προβάδισμα με 20-18.
Στη συνέχεια οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έπαιξαν ακόμα καλύτερη άμυνα και σε συνδυασμό με τα λάθη των γηπεδούχων ο Πανελλήνιος πέρασε μπροστά με 24-18. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι οι Μαρουσιώτες έχασαν τη μπάλα σε τρεις συνεχόμενες επιθέσεις.

Το τάιμ-άουτ που πήρε ο Σούλης Μαρκόπουλος ξύπνησε τους παίκτες οι οποίοι στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους. Ο Κώστας Καϊμακόγλου και ο Φάνης Κουμπούρας έδωσαν ώθηση στους υπόλοιπους με συνέπεια το Μαρούσι να κάνει επιμέρους σκορ 22-3 και να προηγηθεί με 40-27. Η διαφορά έφτασε και τους 15 με δύο εύστοχες βολές του Κουμπούρα λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, αφού ο Πανελλήνιος ήταν άστοχος επιθετικά και δεν μπορούσε να ακολουθήσει.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά και είχαν αρκετά άστοχα σουτ, όμως η εικόνα άλλαξε στη συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να αντεπιτεθούν, ωστόσο πάνω που μείωναν τη διαφορά το Μαρούσι απαντούσε βρίσκοντας λύσεις από την περιφέρεια. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου διατηρούσαν τον έλεγχο του παιχνιδιού παρά τα ξεσπάσματα του Πανελλήνιου.

Στην τελευταία περίοδο το ενδιαφέρον είχε ανέβει στο κατακόρυφο καθώς οι "Ολυμπιονίκες" έδιναν τη δική τους μάχη προκειμένου να γυρίσουν το παιχνίδι αφού στα μέσα του δεκαλέπτου είχαν μείωσει στους τέσσερις (68-62) και στη συνέχεια έφεραν τόν αγώνα σε απόσταση αναπνοής (70-69) σε συνδυασμό βέβαια και με τα κενά διαστήματα που παρουσίαζαν οι γηπεδούχοι. Το εύστοχο τρίποντο του Γκράντι 1:32'' πριν από το τέλος έκανε το σκορ 72-72.

Στα δύσκολα όμως τη μπάλα πήρε ο Μπίλι Κις ο οποίος πρώτα με τρίποντο και έπειτα με δύο ελεύθερος βολές έδωσε το... φιλί της ζωής στο Μαρούσι (78-74) που λίγο πριν είχε βρεθεί να χάνει με 74-73. Ο Πανελληνιος προσπάθησε να επανέλθει όμως το Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκοψε εντυπωσιακά τον Όστοϊτς και στη συνέχεια κάρφωσε στον αιφνιδιασμό δίνοντας τέλος στην υπόθεση νίκη.

Για τα στατιστικά του Αμαρουσίου και του Πανελλήνιου πατήστε εδώ

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 46-32, 62-51, 82-77

Μαρούσι (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 10 (1), Κις 10 (2), Χαραλαμπίδης 13 (3), Διαμαντόπουλος 3 (1), Κουμπούρας 8, Μαυροειδής 4, Μαυροκεφαλίδης 12, Γλυνιαδάκης 9, Καϊμακόγλου 13 (3), Χαφ, Στεφανίδης.

Πανελλήνιος (Ζούρος): Όστοϊτς 7, Παπαμακάριος 17 (3), Καλαϊτζίδης 4, Νιούλεϊ 2, Νάτζφεϊ 7 (1), Γκράντι 13 (3), Γκόλεματς 17 (1), Ραντένοβιτς 10 (2), Πέτρουλας, Πέτροβιτς.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε: " Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου που αντέδρασαν σωστά στο πρώτο ημίχρονο παρά την πίεση του Πανελλήνιου, όχι όμως και για το δεύτερο. Κάναμε αρκετά λάθη πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε προκειμένου να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι στη συνέχεια. Σε έναν αγώνα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και στα 40 λεπτά αφού ένα λεπτό αρκεί για να γυρίσουν όλα ανάποδα".

Ο Ηλίας Ζούρος από την πλευρά του είπε: " Στο δεύτερο ημίχρονο παλέψαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Φτάσαμε κοντά στον στόχο μας, όμως μερικές λεπτομέρειες στοίχησαν. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο τρίτο παιχνίδι". Όσο για τη φετινή πορεία των "Ολυμπιονικών" ο τεχνικός της ομάδας τόνισε: " Ο Πανελλήνιος φέτος κάνει την καλύτερη του πορεία. Μας έμαθαν στην Ευρώπη. Παλιά μας έλεγαν Πανιώνιος, τώρα μας λένε Πανελλήνιος. Τον τελευταίο μήνα είχαμε ατυχίες και μας ήρθαν όλα ανάποδα. Από τους παίκτες μου δεν έχω κανένα παράπονο".




















TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ