EUROLEAGUE

Λαμποράλ Κούτσα - Ερυθρός Αστέρας 66-86

Λαμποράλ Κούτσα - Ερυθρός Αστέρας 66-86

Με τον Ερυθρό Αστέρα να... στήνει ένα μικρό πάρτι μέσα στο ζωγραφιστό οι Σέρβοι κατάφεραν να αποδράσουν με 86-66 από τη Βιτόρια υποχρεώνοντας την Λαμποράλ στην δεύτερη συνεχόμενη ήττα της

Με τον Ερυθρό Αστέρα να επιβάλλεται πλήρως κάτω από τα δύο καλάθια οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να περάσουν με το επιβλητικό 86-66 από την έδρα της Λαμποράλ Κούτσα και να φτάσουν τις 3 νίκες στην regular season. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας 45 ριμπάουντ έναντι 26 των γηπεδούχων και με τους ψηλούς Μαριάνοβιτς, Μίτροβιτς και Τζίρμπες να ολοκληρώνουν τον αγώνα με 12, 17 και 15 πόντους αντίστοιχα δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους Ισπανούς για να φτάσουν στο ροζ φύλλο. Ο αγώνας είχε και διπλή ελληνική εκπροσώπηση, καθώς πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπύρος Γκόντας, ενώ στο διαιτητικό τρίο ήταν και ο Τάσος Πηλοΐδης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με τον Ερυθρό Αστέρα να δείχνει μεγάλη διάθεση να αιφνιδιάσει ξεκίνησε ο αγώνας. Οι Σέρβοι "χτυπώντας" κοντά στα καλάθια κατάφεραν να προηγηθούν με 4-8 (στο 3'), ενώ οι Ισπανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Τόρνικε Σενγκέλια μειώνοντας σε σε 8-11 (στο 5'). Με τον Μαριάνοβιτς να υπερέχει σε ακόμα ένα παιχνίδι κάτω από τα καλάθια οι Σέρβοι κατάφερναν να έχουν μία μόνιμη απειλή στο καλάθι των γηπεδούχων, οι οποίοι προσπαθούσαν να αντιπαραβάλουν την πολυφωνία με μπροστάρη, βέβαια, τον Σενγκέλια (22-21 στο 10').

Με τους "ερυθρόλευκους" να κυριαρχούν πλήρως στους αιθέρες και έχοντας διπλάσια ριμπάουντ (20 έναντι 10 εκ των οποίων τα 9 επιθετικά) κατάφερναν να διατηρούνται συνεχώς μπροστά στο σκορ, όμως τα 6 λάθη και η καλύτερη ομαδική προσπάθεια των Ισπανών δεν άφηναν την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς να πάρει προβάδισμα μεγαλύτερο από το + 6 (24-30 στο 15'). Γενικά τα μετριότατα ποσοστά έξω από τα 6.75μ. (αμφότερες είχαν 1/7) έδωσαν την ευκαιρία στις δύο ομάδες να κλείσουν την άμυνα τους κοντά στο ζωγραφιστό κάτι που φάνηκε να ευνοεί τους φιλοξενούμενους (28-37 στο 17'). Το πρώτο ημίχρονο τελικά ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 34-41.

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα δια χειρός Μίτροβιτς και Ουίλιαμς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ερυθρός Αστέρας που είδε για πρώτη φορά να ξεφεύγει με διψήφια διαφορά (38-49 στο 22'). Αυτή ήταν η αρχή της σέρβικης επιβολής. Οι παίκτες του Ράντονιτς πήραν ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση κάτι που δεν άργησε να φανεί κι εντός παρκέ με τον Ερυθρό Αστέρα να ξεφεύγει ακόμα και με 17 πόντους (40-57 στο 25'). Πλέον το παιχνίδι έτεινε να γίνει σε μονόλογο των σέρβων καθώς το 50-66 που ολοκλήρωσαν οι δύο ομάδες το τρίτο δεκάλεπτο δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην Λαμποράλ. Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον για τους γηπεδούχους που στη τελευταία περίοδο δεν μπορούσαν να κοντράρουν τους αντιπάλους τους "πετώντας" ουσιαστικά λευκή πετσέτα (55-80 στο 35'). Τελικά ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε στη νίκη με το επιβλητικό 86-66.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 34-41, 50-66, 66-86.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ