STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λυκογιάννης: "Ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο"

Λυκογιάννης: "Ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο"
INTIME SPORTS

Η νίκη απέναντι στον ΚΑΟΔ ήταν αναγκαία για πολλούς λόγους σύμφωνα με τον κόουτς του Ικάρου Καλλιθέας, Άρη Λυκογιάννη. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Ίκαρος Καλλιθέας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον ΚΑΟΔ, στο κλειστό της Γλυφάδας, μία νίκη απαραίτητη, όπως τόνισε ο κόουτς του Ικάρου, Άρης Λυκογιάννης.

Η ομάδα, παράλληλα κατάφερε να ξεπεράσει το άγχος και την πίεση, καθώς πήρε την πολυπόθητη πρώτη νίκη για τη φετινή σεζόν.

" Χρειαζόμασταν οπωσδήποτε τη νίκη για πολλούς λόγους τόσο βαθμολογικούς όσο και ψυχολογικούς. Ήμασταν με τη πλάτη στο τοίχο. Στο παιχνίδι είχαμε πολύ άγχος κάτι που αποτυπώνεται στα πολλά λάθη που έγιναν. Κερδίσαμε καθαρά και με μία καλή διαφορά", ανέφερε αρχικά ο Λυκογιάννης και συμπλήρωσε:

" Σημαντικό ρόλο έπαιξε η σκληρή άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου. Επιτέλους είδαμε να μας βγαίνει το περιφερειακό σουτ, είμαστε ομάδα με πολλούς και καλούς σουτέρ κάτι που δεν μας είχε βγει μέχρι τώρα. Σήμερα ήμασταν καλοί και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα και τα ριμπάουντ κερδίσαμε δίκαια".

Ο Γιώργος Τσιάρας τόνισε:" Ήταν μία νίκη περισσότερο ψυχολογίας και την χρειαζόμασταν πολύ. Κατά την άποψη μου δεν αξίζει στην ομάδα να βρίσκεται σε αυτή τη βαθμολογική θέση. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα έρθουν τα αποτελέσματα και θα είμαστε πιο ψηλά. Πλέον έρχεται ένα δύσκολο ματς κόντρα στον Πανιώνιο".

Καλαφατάκης: "Ποιότητα ο Ίκαρος"

Ο προπονητής του ΚΑΟΔ, Γιώργος Καλαφατάκης ανέφερε: " Συγχαρητήρια στον Ίκαρο για τη νίκη την ήθελε πιο πολύ από εμάς. Η βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα και την ποιότητα του Ικάρου, ο οποίος είχε δύο άτυχα αποτελέσματα. Στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και ο Ίκαρος πήρε διαφορά. Προσπαθήσαμε να την καλύψουμε, όμως κάναμε αβίαστα λάθη. Ακόμα και στο τέλος που μειώσαμε κάναμε κακές επιλογές. Δουλέψαμε σκληρά μέσα στην εβδομάδα. Γενικά δεν είχαμε την βοήθεια που περιμέναμε από τους Σάντερς και Φλάουερς. Μας έλειψαν οι λύσεις από τους ξένους μας.

Χωρίς να λέω κάτι για την ήττα μας πρέπει να τονίσω ότι το πρωτάθλημα γίνεται για τις ομάδες κι όχι για τους διαιτητές. Δεν είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε και προσπαθούν να μας κάνουν μαριονέτες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα αλλά και εμείς ανθρώπινα μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε. Η ομάδα φτιάχτηκε μετά τις 12 Σεπτέμβρη. Πήραμε παίκτες με τα τότε δεδομένα κι αυτό είχε ρίσκο. Έχουμε πολλούς ρούκι και παίκτες Α2. Αν δεν ανταποκριθούν οι ξένοι σαφώς θα πρέπει να κάνουμε σκέψεις. Από Φλάουρες στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε βοήθεια, όμως σήμερα δεν πήραμε κάτι. Όλα περνούν από το μυαλό μας. Μας ενδιαφέρει το τέλος κι όχι το τώρα. Πρέπει να προσαρμοστούν οι ξένοι. Από τους περισσότερους Έλληνες είμαι ικανοποιημένος. Όσον αφορά τον Γκόινς τον πήραμε μπας και μας βγει. Είναι φτηνός και άξιζε το ρίσκο".

O Βασίλης Κιτσούλης με την σειρά του ανέφερε: " Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο και κρίσιμο ματς. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε όσο καλύτερα γίνεται για να έρθουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο δεν είχαμε συγκέντρωση δίνοντας στον Ίκαρο την ευκαιρία να τρέξει. Είναι καλή ομάδα παρά τις ήττες που έχει κάνει κι αφού του δώσαμε το δικαίωμα τα κατάφερε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ