NBA

Λέικερς– Χιτ: Το ιστορικό ρεκόρ των δύο αντιπάλων στους τελικούς

Λέικερς– Χιτ: Το ιστορικό ρεκόρ των δύο αντιπάλων στους τελικούς
Ο Τζίμι Μπάτλερ εναντίον του ΛεΜπρόν AP PHOTO/LYNNE SLADKY

Οι Λέικερς και οι Χιτ έγραψαν ιστορία με έναν ιδιαίτερο τρόπο από την στιγμή που θα συναντηθούν στους τελικούς του ΝΒΑ, καταφέρνοντας κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά.

Οι Λέικερς και οι Χιτ θα αναμετρηθούν φέτος στους τελικούς του ΝΒΑ, σε μία ανταμοιβή των εξαιρετικών playoffs που έχουν κάνει. Παράλληλα όμως σημείωσαν και ένα ιστορικό ρεκόρ.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν η στατιστική υπηρεσία του ΝΒΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία τηςλίγκας θα αναμετρηθούν στους τελικούς δύο ομάδες που έναν χρόνο νωρίτερα είχανμείνει εκτός playoffs! Συγκεκριμένα, οι Χιτ την περσινή σεζόν (2018/19) είχαν τερματίσει στην 10η θεση της Ανατολής με ρεκόρ 39-43, ενώ οι Λέικερς είχαν βρεθεί και αυτοί αντίστοιχα στην 10η θέση της Δύσης με ρεκόρ 37-45.

Για την ιστορία, μόνο τέσσερις ομάδες είχαν καταφέρει στο παρελθόν να προκριθούν στους τελικούς ενώ έναν χρόνο νωριτερα είχαν μείνει εκτός playoffs: Οι Μπλέιζερς το 1977 (κατέκτησαν και τον τίτλο), οι Νετς το 2002 (ηττήθηκαν από τους Λέικερς στους τελικούς), οι Σέλτικς το 2008 (κατέκτησαν τον τίτλο) και οι Καβαλίερς το 2015 (ηττήθηκαν από τους Γουόριορς). Πλέον αυτές οι ομάδες είναι έξι χάρη στους Λέικερς και τους Χιτ.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ