ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Μακάμπι: Τέλος ο Σφαιρόπουλος

Μακάμπι: Τέλος ο Σφαιρόπουλος
MACCABI TEL AVIV

Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τον αποκλεισμό στον ημιτελικό Κυπέλλου από την Χάποελ Τελ Αβίβ να αποτελεί το κύκνειο άσμα του στην ομάδα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είναι πλέον προπονητής της Μακάμπι. Η "Ομάδα του Λαού" ανακοίνωσε την αποδέσμευσή του, με τον αποκλεισμό από την Χάποελ Ιερουσαλήμ στον ημιτελικό του Κυπέλλου και τις αντιδράσεις του κόσμου που ακολούθησαν να οδηγούν σε αυτή την απόφαση.

Ο έμπειρος τεχνικός είχε βρεθεί σε δυσμενή θέση λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων της ομάδας και τον Δεκέμβριο, με την διοίκηση τότε να τον στηρίζει. Αυτή η στήριξη ωστόσο έπαυσε να ισχύει μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και την εικόνα της Μακάμπι, ενώ σίγουρα το γεγονός ότι λίγες ώρες μετά τον αγώνα κυκλοφόρησε VIDEO που έδειχνε τους Νάναλι, Ρέινολντς και Γουιλιαμς να γιορτάζουν σε κλαμπ δεν βοήθησε.

"Οι ιδιοκτήτες συναντήθηκαν σήμερα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο προπονητής πρέπει να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του" αναφέρει η ανακοίνωση της Μακάμπι, που μιλάει με κολακευτικά λόγια για τον έμπειρο τεχνικό και για τον τρόπο με τον οποίο εξέλιξε τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Μαζί του αποχώρησε και ο άμεσος συνεργάτης του εδώ και πολλά χρόνια, Βασίλης Γεραγωτέλης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρισκόταν στον πάγκο της Μακάμπι από τον Νοέμβριο του 2018, αντικαθιστώντας τότε τον Νέβεν Σπάχια. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του η "Ομάδα του Λαού" κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (2019, 2020 και 2021), ένα Κύπελλο και δύο Λιγκ Καπ, με τον Έλληνα προπονητή να αλλάζει την εικόνα της. Η φετινή σεζόν ωστόσο δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν στη Μακάμπι, με τον Σφαιρόπουλο να πληρώνει το "μάρμαρο" για την άσχημη πορεία της.

TAGS ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ EUROLEAGUE ΙΣΡΑΗΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ