ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο SPORT24: "Αυτό το γαμώτο, αυτό το γιατί, αυτή η στενοχώρια, όχι άλλα μεγάλα λόγια"

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο SPORT24: "Αυτό το γαμώτο, αυτό το γιατί, αυτή η στενοχώρια, όχι άλλα μεγάλα λόγια"
EUROKINISSI

Δεν μπορεί να ξεπεράσει τον περσινό αποκλεισμό από τη Γερμανία, στα προημιτελικά του EuroBasket, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και γι' αυτό "φωνάζει" μέσω του SPORT24 ότι η φετινή Εθνική πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξεχωριστά.

Είναι ίσως ο πιο συναισθηματικός παίκτης αυτής της Εθνικής. Την πονάει την ομάδα, την έχει τιμήσει σε όλες τις βαθμίδες της, είναι πάντα εκεί για να την εκπροσωπήσει είτε ως κορυφαίος, είτε ως δωδέκατος παίκτης.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ακολουθεί ακόμα μία προετοιμασία, αυτή τη φορά όμως διαφωνεί και με τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Τόμας Γουόκαπ, αλλά και με τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Δεν θέλει να ακούει για μετάλλια, προτιμά να πορευθεί αγώνα με τον αγώνα με την ελπίδα να μην ξαναζήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 αυτό που ένιωσε πριν από σχεδόν έναν χρόνο στο Βερολίνο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πιθανότατα πενταδάτος, ως η πρώτη επιλογή στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, ο "Λάρι" δεν λέει μεγάλες κουβέντες, λίγο πριν από το πρώτο φιλικό της Ελλάδας κόντρα στην Σλοβενία (2/8, 21:30, Action 24, Match Center στο SPORT24).

"Θεωρώ ότι είμαι πολύ πιο έτοιμος και πολύ πιο ώριμος, δεν ηγείται κάποιος στην εθνική ομάδα. Είμαστε όλοι το ίδιο, σαν ομάδα θα πάμε να παλέψουμε, για να δώσουμε το 100% και να πούμε στο τέλος της ημέρας ότι τουλάχιστον τα δώσαμε όλα γι' αυτή τη φανέλα και γι' αυτή την ομάδα" ήταν τα πρώτα του λόγια στο SPORT24.

Ρωτήσαμε τον Λαρεντζάκη αν αισθάνεται λιγότερη ανυπομονησία και κατ' επέκταση λιγότερη πίεση σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε το καλοκαίρι του 2022. Η απάντησή του ήταν σαφής και ξεκάθαρη: "Θεωρώ ότι λιγότερη πίεση υπάρχει, λιγότερη ανυπομονησία όχι γιατί η Εθνική είναι η εθνική ομάδα όλων μας, όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως χρωμάτων. Είναι η ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα μας και είμαστε περήφανοι γι' αυτή. Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι πιο χαμηλές. Αν με ρωτάς, κατά τη γνώμη μου, έτσι θα έπρεπε να είναι κάθε χρόνο. Καταλαβαίνω ότι λόγω Γιάννη όλοι ενθουσιάζονται, επειδή αυτά που έχει καταφέρει είναι τεράστια, όμως έχουμε δει τι έχει δείξει η ιστορία".

Επιμείναμε, του ζητήσαμε να μας εξηγήσει γιατί θα έπρεπε οι προσδοκίες να είναι χαμηλότερες. Ο Λαρεντζάκης μας εξήγησε πως: "Όταν πηγαίνεις πιο συγκεντρωμένα και βλέπεις κάθε ματς ξεχωριστά, όπως το μότο που είχαμε στον Ολυμπιακό με τον κόουτς, κάθε ματς ξεχωριστά, κάθε ματς διαφορετικό, κάθε ματς στο 100%, τότε μπορείς να φτάσεις ψηλά χωρίς να το καταλάβεις. Όταν ξεκινάς και λες ότι θα πας για μετάλλιο, λες "εντάξει, ένα ματς είναι", να δούμε αυτό, να δούμε το άλλο, πάντα αυτά τα τουρνουά είναι περίεργα και κρύβουν παγίδες. Το είδαμε αρκετές φορές και σε άλλες χρονιές, χωρίς τον Γιάννη. Οπότε εγώ είμαι της νοοτροπίας κάθε ματς ξεχωριστά, τα δίνουμε όλα, νικάμε, χάνουμε, τα έχουμε δώσει όλα και μετά πηγαίνουμε στο επόμενο".

Κι αν δεν έχει στόχο ένα μετάλλιο, με τι όνειρο θα ταξιδέψει ο Λαρεντζάκης στις Φιλιππίνες; "Θεωρώ ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι στόχος. Είναι μεγάλη τιμή να παίξεις εκεί γιατί όπως ξέρουμε, στις τελετές έναρξης και λήξης η Ελλάδα βγαίνει πάντα πρώτη. Τεράστια τιμή. Θα πω ότι στόχος είναι οι Ολυμπιακοί. Τώρα για μετάλλια, δεν τα έχω πει ποτέ, δεν τα είχα πει ούτε με τον Γιάννη, δεν μου αρέσει να λέω τέτοιες κουβέντες. Όχι γιατί βάζω πίεση, δεν με απασχολεί αυτό. Απλά για να μη λέμε μεγάλα λόγια. Όσο μεγαλύτερες είναι οι προσδοκίες, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποτυχία. Αυτό που πέρασα πέρυσι δεν θέλω να το σκέφτομαι, είχα στενοχωρηθεί πάρα πολύ. Όσο βαρετό κι αν ακούγεται, αγώνα με τον αγώνα, συγκεντρωμένα και με χαμηλούς τόνους".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κι επειδή αναφέρθηκε στο EuroBasket, τον ρωτήσαμε πώς έζησε όσα ακολούθησαν τον αγώνα με την Γερμανία: "Δεν θα πω τι μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά, εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε χίλια δυο. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έπαιζα αυτό το ματς ξανά και ξανά. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, τις επόμενες ημέρες θυμάμαι ότι εγώ σίγουρα δεν είδα άλλο ματς στο EuroBasket, είχα άρνηση, δεν με ενδιέφερε καθόλου. Είχαμε δύο ημέρες για να ξεκουραστούμε και ξεκινήσαμε κατευθείαν με τον Ολυμπιακό. Έμεινε αυτό το γαμώτο, αυτό το γιατί, αυτή η στενοχώρια. Εντάξει, ήταν από τα πιο βαριά συναισθήματα".

Ο Λαρεντζάκης παρακολούθησε την πορεία της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών. Και της έβγαλε το καπέλο: "Ήταν πάρα πολύ όμορφο αυτό που έγινε, για ένα άθλημα που δεν έχει τόσο μεγάλη δημοφιλία όση το μπάσκετ. Ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφο, τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι σταθεροί στα μετάλλια, είναι μάγκες και μακάρι να έρθουν εδώ μία ημέρα και να μας πουν το μυστικό όλης αυτής της παρέας και της χημείας και της ομάδας που έχουν. Σίγουρα υπάρχει ταλέντο για να βρίσκονται εκεί, εγώ τους βγάζω το καπέλο και πραγματικά είναι τεράστιοι".

Στο φινάλε, τον ρωτήσαμε πόσο δύσκολο είναι να ξεκινάει τη σεζόν του στα τέλη Ιουλίου και να την κλείνει στα μέσα Ιουνίου: "Είναι κάτι που μας αρέσει, είναι κάτι που αγαπάμε, είναι τρόπος ζωής. Σίγουρα όμως είναι μεγάλες οι χρονιές, είναι πολλά τα ματς. Από την άλλη, αυτή είναι η ρουτίνα μας, έχουμε συνηθίσει έτσι, κοιτάμε το 15ήμερο, το 20ήμερο των διακοπών μας να το περνάμε όσο πιο γεμάτα και όσο πιο ωραία γίνεται για να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας και να βγάζουμε τη χρονιά που είναι τόσο μεγάλη".

Το SPORT24 και η Stoiximan ακολουθούν την εθνική μας στα φιλικά παιχνίδια πριν το ταξίδι στις Φιλιππίνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ MUNDOBASKET 2023 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ