ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Στις 17 Ιανουαρίου σχηματίζονται τα ζευγάρια του Final Eight, κληρώνεται η θέση του Πανιωνίου

Κύπελλο Ελλάδας: Στις 17 Ιανουαρίου σχηματίζονται τα ζευγάρια του Final Eight, κληρώνεται η θέση του Πανιωνίου
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Οι οκτώ ομάδες που απαρτίζουν το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας έχουν γίνει γνωστές και την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου θα σχηματιστούν τα ζευγάρια των προημιτελικών με την κλήρωση της θέσης του Πανιωνίου που κατέκτησε το UNICEF Trophy.

Για ακόμα μία χρονιά η ΕΟΚ εφαρμόζει το σύστημα του Final Eight για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ελλάδας στο μπάσκετ και την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου (13:00) θα σχηματιστούν τα ζευγάρια των προημιτελικών.

Οι επτά πρώτες ομάδες στην βαθμολογία του πρώτου γύρου της Stoiximan Basket League, αλλά και ο Πανιώνιος που κατέκτησε το UNICEF Trophy απαρτίζουν την οκτάδα.

Οι κυανέρυθροι θα μπουν στην κλήρωση και κατόπιν αυτής θα καταλάβουν μία εκ των θέσεων 5-8, ώστε στη συνέχεια να σχηματιστούν τα ζευγάρια κατά την ακολουθία 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5. Θυμίζουμε πως πέρυσι δεν υπήρχε ο περιορισμός αναφορικά με την θέση που θα καταλάμβανε η νικήτρια ομάδα του UNICEF Trophy, με αποτέλεσμα να υπάρξει ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό στα ημιτελικά. Φέτος, οι δύο ομάδες μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό.

Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 15-18 Φεβρουαρίου στα "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου Κρήτης.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Final Eight:

  1. Παναθηναϊκός AKTOR
  2. Ολυμπιακός
  3. Προμηθέας Πάτρας
  4. ΠΑΟΚ
  5. Άρης
  6. Περιστέρι bwin
  7. ΑΕΚ Betsson
  8. Πανιώνιος

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Η κλήρωση για τον κλειδάριθμο που θα πάρει ο Πανιώνιος ενόψει του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών (15-18/2), θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 13.00. Οι “κυανέρυθροι”, οι οποίοι κατέκτησαν το UNICEF Trophy, θα πάρουν έναν κλειδάριθμο από το 5 ως το 8. Από την κλήρωση θα προκύψουν τα ζευγάρια των προημιτελικών, βάσει και της βαθμολογίας της Basket League στο τέλος του πρώτου γύρου".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΟΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ