NBA

ΛεΜπρόν Τζέιμς: "Η Κέιτλιν Κλαρκ είναι ο λόγος που θα αρχίσουν να συμβαίνουν σπουδαία πράγματα στο WNBA"

Indiana Fever's Caitlin Clark dribbles during the second half of an WNBA preseason basketball game against the Atlanta Dream, Thursday, May 9, 2024, in Indianapolis. (AP Photo/Darron Cummings)
Indiana Fever's Caitlin Clark AP

Οι συμβουλές του "βασιλιά" του NBA, ΛεΜπρόν Τζέιμς, στην Κέιτλιν Κλαρκ αναφορικά με τις προσδοκίες του κόσμου και η αποθέωση στο φαινόμενο του WNBA.

Η Κέιτλιν Κλαρκ έχει προσφέρει τη δική της λάμψη στον κόσμο του WNBA, πριν, ακόμα, ενταχθεί στο πρωτάθλημα χάρη στις εντυπωσιακές επιδόσεις της με το Αϊόβα. Το φαινόμενο του κολεγιακού μπάσκετ έγινε draft στη θέση No.1 του WNBA από την Ιντιάνα Φίβερ και αρχίζει να κάνει τα πρώτα της βήματα στα "μεγάλα σαλόνια", με τις προσδοκίες να έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Για τις αυτές, ακριβώς, τις προσδοκίες μίλησε και ο "βασιλιάς" του NBA, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ως φιλοξενούμενος στο podcast "Mind the Game" του Τζέι Τζέι Ρέντικ.

Ο 39χρονος σούπερ σταρ αναφέρθηκε σε αυτά που προσφέρει η Κέτλιν Κλαρκ στο μπάσκετ γυναικών, χάρισε τις συμβουλές του και τόνισε ότι εκείνη αποτελεί τον λόγο που θα αρχίσει να εξελίσσεται ακόμα περισσότερο το WNBA.

"Αυτό που αγαπώ σε εκείνη είναι αυτό που φέρνει στο άθλημά της: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να το παρακολουθούν, όλο και περισσότεροι θέλουν να συντονιστούν σε αυτό. Η Κέιτλιν Κλαρκ είναι ο λόγος που θα αρχίσουν να συμβαίνουν σπουδαία πράγματα στο WNBA. Αναφέρομαι στην Κέιτλιν, γιατί έχω υπάρξει σε αυτή τη θέση παλιότερα" επισήμανε, αρχικά, ο ΛεΜπρόν και στη συνέχεια μοιράστηκε δημόσια της συμβουλές που θα της έδινε:

"Η συμβουλή μου στην Κέιτλιν, και σε όποιον έρχεται στο προσκήνιο με τέτοια φήμη και τόσο εξωπραγματικές προσδοκίες, είναι η εξής: Γίνε άλογο. (μτφ. Be a horse). Όπως στις ιπποδρομίες του Κεντάκι. Βάλε τις παρωπίδες σου, πήγαινε στη δουλειά, εμφανίσου κάθε μέρα, δούλεψε κάθε μέρα, βάλε το ξυπνητήρι σου, προετοίμασε τον εαυτό σου, δούλεψε πάνω στο παιχνίδι σου και πάνω σε αυτό που κάνεις", τόνισε ο Τζέιμς και συνέχισε:

"Μη μιλάς πολύ, κλείσε το στόμα σου και απλά μάθε από τους βετεράνους. Όταν ρωτήσουν, πες τη γνώμη σου, αν θέλουν τη γνώμη σου. Γιατί όλοι σε παρακολουθούν και προσέχουν αυτό που θα πεις. Μετά θα το υπεραναλύσουν, θα το κόψουν όπως θέλουν και θα βγει σε κάτι αρνητικό", εξήγησε ενδεικτικά ο σούπερ σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού.

TAGS NBA WNBA ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ ΚΕΙΤΛΙΝ ΚΛΑΡΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ