ΗΠΑ

ΜάκΛεμορ: "Δεν βίασα την κοπέλα, η αλήθεια θα λάμψει"

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ
Ο Μπεν ΜάκΛεμορ INTIME

Με δήλωσή του ο Μπεν ΜάκΛεμορ αναφέρθηκε στις κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει, τονίζοντας ότι δεν έχουν βάση και πως υπήρξε συναίνεση της κοπέλας, προσθέτοντας ότι η αλήθεια θα λάμψει.

Η είδηση της σύλληψης του Μπεν ΜάκΛεμορ με την κατηγορία του βιασμού έκανε θόρυβο σε όλο τον κόσμο. Ο γκαρντ της Μπρεογκάν - που ξεκίνησε την σεζόν στην ΑΕΚ Betsson - αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση 50.000 δολαρίων και μία ημέρα αργότερα με δήλωσή του τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια για το ζήτημα.

Ο Αμερικανός γκαρντ αναφέρει ότι δεν βίασε την κοπέλα, παρά τονίζει ότι υπήρξε συναινετική σεξουαλική επαφή, με την κοπέλα να τον κατηγορεί ότι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και δεν έδωσε την συναίνεσή της.

Αναλυτικά ο ΜάκΛεμορ αναφέρει στην δήλωσή του:

"Οι κατηγορίες που μου αποδόθηκαν στο δικαστήριο αναφέρουν πως υποτίθεται ότι το 2021 είχα σεξουαλική επαφή με μία γυναίκα που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και δεν μπορούσε να συναινέσει σε αυτό.

Δεν κατηγορούμαι ότι χρησιμοποίησα σωματική βία και βίασα κάποια. Αντιθέτως, κατηγορούμε ότι ενεπλάκην σε σεξουαλική δραστηριότητα με κάποια που υποστηρίζει ότι δεν έδωσε την συναίνεσή της.

Δεν βίασα αυτή την κοπέλα. Δεν είμαι σεξουαλικός κακοποιητής. Ποτέ δεν έχω προσπαθήσει να έχω σεξουαλική σχέση με μία γυναίκα όταν αντιλήφθηκα ότι δεν ενδιαφερόταν για εμένα και δεν ενεργούσε με την θέλησή της.

Οι κατηγορίες πάνε πίσω στον Οκτώβριο του 2021, μία περίοδο που αγωνιζόμουν στο Πόρτλαντ. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αποκαλυφθούν όλα τα γεγονότα. Εκείνη την περίοδο η κατηγορούσα αρχή δεν είχε δώσει στους δικηγόρους μου κάποια αναφορά ή αποδείξεις.

Οι δικηγόροι μου και εγώ συνεργαστήκαμε πλήρως με την έρευνα. Έκανε ό,τι μου ζητήθηκε αμέσως και επαγγελματικά. Ανέφερα ότι με ενδιέφερε να καταθέσω στο δικαστήριο, αλλά μου αρνήθηκαν την δυνατότητα. Όταν οι δικηγόροι μου με ενημέρωσαν για τις κατηγορίες, αμέσως κάναμε τα πλάνα μας για να επιστρέψω στις ΗΠΑ για την πρώτη δίκη και ενημερώσαμε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για το πλάνο ταξιδιού μου. Δεν θα μπορούσα να κάνω περισσότερα για να βοηθήσω περισσότερο την διαδικασία.

Η αλήθεια θα λάμψει. Είμαι σίγουρος και θα νικήσουμε και θα καθαρίσω το όνομά μου.

Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη. Σας εκτιμώ όλους και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα εξελιχθεί όπως πρέπει".

TAGS ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LIGA ENDESA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ