ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαρούσι-Ολύμπια Λάρισας: 69-49

Μαρούσι-Ολύμπια Λάρισας: 69-49
Στίβενσον

Το Μαρούσι δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην Ολύμπια και επιβλήθηκε με 69-49

Το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η Ολύμπια Λάρισας δεν της επέτρεψε να ακολουθήσει το Μαρούσι από ένα σημείο και έπειτα.
Το Μαρούσι είχε πολυφωνία στην επίθεση και αν εξαιρέσουμε τα πρώτα έξι λεπτά της δεύτερης περίοδου όπου... στέρεψε από λύσεις, κατά διαστήματα έπαιξε καλά έχοντας τον έλεγχο στα ριμπάουντ

Ο αγώνας


Η Ολύμπια προσπάθησε να φανεί μαχητική και ανταγωνιστική στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με συνέπεια να προηγηθεί με 4-0 έπειτα από δύο εύστοχες προσπάθειες του Σωτήρη Καραποστόλου. Στη συνέχεια το Μαρούσι απάντησε με 8-0 (8-4) και ξεκίνησε να βάσει τις βάσεις για την επικράτηση.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν λύσεις από κοντινή απόσταση και εκμεταλλέυτηκαν την αστοχία των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα (0/13 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο).

Με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να δίνει πολλές λύσεις το Μαρούσι πήρε το προβάδισμα με 22-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι ξεκίνησε με δίποντο των φιλοξενούμενων που ήταν το μοναδικό για 6' και 30''. Σε εκείνο το σημείο ξύπνησε το Μαρούσι το οποίο κερδίζοντας ένα -τραβηγμένο- αντιαθλητικό φάουλ από τον Παντελή Παπαιωακείμ προηγήθηκε με 28-14 και στη συνέχεια η διαφορά έφτασε στους 16 (30-14) με δύο βολές του Κώστα Χαραλαμπίδη.

Σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο η Ολύμπια κατάφερε να ευστοχήσει με δύο αιφνιδιασμούς και μία βολή του Σβεν Σούλτζε και το Μαρούσι πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα με 32-17.

To Mαρούσι μπήκε καλύτερα και στην επανάληψη και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Ολύμπια. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό και ανέβαζαν την διαφορά που στο 26' έφτασε τους 23 πόντους (46-23) με καλάθι του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Όσο περνούσε η ώρα, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαζε, αφού η Ολύμπια δεν μπορούσε να αντιδράσει προκειμένου να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολύμπια Λάρισας σημείωσε το πρώτο της τρίποντο στο 34' με τον Κόρει Μπέλσερ και αφού πρώτα είχε αστοχήσει σε 18 προσπάθειες.

Για τα στατιστικά του Αμαρουσίου και της Ολύμπιας πατήστε εδώ

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 32-17, 54-32, 69-49.

Μαρούσι (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 12 (2), Κις 6 (2), Χαραλαμπίδης 10 (1), Διαμαντόπουλος 7 (1), Κουμπούρας, Χαφ 7, Στεφανίδης 2, Μαυροειδής 8, Μαυροκεφαλίδης 7, Καλάθης 3 (1), Γλυνιαδάκης 6, Καϊμακόγλου 1.

Ολύμπια Λάρισας (Μπαρτζώκας): Καστλ 5, Σούλτζε 1, Σπανός 1, Σιγκούνας 2, Μπέλσερ 9 (1), Γιαννουλάκος 4, Μπατής 11 (1), Αριγκμπάμπου 5, Κολώκας, Καραποστόλου 7, Παπαϊωακείμ 4.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης ανέφερε: " Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι καθώς δεν ξέραμε πως θα παρουσιαστεί η Ολύμπια. Ξέραμε ότι είναι μια καλή ομάδα και έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Όταν παίξαμε καλή άμυνα φτάσαμε στη νίκη. Την Τρίτη μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ντιναμό και πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας".

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην αντίπερα όχθη τόνισε: " Κάναμε μια καλή προσπάθεια. Είχαμε θέληση να παλέψουμε κάθε μπάλα. Δυστυχώς αν και γενικώς εκτελούμε καλά από την περιφέρεια σήμερα είχαμε τραγικό ποσοστό. Μοιραία ήρθε η ήττα μας και πλέον κοιτάμε το παιχνίδι που έρχεται με τον ΠΑΟΚ". Καταλήγοντας ο νεαρός τεχνικός αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του λέγοντας " Ο καθένας θα πρέπει να πάρει την απόφαση μόνος του, εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια μέχρι το τέλος για να είμαστε αξιοπρεπής".

Ο Παντελής Παπαϊωακείμ από την πλευρά του υποστήριξε: " Η ομάδα είναι επηρεασμένη απ’ όσα συμβαίνουν. Θα πρέπει να βρούμε τη δύναμη και να το ξεπεράσουμε προκειμένου να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια τη χρονιά".





























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ