STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λαύριο - Άρης: Οι διαιτητές τιμώρησαν μέσω του Instant Replay τον Βασίλη Χρηστίδη για φάση που έγινε ενάμιση λεπτό νωρίτερα

Λαύριο - Άρης: Οι διαιτητές τιμώρησαν μέσω του Instant Replay τον Βασίλη Χρηστίδη για φάση που έγινε ενάμιση λεπτό νωρίτερα
INTIME SPORTS

Με σχεδόν ενάμιση λεπτό καθυστέρηση, οι διαιτητές -έχοντας το σχετικό δικαίωμα- τιμώρησαν τον Βασίλη Χρηστίδη με αντιαθλητικό φάουλ. Τι έγινε και γιατί η απόφαση πάρθηκε με καθυστέρηση για την παράβαση του σέντερ του Άρη.

Στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου στο παιχνίδι του Λαυρίου με τον Άρη για τη 19η αγωνιστική της Basket League, ο Βασίλης Χρηστίδης σκόραρε με λέι απ (στα 9'05'') αφού πρώτα ξεφορτώθηκε το μαρκάρισμα του Πέτρου Γερομιχαλού. Για να συμβεί αυτό όμως, ο σέντερ του Άρη χρησιμοποίησε αντικανονικά τον αγκώνα του, χτυπώντας ακούσια τον συναθλητή του, στο πρόσωπο.

Οι διαιτητές δεν έδωσαν την παράβαση σε πρώτο χρόνο, αλλά σε δεύτερο. Σχεδόν ενάμιση λεπτό αργότερα (στα 7'43'') πήγαν στο Instant Replay και, όπως υποδεικνύει ο κανονισμός, εξέτασαν τη φάση για "possible act of violence".

Με τη βοήθεια του Instant Replay λοιπόν τιμώρησαν τον Βασίλη Χρηστίδη με αντιαθλητικό φάουλ, δίχως όμως να ακυρώσουν το καλάθι που πέτυχε.

Πρόκειται για έναν κανονισμό που εισήγαγε η FIBA από τις 1.1.2022 κι ο οποίος έχει εφαρμοστεί ξανά στη Basket League -πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των περσινών τελικών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ