EUROLEAGUE

Μαρμαρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη...

Μαρμαρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη...

Ως άλλος μαρμαρωμένος Βασιλιάς ο Ολυμπιακός επιστρέφει σήμερα (20/04) από την Κωνσταντινούπολη με στόχο να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του και να πάρει τη νίκη στο πέμπτο ματς κόντρα στην Εφές που ισοδυναμεί με πρόκριση στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Βασίλης Δελής

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αναντόλου Εφές, καθώς ηττήθηκε και στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο παραλληλισμός του μαρμαρωμένου Βασιλιά ταιριάζει γάντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος από εκεί που στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης πέρυσι γυρίζει... μαρμαρωμένος φέτος, με τους πάντες να επιδιώκουν την ανάσταση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που ισοδυναμεί με πρόκριση στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου.

Εκεί, όπου αν καταφέρει να πάρει θα είναι η τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια. Από εκεί και πέρα, η ήττα του Ολυμπιακού έβαλε τέλος στην παράδοση που είχε δημιουργήσει από τότε που η σειρά των πλέι οφ έγινε 2-2-1 να τον θέλει να προκρίνεται ή να αποκλείεται με 3-1. Το 2009 ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1, το 2010 νίκησε την Πρόκομ με 3-1, το 2011 αποκλείστηκε από την Σιένα με το ίδιο σκορ και πέρυσι απέκλεισε τους πρωταθλητές Ιταλίας και πάλι με 3-1.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 2-2 με αντίπαλο την Εφές και πλέον θέλει πάση θυσία τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση του στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου. Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν δυνατά την τέταρτη αναμέτρηση κόντρα στους Τούρκους, αλλά παρότι είχαν τον έλεγχο του αγώνα δεν κατάφεραν να φτάσουν στο τέλος στο θετικό αποτέλεσμα.

Η Εφές πέρασε μπροστά στο σκορ μετά το 4-3 των πρώτων λεπτών στο 32' με 60-58 και αύξησε την διαφορά της στους τέσσερις πόντους (62-58). Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός απαντάει με ένα 12-0 και επιμέρους σκορ 13-2 (64-71), δείχνοντας να έχει ελέγξει και πάλι τον αγώνα.

Παρόλα αυτά, οι Τούρκοι καταφέρνουν να ισορροπήσουν και πάλι το παιχνίδι για να φτάσουν στη νίκη με 74-73 και να μείνουν ζωντανοί στο "κυνήγι" της πρόκρισης. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Τούρκους ο Τζαμόν Λούκας, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη στην Αναντόλου Εφές με το καλάθι που σημείωσε στην εκπνοή, την ώρα που ο Βασίλης Σπανούλης ήταν σαν θηρίο στο κλουβί στον πάγκο των "ερυθρολεύκων", καθώς δεν μπορούσε να τους βοηθήσει. Στον Ολυμπιακό πλέον θα ανασυγκροτηθούν για το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς.

Οι παίκτες των Πειραιωτών δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη στα τελευταία λεπτά και είναι φυσικό να υπάρχει απογοήτευση με τον τρόπο που χάθηκε το παιχνίδι στο τέλος. Παρόλα αυτά, όλοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην επόμενη αναμέτρηση με την Εφές, προέχει όμως το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό στο ΣΕΦ.

23 αμυντικά και 21 επιθετικά ριμπάουντ πήραν οι Τούρκοι

Η πέμπτη αναμέτρηση, λοιπόν θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 21:45 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τον νικητή να παίρνει και το "εισιτήριο" για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει χρόνος για... κλάματα όπως είπε και ο Κώστας Παπανικολάου, καθώς όλοι πρέπει να δουν τα λάθη τους, να τα διορθώσουν και να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν καλύτεροι στο επόμενο ματς.

Η Εφές κατάφερε να μαζέψει συνολικά 44 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 21 επιθετικά. Οι Τούρκοι με την είσοδο του Ερντέν στο παρκέ έλεγξαν τον συγκεκριμένο τομέα και έκαναν την ολική επαναφορά. Από εκεί και πέρα, η αποστολή του Ολυμπιακού αναμένεται να επιστρέψει σήμερα (20/04) το πρωί από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, να ξεκουραστεί και να ξεκινήσει την προετοιμασία της για το ματς με την Εφές.

Οι Τούρκοι από την πλευρά τους, έχουν πολύ καλή ψυχολογία μετά και το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Πειραιώτες και θα έρθουν στην Ελλάδα με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, όπως τόνισε και ο τεχνικός τους Οκτάι Μαχμουτί.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ