ΟΠΑΠ FINAL 8

Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ: Μόνο οι "αιώνιοι" έχουν περισσότερους Κυπελλούχους από τον Πανιώνιο στα ρόστερ τους

Ο Δημήτρης Βεργίνης
Ο Δημήτρης Βεργίνης EUROKINISSI - ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ ανοίγει την αυλαία του σήμερα (15/2) και μία ματιά στα ρόστερ των 8 ομάδων αρκούσε για ένα ενδιαφέρον στατιστικό: Ο Πανιώνιος της Elite League έχει περισσότερους παίκτες που έχουν σηκώσει το σχετικό τρόπαιο από όλες τις άλλες ομάδες εκτός Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού AKTOR. 

To Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ (15-18/2) ξεκινάει σήμερα. Είναι η διοργάνωση των εκπλήξεων. Στο παρκέ θα ριχθούν 8 μονομάχοι. Ο Πανιώνιος είναι - παρά το μεγάλο του όνομα - η.. Σταχτοπούτα της διοργάνωσης, αφού εκπροσωπεί την Elite League. Είναι όμως πολλά περισσότερα, εντός και εκτός παρκέ.

Το ρόστερ των “κυανέρυθρων” είναι γεμάτο ταλέντο, ποιότητα, εμπειρία. Παράλληλα όμως, ο Πανιώνιος ξεχωρίζει για έναν λόγο ακόμα: Με εξαίρεση τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό AKTOR, καμία άλλη ομάδα του φετινού Final Eight δεν έχει περισσότερους παίκτες που έχουν γευτεί την χαρά της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας από ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης!

Συγκεκριμένα, ο Πανιώνιος έχει στο ρόστερ του τέσσερις παίκτες οι οποίοι στο παρελθόν έχουν κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο. Ο λόγος για τους Δημήτρη Βεργίνη, Ίαν Βουγιούκα, Νίκο Γκίκα και Δημήτρη Κακλαμανάκη. Αν κάποιος αφαιρέσει από την εξίσωση τους “αιωνίους”, ο Πανιώνιος έχει έτσι την περισσότερη εμπειρία στον συγκεκριμένο θεσμό.

Αναλυτικά οι παίκτες κάθε ομάδας που έχουν κατακτήσει έστω μία φορά το Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ στην καριέρα τους:
Ολυμπιακός (7): Τόμας Γουόκαπ, Αϊζέια Κάναν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης, Κώστας Παπανικολάου, Άλεκ Πίτερς, Μουσταφά Φαλ
Παναθηναϊκός AKTOR (5): Δημήτρης Μωραΐτης, Κώστας Σλούκας, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μαντζούκας
Πανιώνιος (4): Δημήτρης Βεργίνης, Ίαν Βουγιούκας, Νίκος Γκίκας, Δημήτρης Κακλαμανάκης
Άρης (3): Λευτέρης Μποχωρίδης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης
Προμηθέας (3): Αντώνης Κόνιαρης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Τζορτζ Πάπας
Περιστέρι bwin (2): Βασίλης Ξανθόπουλος, Λεωνίδας Κασελάκης
ΑΕΚ Betsson (1): Μάνος Χατζηδάκης
ΠΑΟΚ: -

TAGS ΟΠΑΠ FINAL 8 ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΑΠ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ