ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Τόμας Γουόκαπ στο SPORT24: "Ήμουν στις ΗΠΑ και ένιωθα ότι βρισκόμουν μακριά από το σπίτι μου"

Ο Τόμας Γουόκαπ στο SPORT24: "Ήμουν στις ΗΠΑ και ένιωθα ότι βρισκόμουν μακριά από το σπίτι μου"
EUROKINISSI

Πώς αισθάνεται στην πρώτη του εμπειρία στο international basketball και ποιον ρόλο θα αναλάβει; Ποιον παίκτη ανυπομονεί να αντιμετωπίσει και ποια υπόσχεση δίνει στους Έλληνες; Ο Θωμάς Γουόκαπ δίνει τις απαντήσεις στο SPORT24.

Μετά από μία εβδομάδα προπονήσεων με την εθνική ομάδα, ο Τόμας Γουόκαπ αισθάνεται σαν στο σπίτι του. Αυτό το σπίτι το οποίο αποχαιρέτησε προσωρινά για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αυτό το σπίτι που θα εκπροσωπήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 στη Μανίλα.

Το SPORT24 συνάντησε τον 30χρονο πόιντ γκαρντ στο ΟΑΚΑ και συζήτησε μαζί του για την πρώτη του εμπειρία από το international basketball που μπήκε κάπως αναπάντεχα στη ζωή και στην καθημερινότητά του.

"Το συναίσθημα είναι σπουδαίο. Είμαι ενθουσιασμένος που γύρισα στην Ελλάδα, εδώ είναι το σπίτι μου. Όταν βρισκόμουν στις ΗΠΑ, ένιωθα ότι ήμουν μακριά από το σπίτι μου. Αισθάνομαι άνετα εδώ, οπότε το να συμμετέχω στην προετοιμασία και να εκπροσωπώ την εθνική ομάδα, είναι κάτι που με ενθουσιάζει" ήταν τα πρώτα λόγια του Γουόκαπ, τον οποίο στην Εθνική φωνάζουν Θωμά. Κι ας μη μπορεί ακόμη ο Αμερικανός πλέι μέικερ να κάνει συζήτηση στα ελληνικά.

Όσο για την πρώτη του αντίδραση τη στιγμή που διαφάνηκε η προοπτική να παίξει με την Εθνική Ελλάδας, ο Γουόκαπ μας είπε πως: ""Φώναξα πάμε να το κάνουμε, πάμε, πάμε! Ενθουσιάστηκα στην προοπτική, δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να αναρωτηθώ αν έπρεπε ή αν δεν έπρεπε να το κάνω. Ήμουν έτοιμος από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο τηλεφώνημα, δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία για εμένα".

Ο Τόμας Γουόκαπ στην προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023
Ο Τόμας Γουόκαπ στην προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 INTIME SPORTS

Αν και είναι ούτως ή άλλως άνθρωπος που προσαρμόζεται εύκολα, ο Γουόκαπ πραγματικά αισθάνεται άνετα στην Εθνική: "Όλοι με έχουν αγκαλιάσει, όχι μόνο οι συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό. Ακόμη και τα παιδιά του Παναθηναϊκού έχουν κάνει τα πάντα για να με καλωσορίσουν. Ο κόουτς Ιτούδης το ίδιο, από την πρώτη στιγμή. Έκανε πολλά για να με βοηθήσει να νιώσω ότι είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Έχω και τον Στέφανο Τριαντάφυλλο εδώ, με τον οποίο συνεργαζόμαστε στον Ολυμπιακό. Πολλά από αυτά που κάνουμε, είναι ίδια με εκείνα που ζω στη διάρκεια της σεζόν, ξέρω και το σύστημα του Ιτούδη, οπότε ένιωσα από την πρώτη στιγμή άνετα".

Ρωτήσαμε τον Γουόκαπ για τον ρόλο που θα έχει σε αυτή την ομάδα, αν και όλοι μπορούν να καταλάβουν τι πράγματα θα του ζητήσει ο προπονητής του: "Ο ρόλος μου θα είναι δημιουργικός, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε κι άλλα παιδιά που μπορούν να δημιουργήσουν. Όπως για παράδειγμα τον Παπανικολάου, που είναι ένας πολύ υποτιμημένος δημιουργός σε καταστάσεις πικ εν ρολ. Ο Λαρεντζάκης το ίδιο, ο Λούντζης, ο Μωραΐτης. Πρέπει όλοι, από το 1 έως το 5 να μπορούν να δημιουργήσουν, να σουτάρουν. Ξέρω ότι δεν θα είμαι μόνος, ξέρω όμως ότι θα έχω σημαντικό ρόλο στο κομμάτι της δημιουργίας σε αυτή την ομάδα".

Ως λάτρης του NBA και του Τζρου Χόλιντεϊ, ο Γουόκαπ μετράει αντίστροφα για ένα πολύ συγκεκριμένο ματσάρισμα: "Ανυπομονώ να αντιμετωπίσω τον Λούκα Ντόντσιτς. Κάθε φορά που έχεις την ευκαιρία να παίξεις με έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο, το συναίσθημα είναι εκπληκτικό. Πρέπει να αρπάξεις την ευκαιρία, να αγωνιστείς με περηφάνια, να μην αντιμετωπίσεις την κατάσταση με χαλαρότητα. Μπορεί αυτή να είναι η μοναδική σου ευκαιρία να αντιμετωπίσεις έναν τύπο σαν τον Ντόντσιτς, έναν All-Star. Πρέπει να μπεις χωρίς φόβο, να τον κυνηγήσεις. Ανυπομονώ γι' αυτό το ματσάρισμα, γιατί τον παρακολουθώ και παίρνω στοιχεία από το στιλ του".

Πίεση υπάρχει; Για κάποιους ναι και μάλιστα μεγάλη. Για κάποιους άλλους, μάλλον όχι. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Γουόκαπ: "Δεν αισθάνομαι την παραμικρή πίεση. Δεν πρόκειται για εμένα, για τον Ιτούδη, για τον Παπανικολάου, αλλά για την ομάδα. Είμαστε ένα, το προπονητικό τιμ, οι παράγοντες, οι παίκτες, οι Έλληνες. Εκπροσωπούμε πολύ κόσμο".

Ο Τόμας Γουόκαπ στο SPORT24: "Ήμουν στις ΗΠΑ και ένιωθα ότι βρισκόμουν μακριά από το σπίτι μου"
EUROKINISSI

Όσο για τον στόχο του γι' αυτό το καλοκαίρι; Είναι ίδιος με εκείνον που έθεσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ένα μετάλλιο: "Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την κατάσταση, ας βάλουμε έναν μεγάλο στόχο κι ας τον κυνηγήσουμε. Δεν μπορείς να κάνεις βήματα προς τα πίσω επειδή υπάρχουν απουσίες, επειδή κάποια παιδιά δεν βρίσκονται εδώ. Πέρυσι η Ελλάδα έκανε εξαιρετικό τουρνουά, έβαλε τον πήχη ψηλά, φέτος η κατάσταση είναι αυτή και δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Πρέπει απλά να παίξουμε".

Τον ρωτήσαμε αν θα πανηγυρίσει με κάποιον... extreme τρόπο μία επιτυχία. Αρνήθηκε: "Όχι, δεν θα βάψω το μαλλί μου μπλε. Είπα πέρυσι ότι θα αφήσω το μούσι μου να μεγαλώσει και τελικά άρχισε να μου προκαλεί δυσφορία. Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν τα καταφέρουμε, είμαι ενθουσιασμένος και μόνο στην ιδέα".

Στο φινάλε αυτής της συζήτησης, ο Τόμας Γουόκαπ ανέλυσε τι θα πρέπει να περιμένουμε από την Εθνική Ελλάδας: "Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ, είναι ότι ο κόσμος θα μας δει μία γροθιά, θα είμαστε όλοι μαζί και θα είμαστε σκληροί. Δεν μπορείς να πεις ότι η επίθεση θα λειτουργήσει άριστα από την πρώτη εβδομάδα. Δεν γίνεται αυτό, χρειάζεται χρόνος και δεν έχουμε πολύ στη διάθεσή μας. Θα έχουμε αμυντική ταυτότητα, θα είμαστε ομάδα, αυτό είναι κάτι που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε και σίγουρα κάτι που μπορούμε να το ελέγξουμε. Μετά από μία εβδομάδα προπονήσεων, μπορώ να πω ότι ήδη έχουμε αρχίσει να το καταφέρνουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ