FINAL FOUR

Λιόλιος: "Του χρόνου θα έχουμε Final Eight, η Εθνική είναι πάνω απ' όλους και μας ενώνει"

Ο Λιόλιος στο Show Must Go On
Ο Λιόλιος στο Show Must Go On PRINTSCREEN

Ο Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε στο Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο πως μετά από ένα πετυχημένο Final Four φέτος θα γίνει Final 8 την επόμενη χρονιά. Τόνισε πως η Εθνική είναι πάνω απ' όλους και ενώνει τους Έλληνες.

Μετά την κλήρωση του Final Four και του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε στην εκπομπή Show Must Go On του Παντελή Διαμαντόπουλου. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ προανήγγειλε πως την επόμενη χρονιά θα διεξαχθεί Final Eight, ενώ αναφέρθηκε στην απόφαση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να δώσει πρωτοκλασσάτους παίκτες στην Εθνική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λιόλιου:

Για το Final Eight: "Του χρόνου θα έχουμε Final Eight, αυτός είναι ο προγραμματισμός. Πετυχημένο Final Four φέτος, Final Eight του χρόνου".

Για την παρουσία φίλων όλων των ομάδων: "Είναι πολύ κοντινό και πολύ εφικτό. Ο αθλητισμός δεν είναι το πρόβλημα είναι η λύση, η βία είναι το πρόβλημα, ο αθλητισμός είναι χαρά, είναι γιορτή. Είναι ευθύνη της Πολιτείας, αλλά κυρίως της Ομοσπονδίας και των ομάδων. Είναι ευθύνη μας να περάσουμε μήνυμα όχι στα λόγια στην πράξη. Η λογική του αθλητισμού είναι να παρουσιάζεις σε όλους το θετικό πρόσημο. Το θετικό πρόσημο είναι γιορτή, το αρνητικό πρόσημο είναι η αποχή, επειδή φοβάμαι την άμυνα. Είναι υποχρέωση μας να κάνουμε το Final Four, να διασφαλίσουμε τις συνθήκες, να έχουμε άριστη συνεργασία με τις ομάδες που ήδη έχουμε και να δώσουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι γιορτή. Γιορτή θα είναι το Final Four, γιορτή το Final Eight του χρόνου και από εδώ και πέρα. Είναι ευθύνη δική μας".

Για το αν έχουν γίνει βήματα που υπολόγιζε να γίνουν: "Να γνωρίζετε ότι μ' αρέσει να απλώνω τον... τραχανά, να πιάνω όλα τα θέματα. Αν πω ότι τα έχουμε κάνει όλα καλά και επιτυχημένα είναι ψέμα. Όποιος ενεργεί από τα δέκα, τα τρία πράγματα θα είναι λάθος. Αν πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι είναι σαν να βάζουμε ταβάνι. Φυσικά είμαστε χαρούμενοι με την πορεία. Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι νοοτροπίες, αυτές πρέπει να αλλάξουν. Είναι ριζωμένες στους πάντες, σε παράγοντες, σε παίκτες και φιλάθλους. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει είναι με ενέργειες, με κουβέντα, προτάσεις και καινονοτομίες. Ο μόνος που δεν έχει αντιδράσεις είναι αυτός που δεν κάνει κάτι. Στη θέση που είμαστε δεν ήρθαμε να κάτσουμε σε αναπαυτικές καρέκλες. Ήρθαμε για να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να υπηρετήσουμε τα σωματεία. Θα μπορούσαμε να μην κάνουμε Final Four. Δεν μου αρέσει, δεν είναι πρόταση στην κοινωνία, είναι επιφυλακτική στάση".

Για το Final Eight: "Θα αναλυθεί από νωρίς, πώς θα γίνει, πού θα γίνει. Θα είναι γιορτή, σαν γιορτή βλέπουμε το Κύπελλο, σαν γιορτή βλέπουμε τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Το μπασκετ μας έβγαλε στους δρόμους ενωθήκαμε οι Έλληνες, δεν μας έβγαλε για να χωριστούμε. Θα το ξαναζήσουμε αυτό γιατί δεν το θέλω εγώ, αλλά η κοινωνία".

Για την Εθνική και ότι θα έχει παίκτες πρωτοκλασάτους: "Αν το κουβεντιάζαμε πριν από τρεις μήνες θα μου λέγατε ότι είναι όνειρο θερινής νυκτός. Είναι πραγματικότητα, το πιστεύω. Η Εθνική είναι πάνω απ' όλους και μας ενώνει, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Μετά από προετοιμασίες αθόρυβες με τις ομάδες φτάσαμε σε αποτέλεσμα που καταλάβανε ότι για να κάνουμε βήματα μπροστά πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω. Χαίρομαι με την απόφαση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού . Ο Παναθηναϊκός κάνει υπέρβαση, όταν την ίδια μέρα ο Παναθηναϊκός παίζει Ευρωλίγκα δίνει πρωτοκλασάτους, είναι υπέρβαση για το καλό της ομάδας. Οι κινήσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και ομάδες που δίνουν παίκτες στην Εθνική, οι ομάδες τους ευχαριστούμε. Τους ευχαριστούμε γιατί οι ομάδες εξελίσσουν τους Έλληνες. Η Εθνική είναι σύνθεση αυτών. Το μήνυμα που περνάει είναι ισχυρό. Ο αθλητισμός ενώνει, όπως το μήνυμα του Final Four. Η επόμενη μέρα θα είναι λαμπρή".

TAGS FINAL FOUR FINAL 4 THE SHOW MUST GO ON LIVE ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ