STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο νέος κανονισμός της FIBA που "έδειξε" το αντιαθλητικό του Φαλ στον Σαντ-Ρος

Ο ματωμένος Σαντ - Ρος μετά το χτύπημα του Φαλ
Ο ματωμένος Σαντ - Ρος μετά το χτύπημα του Φαλ EUROKINISSI

Το αντιαθλητικό φάουλ του Μουσταφά Φαλ στον Χάουαρντ Σαντ-Ρος στο πρώτο δεκάλεπτο του ντέρμπι στηρίχθηκε σε έναν νέο κανονισμό της FIBA, που έχει... έξι μήνες ζωής.

Στα 3'06'' για το τέλος της πρώτης περιόδου, οι διαιτητές του 3ου τελικού της Stoiximan Basket League (Παπαπέτρου - Πουρσανίδης Γ. - Ζαχαρής) πήγαν πίσω τον χρόνο, είδαν το Instant Replay και χρέωσαν τον Μουσταφά Φαλ με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Όλα αυτά για μια παράβαση που δεν σφύριξαν σε πρώτο χρόνο κι ενώ ακολούθησε αμέσως μετά το εντυπωσιακό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό.

Η απόφαση των διαιτητών να πάνε στο Instant Replay κι εν τέλει να χρεώσουν με αντιαθλητικό φάουλ τον σέντερ του Ολυμπιακού παραξένεψε πολλούς, αφού επρόκειτο για μια συνθήκη που δεν είχαμε ξανασυναντήσει. Ο λόγος είναι πως πρόκειται για έναν κανονισμό που εισήχθη από τη FIBA την 1η Ιανουαρίου 2022 -ο κανονισμός δεν υπάρχει στην EuroLeague Basketball.

Πρόκειται γι αυτό που χαρακτηρίζεται ως "act of violence" και αφορά σε χτύπημα/τραυματισμό ενός αθλητή από αντίπαλό του, στην εξέλιξη μιας φάσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα (εφόσον υπάρχει τραυματισμός) να πάνε πίσω τον χρόνο για μια φάση και να την εξετάσουν με την χρήση του video προκειμένου να δουν αν υπάρχει το ενδεχόμενος της τιμωρίας.

Όπως δηλαδή συνέβη στην περίπτωση του Μουσταφά Φαλ και του Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

Στην Game Night της Παρασκευής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Παντελή Διαμαντόπουλο, Βασίλη Σκουντή, Σπύρο Καβαλιεράτο και Χάρη Σταύρου σχολιάζουν τον σπουδαίο τρίτο τελικό της Stoiximan Basket League μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ