EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Τα αλλάξαμε όλα"

Λοτζέσκι: "Τα αλλάξαμε όλα"
INTIME SPORTS

Τα μεγάλα σουτ, τα ριμπάουντ, η περισσότερο σκληρή άμυνα. Ο Λοτζέσκι εξηγεί πως ο Ολυμπιακός τα άλλαξε όλα, φτάνοντας στο πολυπόθητο break στη Βαρκελώνη, κάνοντας το 1-1 στη σειρά των playoffs.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: Νότης Ψιλόπουλος

Λίγο μετά το τέλος της δεύτερης αναμέτρησης των playoffs ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να σημειώνουν το πολυπόθητο break (76-63), πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ο Ματ Λοτζέσκι, κατά την έξοδο του από τα αποδυτήρια, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στη Βαρκελώνη. Ο Αμερικανός σουτέρ εξήγησε το πως οι Πειραιώτες έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα και έστειλε το μήνυμα του ενόψει της συνέχειας.

-Ματ, τρομερή εμφάνιση από την ομάδα, τι ήταν αυτό που αλλάξατε ώστε να φτάσετε στη νίκη;

"Απόψε τα αλλάξαμε όλα. Επιθετικά σουτάραμε με πολύ καλύτερα ποσοστά και μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Αμυντικά ήμασταν πιο “σκληροί”, ενώ ελέγξαμε σε μεγάλο βαθμό και τα ριμπάουντ. Ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο και αυτός ήταν ο στόχος μας".

-Ποια ήταν η διαφορά στο δεύτερο παιχνίδι σε σύγκριση με το πρώτο ματς;

"Νομίζω η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τον πρώτο αγώνα ήταν η πνευματική μας προετοιμασία. Αυτό τα άλλαξε όλα. Παίξαμε πιο άνετα και ήμασταν πιο πεισμωμένοι. Βγάλαμε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ και όλοι προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο".

-Αν συγκρίνεις αυτά τα δύο ματς, ποιες ήταν οι διαφορές όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι;

"Πιστεύω πως και την Τετάρτη όλοι θέλαμε να παίξουμε ανάλογα και δώσαμε ο,τι καλύτερο μπορούσαμε, αλλά υπάρχουν μερικά παιχνίδια που όσο και αν θες δεν σου βγαίνει τίποτα. Δεν αποδώσαμε καλά ιδιαίτερα στην επίθεση, χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Στο δεύτερο παιχνίδι νομίζω πως ήμασταν και λίγο πιο τυχεροί. Βάλαμε αρκετά σουτ στο τέλος του χρόνου της επίθεσης μας και αντιληφθήκαμε πως τα πράγματα είναι πιο ευνοϊκά για εμάς".

-Τι θα πρέπει να κάνει σωστά ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα ώστε να πάρει την πρόκριση στο Final-Four;

"Το σημαντικότερο για εμάς από εδώ και πέρα, είναι να κρατήσουμε το μυαλό μας “καθαρό”. Δεν έγινε τίποτα ιδιαίτερο απόψε, το 1-1 δε μας δίνει πρόκριση. Δεν πρέπει να μας συνεπάρει ο ενθουσιασμός, διότι ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε, αν θέλουμε να τα καταφέρουμε".

-Αισθάνεστε πλέον καλύτερα σαν ομάδα τώρα που έχετε τον έλεγχο στα χέρια σας;

"Γνωρίζουμε πως πλέον έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας, αφού τα επόμενα δύο παιχνίδια θα γίνουν στην έδρα μας. Η πίεση τώρα είναι στην Μπαρτσελόνα, αλλά και εμείς θέλουμε να παίξουμε καλά στο γήπεδό μας και να νικήσουμε και στα δύο παιχνίδια για να προκριθούμε. Ο στόχος μας πριν έρθουμε στην Βαρκελώνη ήταν να νικήσουμε τουλάχιστον ένα παιχνίδι, τα καταφέραμε, αλλά δε νομίζω πως πρέπει να πανηγυρίζουμε σα να έχουμε νικήσει την σειρά".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ