ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Λιακόπουλος: "Δεν είναι θέμα τα μαθηματικά"

Λιακόπουλος: "Δεν είναι θέμα τα μαθηματικά"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Λιακόπουλος λύνει το... Πανελευσίνιο μυστήριο, το πως δηλαδή η ομάδα του από την τελευταία θέση βρίσκεται πλέον στην 11η, εξηγώντας στο Sport24.gr ότι δεν είναι τα μαθηματικά, αλλά η χημεία και ο χαρακτήρας.

Σε αυτά που θα μπορούσαν κάποτε να ενταχθούν στην ύλη βιβλίου που αναφέρει όλα όσα έχουν συμβεί στην Α1 και δεν τα λέτε και πολύ λογικά, είναι και αυτό που ζει εσχάτως ο Πανελευσινιακός.

Ομάδα που έχει ξοδέψει το μεγαλύτερο διάστημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ως ουραγός, που τελείωσε τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 2-11 (μόνες νίκες, ήταν αυτές επί της Καβάλας και του Ηλυσιακού) και που αν τυχόν δείτε τώρα τη βαθμολογία, θα τους βρείτε στο Νο11. Με έξι νίκες. Που επιβεβαιώνουν ότι σημασία δεν έχει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα.

Βλέπετε, οι της Ελευσίνας έχουν «πάρει» τις ισοβαθμίες με τους Ηλυσιακό, Καβάλα και Περιστέρι (νίκησαν μεν, από μια φορά, αλλά με διαφορά μεγαλύτερη από εκείνη που έχασαν) και έχουν απολέσει μόνο εκείνη με τον Κολοσσό -σε ό,τι αφορά αυτούς που δίνουν μάχη για να «κρατηθούν» στην κατηγορία.

Οι άλλες τρεις νίκες αφορούν το Νο2 (βλ. Πανιώνιος), το Νο4 (βλ. ΠΑΟΚ) και το Νο5 (βλ. Ρέθυμνο) της κατάταξης. «Ναι, είμαστε αυτή η ομάδα!», παραδέχθηκε ο Νίκος Λιακόπουλος, εκ των ηγετών της της παρέας του σε όλη αυτή την... ιδιαίτερη πορεία που διαγράφει φέτος. « Ετσι όπως εξελιχθεί τα πράγματα, έστω και την τελευταία στιγμή, έστω και προς το τελείωμα της σεζόν, δείχνουμε πως έχουμε χαρακτήρα».

Τον οποίον μήπως... ξύπνησαν μέσα τους, όταν πια τους είχαν ξεγράψει όλοι (στην 20η αγωνιστική, για να ακολουθήσει η νίκη επί του Πανιωνίου;). «Διαχειριστήκαμε υπέρ μας αυτό το δεδομένο. Παρ' όλο που ήμασταν χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα, συνεχίσαμε να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα... αλλάξει η ιστορία. Βλέπεις, είχαμε χάσει πάρα πολλά ματς στον πόντο. Θυμάμαι τουλάχιστον 3-4 που κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ, τα δυο με την Πάτρα και το ένα με τον Ηλυσιακό σίγουρα, ενώ σε άλλα 4-5 ματς, είχαμε το προβάδισμα έως το 38' και χάσαμε.

Σίγουρα υπήρχε απογοήτευση. Αλλά όσο δύσκολο και αν ήταν, έπειτα από κάθε ματς βάζαμε τα πράγματα κάτω και ξεκινούσαμε από την αρχή, θεωρώντας δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα κοιτάξει και εμάς η τύχη. Κάτι που έγινε με τον Πανιώνιο. Αν όμως, με ρωτάς ποιο ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο που αντέξαμε στα δύσκολα και μετά αντιδράσαμε, αυτό ήταν ότι είχαμε εξαιρετική σχέση οι παίκτες μεταξύ μας. Ολοι μαζί συμφωνήσαμε πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέχρι το τέλους και μετά... θα κάνουμε και το ταμείο. Οχι νωρίτερα. Μετά το τέλος.

Ξεκινήσαμε με τη δύσκολη νίκη επί του Ρεθύμνου, ακολούθησε ο Πανιώνιος, σε ματς που επιτέλους χαμογέλασε σε εμάς η τύχη και το Σάββατο «πήραμε» ένα παιχνίδι που ήταν βασική προϋπόθεση η νίκη, ώστε να διατηρήσουμε ακέραιες τις ελπίδες παραμονής».

Το κομπιουτεράκι το έπιασαν; Μαθηματικές πράξεις που να... δείχνουν το μέλλον, έγιναν; «Κάθε φορά που το πιάναμε, το αφήναμε! Δεν μας «έβγαινε» η πράξη και καταλάβαμε πως δεν ήταν τα μαθηματικά η λύση. Επτά παιχνίδια πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, είχαμε 3 νίκες. Τώρα χρειαζόμαστε άλλες δυο, για να είμαστε σίγουροι».

"Όλα ξεκινούν από την άμυνα"

Σε αυτά που εμφάνισε ο Πανελευσινιακός, στο 67-54 επί του ΠΑΟΚ ήταν και ο Τζαμάλ Ουίλσον, παίκτης που ήταν μεν, εδώ και τρεις εβδομάδες στην ομάδα, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν πάτησε παρκέ μέχρι το Σάββατο. «Βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα, με τους πόντους και την ενέργεια που έδωσε. Είναι νέο παιδί και θεωρώ πως μέσω των προπονήσεων και κάποιων παιχνιδιών, θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο».

Γενικά πάντως, η ομάδα του δεν έδειξε να εμπιστεύεται τους ξένους, από την αρχή της σεζόν. Ισως γιατί το μοντέλο που την έστειλε στην Α1 ήταν διαφορετικό (χωρίς ξένους); «Φαντάζομαι ότι ήταν θέμα επιλογών του προπονητή. Ξεκινήσαμε με κάποια παιδιά που έφυγαν, μετά πήραμε άλλους που δεν ταίριαζαν στον τρόπο του παιχνιδιού μας και έπειτα ήλθαν οι Εζιούκου και Γκίμπσον, οι οποίοι μας βοήθησαν πάρα πολύ σε ό,τι αφορά τα ψηλά κορμιά που χρειαζόμασταν για να μείνουμε στην κατηγορία».

Αν η Ελευσίνα επικράτησε στον ΠΑΟΚ το χρωστά και στον Νίκο Παπανικολόπουλο που... απενεργοποίησε τον Κώστα Χαραλαμπίδη, «Οταν έχεις παιχνίδι που πρέπει να νικήσεις, πάση θυσία όλα ξεκινούν από την άμυνα. Ο Νίκος είχε μεν, μόνο 2π., αλλά ήταν πολύ σημαντικός στην έκβαση και αυτού του αγώνα, με όσα έκανε αναλαμβάνοντας τον Χαραλαμπίδη».

"Από τις εφημερίδες"

Και τώρα που ρολάρει το πράγμα, το πρωτάθλημα έχει διακοπή: «Θα δούμε στην πράξη αν αυτό είναι υπέρ μας ή κατά μας. Ισως να μας βοηθήσει ότι θα ξεκουραστούμε και θα δουλέψουμε πιο μεθοδικά για το παιχνίδι με τον Ικαρο, για την 25η αγωνιστική (σ.σ. στην 24η παίζουν με τον Ολυμπιακό) που είναι για εμάς άλλος ένας τελικός, ίσως όμως, και να είναι κακό. Θα δείξει».

Και τι έγινε ακριβώς, με την πρόταση που φερόταν να έχει από την Ισπανία; «Από τις εφημερίδες ενημερώθηκα για αυτό που μου λες». Αρα, δεν υπήρξε πρόταση, μόνο ένα ενδιαφέρον...


TAGS ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ