ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λύμουρα: "Κίνητρο το Παγκόσμιο"

Λύμουρα: "Κίνητρο το Παγκόσμιο"
Λύμουρα INTIME SPORTS

Η Λολίτα Λύμουρα μίλησε για την μεγάλη επιστυχία της ελληνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Λετονίας

Η Λολίτα Λύμουρα μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της επιστροφής και τόνισε: " Να πούμε την αλήθεια είναι κάτι το οποίο πηγαίνοντας στη Λετονία δεν το περιμέναμε. Αρχικός μας στόχος ήταν να περάσουμε στις δώδεκα καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και στη συνέχεια να βλέπαμε τι μπορούσαμε να κάνουμε. Δεν έφτανε η σκέψη μας τόσο ψηλά. Όταν όμως περάσαμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες είπαμε ότι θα τα δώσουμε όλα για την πέμπτη θέση και τελικά τα καταφέραμε. Ξέραμε ότι έδινε πρόκριση για το Παγκόσμιο και ήταν τεράστιο το κίνητρο για μας".

Η διεθνής γκαρντ στη συνέχεια σχολίασε: " Ακόμη δεν το πιστεύουμε τι έχουμε καταφέρει. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Για μας ακόμα είναι ένα όνειρο. Είμαστε όλες πολύ χαρούμενες γι αυτό. Επίσης είμαστε πολύ χαρούμενες και για την Εβίνα Μάλτση η οποία αναδείχθηκε MVP και πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης. Ήταν πραγματικά φοβερή και όλες ευχόμαστε να έχει και άλλες επιτυχίες."

Όσο για το μυστικό της ελληνικής ομάδας η Λύμουρα υποστήριξε: " Αν μπούμε στη διαδικασία να μιλήσουμε για μυστικό το δικό μας δεν είναι ένα, αλλά πολλά. Έχουμε πολύ καλό κλίμα, είμαστε μια παρέα όλα τα κορίτσια και αυτό μας βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Φυσικά τα αποτελέσματα δεν θα έρχονταν αν δεν υπήρχε το προπονητικό τιμ το οποίο έκανε καταπληκτική, χωρίς υπερβολή, δουλειά. Ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες του κ. Μίσσα, γινόταν φοβερό σκάουτινγκ, δουλεύαμε πολύ, πιστεύαμε σε αυτό που κάναμε και όλα τα υπόλοιπα τα είδατε στο γήπεδο".

Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσεχίας αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα κάτι που τόνισε η Λύμουρα. " Κάναμε όλες τις ομάδες να μας σέβονται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε χαρούμενες που συνδέσαμε το όνομά μας με αυτή τη μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή της εθνικής γυναικών για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι κάτι σπουδαίο όχι μόνο για την συγκεκριμένη ομάδα, αλλά γενικότερα για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ. Μακάρι αυτή η επιτυχία να φέρει πολλά κορίτσια στα γήπεδα για να ασχοληθούν με το μπάσκετ".





TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ