ΕΟΚ

Λιόλιος για πρόεδρος στην ΕΟΚ

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Φαίνεται ότι η σκέψη του Βαγγέλη Λιόλιου να ασχοληθεί με την Ομοσπονδία ωρίμασε και είναι θέμα χρόνου να επισημοποιήσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2020.

Το θαύμα του Προμηθέα έχει την υπογραφή του Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος πλέον θέλει να ανοίξει τα φτερά του και σε άλλα επίπεδα του μπάσκετ στην Ελλάδα. Γι αυτό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα επισημοποιήσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την εκλογές της Ομοσπονδίας, που θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2020.

Από την ημέρα, άλλωστε, που ψηφίστηκε ο νέος νόμος και η υπάρχουσα διοίκηση της ΕΟΚ δεν πληροί τις προϋποθέσεις - σε μεγάλο βαθμό - για να ανανεώσει τη θητεία της, άρχισαν να ακούγονται διάφορα σενάρια. Το όριο ηλικίας που μπήκε από τον Λευτέρη Αυγενάκη και πέρασε από τη βουλή, θέτει σε εντελώς διαφορετική βάση τις εκλογές που θα γίνουν σε λιγότερο από έναν χρόνο, έστω κι αν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει διαφορετική άποψη. Ο νυν πρόεδρος της ΕΟΚ δήλωσε στη συνέντευξή του στο Sport24.gr τι θα είναι υποψήφιος και πάλι, θεωρώντας ότι ο νόμος που ψηφίστηκε δεν θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις εκλογές.

Αυτό δεν έχει, πάντως, καμία σημασία για τον Λιόλιο, καθώς με ή χωρίς Βασιλακόπουλο στις επόμενες εκλογές, είναι αποφασισμένος να μπει στο επόμενο ΔΣ και γι αυτό θα δημιουργήσει δικό του ψηφοδέλτιο. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες και ήδη έχουν γίνει αρκετές επαφές με άμεσα ενδιαφερόμενους, προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο, με το βλέμμα στο μέλλον.

Ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Πάτρας έχει το δικό του όραμα για το μπάσκετμπολ και σύντομα αναμένεται να καταθέσει τις θέσεις και το πρόγραμμά του, θέτοντας ουσιαστικά την Ομοσπονδία για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σε... προεκλογική περίοδο. Και ανεξάρτητα από την κατάληξη που θα υπάρξει με την νυν διοίκηση, θέλει να προσπαθήσει να φτιάξει κάτι διαφορετικό στην ΕΟΚ. Εχοντας ίσως και στο πλάι του κάποια στελέχη της νυν διοίκησης, που θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία μαζί του. Κι αυτό για να υπάρχει και η απαραίτητη συνέχεια στην Ομοσπονδία.

Αν το πλάνο του προχωρήσει, ανακοινωθεί και εν τέλει ψηφιστεί τον επόμενο Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη, τότε ο Βαγγέλης Λιόλιος θέλει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΟΚ, παίρνοντας το ΟΚ από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν είναι κάτι απλό, δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει, έχοντας και τη στήριξη της κυβέρνησης.

Τι θα γίνει μέχρι τις εκλογές του 2020 κανείς δεν μπορεί να ξέρει, πολλά αλλάζουν μέσα σε 10-11 μήνες και ταυτόχρονα είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν και διάφορες άλλες τάσεις ή ψηφοδέλτια μέχρι τότε. Αλλά ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει το δικό του πλάνο, σχέδιο και όρομα για το ελληνικό μπάσκετ, είναι δεδομένο.

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ