ΟΠΑΠ FINAL 8

Λυκογιάννης: "Να ελέγξουμε τον ρυθμό και να προφυλάξουμε τη ρακέτα μας"

Ο Άρης Λυκογιάννης
Ο Άρης Λυκογιάννης EUROKINISSI - KLODIAN LATO

Δύο πράγματα έχει θέσει ο Άρης Λυκογιάννης ως προτεραιότητα εν όψει του προημιτελικού του ΟΠΑΠ Final Eight ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Προμηθέα.

Είναι προπονητής με μεγάλη εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, ωστόσο ο Άρης Λυκογιάννης ξέρει ότι ο Πανιώνιος είναι το αουτσάιντερ του προημιτελικού της Παρασκευής (16/2 στις 21:00) με αντίπαλο τον Προμηθέα.

Αποστολή στο Ηράκλειο: Χάρης Σταύρου

Τις δύο ομάδες τις χωρίζει μία κατηγορία, με τον Έλληνα προπονητή να εξηγεί στο SPORT24 ότι πρώτος στόχος της ομάδας του θα είναι να ρίξει το τέμπο και να προφυλάξει τη ρακέτα της απέναντι στους Πατρινούς.

Για το "πρέπει" που υπαρχει ώστε ο Πανιώνιος να επιστρέψει στην Α1: "Αυτός είναι ο βασικός στόχος. Το είπαμε ότι αυτός είναι ο πιο μεγάλος μας στόχος. Απο εκεί και πέρα, είναι αρκετά μεγάλη υπόθεση το γεγονός ότι μπορέσαμε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν κερδίσαμε το UNICEF TROPHY, οποτε μέσω αυτής της διαδικασίας συμμετέχουμε και στο ΟΠΑΠ Final Eight.

Είναι σημαντικό, σίγουρα. Ελπίζουμε να γίνει ένα όμορφο τουρνουά με ενδιαφέροντα και ανταγωνιστικά παιχνίδια κι εμείς να δούμε κάτι διαφορετικό απο τους παίκτες, όσον αφορά τα ματσαρίσματα, όσον αφορά τα ματσαρίσματα με αθλητές υψηλότερου επιπέδου. Θα είναι ένα καλό τεστ".

Για το γεγονός ότι ο Πανιώνιος έχει πολλά παιδιά με εμπειρία από την Α1: "Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετά θέματα, όσον αφορά τους τραυματισμούς. Παίζουμε με έναν λιγότερο Αμερικανό, τον Ζαλουί, που έδινε ενέργεια στο κομμάτι της άμυνας και στο ριμπάουντ, οπότε το πιο βασικό είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην ανοίξουμε την άμυνά μας απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολύ καλό επιθετικό ταλέντο, πολύ καλό spacing, με παίκτες που είναι εξαιρετικοί σουτέρ, σε όλες τις θέσεις. Το σημαντικότερο είναι να προστατεύσουμε τη ρακέτα μας και να παίξουμε αρκετά κλειστά".

Για το αν θα ήθελε να δει το Final Eight να γίνεται με κλήρωση: "Γενικά σηκώνει πολλή συζήτηση όχι μόνο το Final Eight του Κυπέλλου, αλλά και η διεξαγωγή των playoffs της Elite League, το πώς ανεβαίνει μία ομάδα από την Α2 στην Α1. Το νέο σύστημα των playoffs και των playouts στην Α1. Μπορούν όλα αυτά να συζητηθούν με τους εκπροσώπους των ομάδων, έτσι ώστε να παρθούν καλύτερες αποφάσεις. Σίγουρα μέσα από την πράξη βλέπεις τι δεν λειτουργεί καλά, τι δεν πάει καλά και από εκεί και πέρα, αν είσαι ανοιχτός, πηγαίνεις σε αλλαγές".

Το ΟΠΑΠ Final 8 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ είναι στο Pamestoixima.gr

Final 8 ή αλλιώς τέσσερις ημέρες γεμάτες μπασκετική δράση, που θα αναδείξουν το νικητή του πρώτου τίτλου της χρονιάς. Οκτώ ομάδες θα αναμετρηθούν για να διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ ΟΠΑΠ και υπόσχονται θέαμα και δράση από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο. Ζεις τον παλμό του Final 8 στο Pamestoixima.gr, με δεκάδες αγορές σε κορυφαίες αποδόσεις και σούπερ προσφορές* για τον νικητή του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ!

Ανανεωμένη Τριπλή Προσφορά και Ενισχυμένες Αποδόσεις στο Pamestoixima.gr

Η αγωνιστική δράση επέστρεψε στα γήπεδα της Ευρώπης με συναρπαστικές αναμετρήσεις σε Champions League, Europa League και Conference League! Ένα τριήμερο γεμάτο ποδόσφαιρο και για αυτό στο Pamestoixima.gr σε περιμένουν ενισχυμένες αποδόσεις* στους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλά και η ανανεωμένη τριπλή προσφορά* γνωριμίας, πιο δυνατή από ποτέ! Στο Pamestoxima.gr το παιχνίδι ορίζεται από την αρχή!

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

TAGS ΟΠΑΠ FINAL 8 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ