ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Μαρκόπουλος: "Κομπιούτερ ο Σπανούλης"

Μαρκόπουλος: "Κομπιούτερ ο Σπανούλης"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Κόροιβου Αμαλιάδας, Χάρης Μαρκόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά FM 90,1" και μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον Βασίλη Σπανούλη "κομπιούτερ".

Για την προσπάθεια του Κόροιβου Αμαλιάδας, το πρωτάθλημα της Α1, τη φετινή Euroleague, καθώς και για τον αθλητή «κομπιούτερ», όπως χαρακτήρισε ο ίδιος τον –συμπαίκτη του στις μικρές Εθνικές ομάδες- Βασίλη Σπανούλη, μίλησε ο προπονητής της ομάδας της Ηλείας, ΧΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, στον «Παραπολιτικά FM 90,1» και στην εκπομπή "Μπάλα στα Παραπολιτικά". Αναλυτικά όσα είπε:

Η συνέντευξη του Χάρη Μαρκόπουλου:

Για τον Βασίλη Σπανούλη: "Ο Βασίλης είναι κομπιούτερ. Μπορεί σε οποιαδήποτε στιγμή, εκτός από το να εκτελέσει, να κάνει και τον συμπαίκτη του καλύτερο, δίνοντάς του την κατάλληλη πάσα τη στιγμή που πρέπει. Μιλάμε για έναν παίκτη, ο οποίος θα ανέβαζε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη δύο επίπεδα πάνω απ’ ό,τι είναι σήμερα! Ο Βασίλης ανέκαθεν ήταν ανταγωνιστικός, ήθελε να κερδίζει και έψαχνε τους τρόπους, ώστε η ομάδα του να φτάσει στην επιτυχία. Το κίνητρό του, να είναι κάθε μέρα καλύτερος από τον αντίπαλό του, τον έχει οδηγήσει σ’ αυτό το επίπεδο. Πολλοί λίγοι παίκτες στην Ευρώπη είναι εφάμιλλοί του".

Για τον… ορίζοντα του φάιναλ φορ για τους «αιώνιους»: "Θα φανεί από ‘δω και πέρα αν μπορούν να φτάσουν ως εκεί, αναλόγως με τη διάρκειά τους. Πάντοτε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στοχεύουν στο φάιναλ φορ. Το Τοπ-16 είναι ολόκληρο πρωτάθλημα και μπορεί να μετρήσουν λεπτομέρειες, τις οποίες αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προβλέψουμε".

Για τον Κόροιβο: "Κάθε νεοφώτιστη ομάδα στην Α1 αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί σε πιο επαγγελματικά δεδομένα. Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση και για τον κόσμο, ο οποίος έχει αγκαλιάσει την ομάδα και δείχνει ότι διψάει για μπάσκετ και όμορφο θέαμα. Είναι ένα γόνιμο έδαφος, το οποίο αν το καλλιεργήσεις, μπορείς στη συνέχεια να δρέψεις καρπούς και με αυτή τη σκέψη δουλεύουμε, ώστε η ομάδα να διατηρηθεί στην κατηγορία και γιατί όχι να καθιερωθεί ως μία επαρχιακή δύναμη στην Α1".

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: "Όλα σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση. Σίγουρα δεν έχουμε τους Αμερικανούς που έρχονταν παλαιότερα, αλλά όλες οι ομάδες (εκτός Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού) βρίσκονται πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο, τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα και αυτό δίνει επιπρόσθετο ενδιαφέρον στον κόσμο για να τα παρακολουθεί. Επίσης, οι νέοι Έλληνες παίκτες παίρνουν ευκολότερα παραστάσεις απ’ την Α1 και ετοιμάζονται πιο γρήγορα για αυτό το επίπεδο. Υπάρχουν θετικά, υπάρχουν και αρνητικά…".

Για το status των Ελλήνων στην Ευρώπη: "Στο μπάσκετ που παίζεται στην Ελλάδα υπάρχει πολλή τακτική. Κάτι που σημαίνει ότι εκτός απ’ τη σωματική προετοιμασία, οι παίκτες «γυμνάζουν» και το μυαλό τους. Δεν είναι τόσοι πλέον οι Έλληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, αλλά όσοι το δοκιμάζουν, έχουν επιτυχία. Τελευταία βλέπετε ότι επιλέγονται και Έλληνες προπονητές σε πραγματικά καλές ομάδες, ενώ υπάρχουν και ξένοι, οι οποίοι διαλέγουν να παίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, μολονότι οι απολαβές τους δεν θα είναι τόσο υψηλές, διότι γνωρίζουν ότι μετέπειτα θα κάνουν κάποια καλή μεταγραφή. Όλα αυτά πρέπει να τα διαφημίζουμε, όχι να συζητάμε διαρκώς μίζερα για την οικονομική κρίση".

Για το γεγονός ότι είναι ο πιο νέος προπονητής στην Α1: "Δεν μου κάνει αίσθηση. Ασχολούμαι με το μπάσκετ πάρα πολλά χρόνια, με την προπονητική πάνω από δέκα, οπότε κοιτάζω να κάνω τη δουλειά μου και τίποτα παραπάνω… Στο μυαλό μου είναι μονάχα το σήμερα και το πώς θα ‘μαι ευτυχισμένος με αυτό που κάνω".

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ