ΚΑΒΑΛΑ

Μαρούσι-Καβάλα: 82-73

Μαρούσι-Καβάλα: 82-73
Κις

Το Μαρούσι δυσκολεύτηκε αλλά έφτασε στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη του κερδίζοντας την Καβάλα με 82-73

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στο πρώτο δεκάλεπτο και το θέαμα που παρουσίασαν δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Το Μαρούσι είχε ένα προβάδισμα, ωστόσο σημείωσε μόλις ένα δίποντο ενώ οι 10 από τους 18 πόντους του είχαν επιτευχθεί βολές (10/10 και δύο τρίποντα).
Οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά με 11-3 έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Ανδρέα Γλυνιαδάκη, οι παίκτες της Καβάλας όμως, αντέδρασαν και ο Γιάννης Γκαγκαλούδης έφερε το παιχνίδι και πάλι στα ίσια με καλάθι και φάουλ (13-13). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε (18-16) με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοπορία αλλά να μην μπορούν να ξεφύγουν.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι και ο Σούλης Μαρκόπουλος αναζητούσε τρόπους προκειμένου η ομάδα να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Η είσοδος του Φάνη Κουμπούρα βοήθησε σε αυτό καθώς ο γκαρντ του Αμαρουσίου έδωσε πολλές επιθετικές λύσεις και με επτά συνεχόμενους πόντους του Μαρούσι προηγήθηκε με 39-32.

Οι φιλοξενούμενοι απαντούσαν στα ξεσπάσματα του Αμαρουσίου με τον Γκαγκαλούδη, αλλά το καλάθι και φάουλ που σημείωσε ο Κώστας Χαραλαμπίδης στην εκπνοή του ημιχρόνου έκανε το σκορ 41-36.

Στην επανάληψη το Μαρούσι μπήκε αποφασισμένο να ξεφύγει και έτρεξε ένα σερί 8-0 και ανέβασε τη διαφορά στους 13 πόντους (49-36) με έμμεσο τρίποντο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Oι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν και κυκλοφορώντας σωστά τη μπάλα κατάφεραν να βρουν διαδρόμους με συνέπεια στο τέλος του τρίτου δεκάλέπτου να βρίσκονται μόλις ένα πόντο πίσω (61-60). Ο Πάπε Αμαγκού βοηθούσε επιθετικά και η Καβάλα παρέμενε μέσα στη διεκδίκηση της νίκης.

Στην τελευταία περίοδο ο Μπίλι Κις έστω και καθυστερημένα ανέλαβε δράση. Ο Αμερικανός γκαρντ πήρε πάνω του τέσσερις συνεχόμενες επιθέσεις και φρόντισε να τις τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο αφού σημείωσε εννέα πόντους (73-66) στο 35'. Την ίδια στιγμή η Καβάλα πήγαινε σε λανθασμένες επιλογές που δεν έβρισκαν στόχο.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα παρά τα λάθη τους σε αρκετές περιπτώσεις και τελικά κατόρθωσαν να φτάσουν σε ακόμα μία νίκη.

Για τα στατιστικά του Αμαρουσίου και τη Καβάλας πατήστε εδώ

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 41-36, 61-60, 82-73.

Μαρούσι (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 9 (1), Κις 18 (3), Χαραλαμπίδης 11 (1), Διαμαντόπουλος 3, Κουμπούρας 7, Χαφ, Στεφανίδης, Μαυροειδής, Μαυροκεφαλίδης 10, Καλάθης 1, Γλυνιαδάκης 6, Καϊμακόγλου 17 (2).

Καβάλα (Πιλαφίδης): Τσιάκος, Ντάνιελς 12 (2), Αμαγκού 13 (2), Κέκελης, Λόλας Γκαγκαλούδης 12 (1), Αγγελακόπουλος 3 (1), Καβαλιαουσκας 16, Κούβελας 7, Μάρτιν 7 (1), Γκούστας 3 (1).

Μετά το τέλος του αγώνα ο Σούλης Μαρκόπουλος ανέφερε: " Η διακοπή μας αποσυντόνισε. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησαμε καλά αλλά εμφανίσαμε τα ίδια συμπτώματα με το πρώτο. Πρέπει να δουλέψουμε σε άμυνα και επίθεση ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω".

Στην αντίπερα όχθη ο Κώστας Πιλαφίδης υποστήριξε: " Σκοπός μας ήταν να περιορίσουμε τον Κις και τον Καϊμακόγλου κάτι που τελικά δεν έγινε και οι δύο τους μας δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε σωθεί άλλά δεν μπορούμε να μπούμε στην οκτάδα. Στην ουσία παίζουμε χωρίς στόχο, αλλά δείξαμε ότι αν θέλουμε μπορούμε να παίξουμε καλά".
























TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ