ΕΟΚ

Λιόλιος: "Να γίνουν κανονικά εκλογές, όσα μέλη της προσωρινής Διοίκησης δεν τηρήσουν τον Νόμο θα υποστούν τις ανάλογες συνέπειες"

Ο Βαγγέλης Λιόλιος
Ο Βαγγέλης Λιόλιος EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ξεκαθάρισε με δήλωσή του ότι περιμένει οι εκλογές της ΕΟΚ να γίνουν κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου μετά την δικαίωση των σωματείων, τονίζοντας ότι η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι γίνει.

Οι εκλογές της ΕΟΚ είναι για ακόμα μία φορά στον αέρα μετά την δικαίωση των 41 σωματείων στο Πρωτοδικείο. Με το Δ.Σ της Ομοσπονδίας όμως να είναι προγραμματισμένο για αύριο (1/9), ο Βαγγέλης Λιόλιος ξεκαθάρισε με δήλωσή του ότι περιμένει από την προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ να διεξαγάγει κανονικά τις εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, παρά την νέα αλλαγή δεδομένων.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Ομοσπονδίας τόνισε ότι τα μέλη της προσωρινής διοίκησης πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και φροντίσουν να διεξαχθούν οι εκλογές, προσθέτοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υποστούν τις συνέπειες του Νόμου.

Αναλυτικά η δήλωση του Βαγγέλη Λιόλιου:

"Τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης ορίσθηκαν από το δικαστήριο με σκοπό να οδηγηθεί η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε εκλογές.

Με βάση τον διορισμό τους έχουν υποχρέωση να ενεργήσουν τις Αρχαιρεσίες, σεβόμενοι την κείμενη νομοθεσία και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Θέλω να πιστεύω ότι στο αυριανό Δ.Σ. θα τηρηθεί απαρέγκλιτα η νομιμότητα και θα προχωρήσει η διαδικασία των εκλογών χωρίς καμία παρερμηνεία της απόφασης του δικαστηρίου. Άλλωστε, η απόφαση είναι σαφής και αναφέρει ότι θα γίνουν κανονικότατα οι εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου. Επομένως, τα μέλη της προσωρινής διοίκησης πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν αναλόγως για τη διενέργεια των Αρχαιρεσιών.

Σε αντίθετη περίπτωση, όσα μέλη της προσωρινής Διοίκησης δεν τηρήσουν τον Νόμο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τις παρερμηνεύσουν κατά το δοκούν για μια ακόμα φορά θα λειτουργήσουν σε βάρος του ελληνικού μπάσκετ και θα υποστούν τις ανάλογες συνέπειες που ορίζει ο Νόμος.

Αυτή τη φορά η ευθύνη δεν είναι συλλογική αλλά ατομική και το κάθε μέλος της προσωρινής Διοίκησης έχει την απόλυτη ευθύνη των πράξεων του.

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ