FINAL FOUR

Λεπενιώτης: "Χρειάζονται βήματα για να δούμε οπαδούς όλων των ομάδων όπως στην Ισπανία"

Λεπενιώτης: "Χρειάζονται βήματα για να δούμε οπαδούς όλων των ομάδων όπως στην Ισπανία"
Ο Λεπενιώτης στο Show Must Go On PRINTSCREEN

Ο Νίκος Λεπενιώτης εξέφρασε στο Show Must Go On την αισιοδοξία του ότι το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κρήτη θα είναι επιτυχημένο.

Αμέσως μετά την κλήρωση του Final Four για το Κύπελλο Ελλάδας, ο Νίκος Λεπενιώτης μίλησε στο Show Must Go On και στον Σπύρο Καβαλιεράτο. Ο Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού τόνισε ότι θα γίνει ένα ωραίο Final Four, ενώ τόνισε πως για να δούμε καταστάσεις όπως στην Ισπανία με οπαδούς όλων των ομάδων θα χρειαστούν ακόμη βήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεπενιώτη

Για την παρουσία των φιλάθλων στο Final Four: "Το Final Four είναι σε 10-11 μέρες. Αυτή την στιγμή επιτρέπεται το 10%, δεν μπορούμε να πούμε κάτι για αυτό το κομμάτι. Αν αυξηθεί, απ'όσο έχουμε ενημερωθεί από την Ομοσπονδία και είμαι χαρούμενος γι' αυτό, θα μοιραστούν τοπικά στην Κρήτη και αυτό είναι το σωστό. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο. Θα είναι ωραίο Final Four, το στάδιο προσφέρεται ώστε να παρθούν τα μέτρα και να μην έχουμε προβλήματα . Θα υπάρχουν φίλαθλοι και από τις τέσσερις ομάδες. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τον κόσμο, οι συνθήκες και το τάιμινγκ των ημερών οδηγούν στο ότι θα έχουμε καλό Final Four".

Σε περίπτωση που αυξηθεί η χωρητικότητα στους 1.500, αν οι ομάδες μπορούν να πάρουν κάποια εισιτήρια και τα δώσουν σε δικούς τους οπαδούς: "Νομίζω είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες της Ομοσπονδίας, η Ομοσπονδία θα αποφασίσει με τους τοπικούς φορείς, δεν μπορούμε παρέμβουμε και να ζητήσουμε κάτι. Μετά από τόσα χρόνια που θα γίνει αυτό το Final Four, πρέπει να ακολουθήσουμε συγκεκριμένα μέτρα και οδηγίες. Περιμένουμε τις οδηγίες".

Αν ονειρεύεται καταστάσεις σαν την Ισπανία με οπαδούς όλων των ομάδων: "100% θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Επειδή είμαστε αρκετά χρόνια στη συγκεκριμένο άθλημα , χρειάζονται βήματα για να φτάσουμε εκεί. Πιστεύω θα γίνει στο μέλλον, θέλω να είμαι αισιόδοξος. Θα είναι πολύ καλό Final Four για τον κόσμο, αυτό και όσα θα ακολουθήσουν"..

Λίγο αργότερα, μιλώντας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ δήλωσε:

Για την παρουσία των "ερυθρόλευκων" παικτών στα ματς της Εθνικής: "Από την πλευρά τη δική μας δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συμφωνία. Αυτό που εξέφρασε η διοίκηση και οι Πρόεδροι στην διοίκηση της Ομοσπονδίας είναι ότι οι παίκτες μας είναι διαθέσιμοι για την Εθνική. Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολη περίπτωση γιατί εμείς την προηγούμενη μέρα παίζουμε έναν αγώνα για την Ευρωλίγκα και την αμέσως επόμενη έχει το πρώτο παιχνίδι η Εθνική.

Αλλά θεωρώ πως είναι και θέμα των παικτών, πως θα νιώσουν, αν θα είναι ξεκούραστοι για να μπορέσουν να βοηθήσουν. Θεωρώ πως τουλάχιστον στο δεύτερο παιχνίδι θα είναι ακόμη πιο εύκολο να συμμετάσχουν οι παίκτες. Δεν ξέρω ποιους θα καλέσει ο Ομοσπονδιακός προπονητής, αλλά πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, τουλάχιστον για τον αγώνα της Παρασκευής, να απολαύσει ο κόσμος την Εθνική σε ένα πολύ ανταγωνιστικό ματς, με όσους περισσότερους παίκτες γίνεται και από τον Ολυμπιακό και από τον Παναθηναϊκό".

Για τον θεσμό του Final Four που επιστρέφει: "Ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχουμε ένα καταπληκτικό φάιναλ φορ. Πιστεύουμε πως είναι μια ευκαιρία για το ελληνικό μπάσκετ, μετά από αρκετά χρόνια που διοργανώνεται ξανά ένα φάιναλ φορ Κυπέλλου, να φορέσει το καλύτερό του κοστούμι και να προβάλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θεωρούμε πως μετά από αρκετά χρόνια έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε δύο καταπληκτικές ημέρες, να χορτάσει ο κόσμος μπάσκετ, να χαρούμε όλοι αυτές τις στιγμές και φυσικά ο καλύτερος να κερδίσει. Ευχόμαστε να είναι ο Ολυμπιακός ο καλύτερος!".

Για το αν θεωρεί πως ο τελικός θα είναι υπόθεση "αιωνίων": "Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και οι αγώνες που γίνονται στην Basket League, δείχνουν πως κανένα αποτέλεσμα αγώνα δεν μπορεί να είναι σίγουρο. Και εμείς και ο Παναθηναϊκός δυσκολευόμαστε να κερδίσουμε αρκετά παιχνίδια. Υπάρχει κούραση από την Ευρωλίγκα και τα συνεχόμενα παιχνίδια, οπότε είναι πλέον δύσκολο να κερδίζεις παντού, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Είναι δύο πολύ δύσκολοι προημιτελικοί και για εμάς και για τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω, όμως, πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να αντεπεξέλθει και θα είναι στον τελικό. Σίγουρα το γεγονός ότι θα είναι δύο ανταγωνιστικοί ημιτελικοί, θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο φάιναλ φορ. Και έτσι θα έπρεπε να είναι... Δεν ξέρω ποιο θα είναι το ζευγάρι του τελικού, εμείς πάντως εμείς να είμαστε εκεί".

TAGS FINAL FOUR FINAL 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ THE SHOW MUST GO ON LIVE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ