ΕΟΚ

Εκλογές ΕΟΚ: Έγινε δεκτή η προσφυγή 41 σωματείων, ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αναβολής

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος EUROKINISSI

Οι εκλογές της ΕΟΚ βρίσκονται για ακόμα μία φορά στον αέρα, αφού το Πρωτοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα 41 σωματείων για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις 12 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να είναι ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αναβολής.

Το σίριαλ συνεχίζεται με τις εκλογές της ΕΟΚ και όπως φαίνεται θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμα, αφού προέκυψαν, ξανά, νέα δεδομένα μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου να δικαιώσει τα 41 σωματεία που έκαναν προσφυγή προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου.

Με τα 41 σωματεία να δικαιώνονται (αν και πρακτικά ήταν 36, αφού 5 είχαν έτσι κι αλλιώς δικαίωμα ψήφου), η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ έχει πλέον δύο δρόμους: Είτε να τα συμπεριλάβει στον εκλογικό κατάλογο άμεσα ενόψει των εκλογών, είτε να ανακοινώσει νέα αναβολή των εκλογών με το επιχείρημα ότι δεν προλαβαίνει να προβεί σε αυτή την διαδικασία. Και όλα αυτά χωρίς καν να έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με την εκδίκαση της προσφυγής 21 ακόμα σωματείων, για την οποία αναμένεται να βγει απόφαση αύριο (1/9). Παράλληλα, για αύριο είναι προγραμματισμένο και το Δ.Σ της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΟΚ είχε ανακοινώσει ότι οι εκλογές θα γινόντουσαν ηλεκτρονικά στις 12 Σεπτεμβρίου. Μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ακόμα μίας αναβολής, σε μία διαδικασία που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί όσους εμπλέκονται.

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ