EUROLEAGUE

Κρστιτς: "Ήμασταν τυχεροί στο πρώτο ματς"

Κρστιτς: "Ήμασταν τυχεροί στο πρώτο ματς"

Ο Νέναντ Κρστιτς δίνει το σύνθημα για να κάνει το 3-0 η ΤΣΣΚΑ, παραδέχεται ότι οι Ρώσοι ήταν τυχερή στο πρώτο παιχνίδι και έπλεξε το εγκώμιο του Παναθηναϊκού

Στο προσωπικό του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague έγραψε ο Νέναντ Κρστιτς για τον τρίτο αγώνα της σειράς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Σέρβος σέντερ μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τον Παναθηναϊκό και τόνισε πως δεν θα είναι εύκολο το τρίτο παιχνίδι της σειράς. Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε:

"Γεια σας ξανά. Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για εμάς τώρα. Προηγούμαστε του Παναθηναϊκού με 2-0 και θα κατακτήσουμε το εισιτήριο για το Final-4 με μία νέα νίκη μας. Παίξαμε πραγματικά καλά στο 2ο παιχνίδι και προστατεύσαμε το πλεονέκτημα της έδρα μας. Περιμέναμε δύο πολύ σκληρά παιχνίδια και το πρώτο ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο. Ήμασταν περισσότερο νευρικοί απ' ότι συνήθως γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ και είχαμε δουλέψει όλη τη σεζόν για να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Χαλαρώσαμε περισσότερο στο δεύτερο παιχνίδι και κάναμε εξαιρετική δουλειά.

Κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικά παιχνίδι. Η άμυνα μας ήταν πολύ σημαντική και είχαμε προετοιμάσει πολύ καλά τον αγώνα. Κάναμε πολλά λάθη στο πρώτο παιχνίδι και ήμασταν τυχεροί που πήραμε τη νίκη. Πάντα λέω ότι το πρώτο παιχνίδι σε μία σειρά πλέι οφ είναι το πιο σημαντικό, όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά και από ψυχολογική άποψη. Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι θα είναι το πιο καθοριστικό στη σειρά. Παίξαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο, προστατεύσαμε την έδρα μας και φυσικά το 3ο παιχνίδι θα είναι πιο σκληρό.

Ο Σόνι Ουίμς στο πρώτο παιχνίδι μας έσωσε. Βρισκόμασταν πίσω στο σκορ με 1-0 και έβαλε μερικά μεγάλη σουτ. Πρόκειται για ομαδική δουλειά, αλλά ο Ουίμς ήταν εξαιρετικός και στα δύο παιχνίδια. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που προηγούμαστε πλέον με 2-0. Όταν είσαι πίσω στο σκορ με 5 πόντους, κόντρα σε μία έμπειρη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, είναι δύσκολο να επιστρέψεις στο σκορ. Αυτό που κάναμε αποδεικνύει το γεγονός ότι δεν τα παρατάμε ποτέ ως ομάδα.

Μας λείπει πολύ ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ξέραμε ότι θα ήταν εκτός και προετοιμαστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς αυτόν. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας για εμάς, αλλά δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε πως θα ήταν τα πράγματα για εμάς αν θα τον είχαμε στη διάθεσή μας. Έπρεπε να παίξουμε σαν ομάδα, όπως και κάναμε, με τους παίκτες που ήταν διαθέσιμοι.

Η άμυνα πάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν ένα από τα κλειδιά του αγώνα. Φαντάζομαι πως όλοι ξέρουν πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Προετοιμαστήκαμε πραγματικά πολύ καλά για αυτόν, γιατί είναι ο παίκτης-κλειδί του Παναθηναϊκού. Βοηθάει τους πάντες μέσα στο παρκέ, χωρίς να χρειάζεται να σκοράρει πολύ. Αν καταφέρουμε να σταματήσουμε τον Διαμαντίδη στο ξεκίνημα του αγώνα, θα είναι νευρικοί γιατί η μπάλα δεν θα πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση. Ο Βλάντο Μίτσοφ και όσοι τον μαρκάρουν, κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Όπως είπα, το 3ο παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. Μιλώντας με βάση την ιστορία, ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με μεγάλη περηφάνεια. Θα βγουν στο παρκέ και θα προσπαθήσουν να νικήσουν και τα δύο παιχνίδια, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ξέρουμε ότι το ΟΑΚΑ θα είναι γεμάτο και θα επικρατεί τρέλα. Θα είναι μία εξαιρετική μπασκετική ατμόσφαιρα. Από την άλλη, το 2-0 με το οποίο προηγούμαστε μας κάνει να έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Θα βγούμε να παίξουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε και θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε τη σειρά στο 3-0. Η πίεση βρίσκεται στο δικό τους μέρος, γιατί αν χάσουν, θα αποκλειστούν. Βέβαια, δεν έχουν και τίποτα να χάσουμε. Είδαμε πως έπαιξαν στο πρώτο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως θα κάνουν το ίδιο και στην Αθήνα. Παίζουν κόντρα σε μία ομάδα που ήταν πρώτη στον όμιλο του TOP-16 και χωρίς να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας. Φυσικά, ο Παναθηναϊκός έχει υπέροχους φιλάθλους που θα του επιτρέψουν να παίξει καλύτερα από τη Μόσχα.

Υπάρχει μεγάλη παράδοση ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι η πρώτη φορά που τίθενται αντιμέτωπες στα πλέι οφ. Θεωρώ πως είναι πάντα ιδιαίτερο για την ομάδα μας να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Είμαι εδώ τρία χρόνια και δεν πρόλαβα τους τελικούς του 2007 και του 2009, αλλά είμαι σίγουρος πως πρόκειται για ένα ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για όλους όσοι δουλεύουν στην ομάδα. Είναι και για μένα επίσης! Ακόμα περισσότερο για όλους ήταν παρόντες σε εκείνους τους τελικούς. Κάθε φορά που παίζουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Είναι υπέροχο να παίζει κόντρα σ' αυτούς.

Η επόμενη νίκη μας θα μας φέρει στο Final-4. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να παίξω σε ένα ακόμα Final-4, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει ακόμα να πάρουμε την τρίτη μας νίκη και δεν είναι καλό να σκεφτόμαστε προς το παρόν το Final-4. Χρειαζόμαστε ένα ακόμα βήμα και φυσικά θα είναι υπέροχο να παίξω στο τρίτο μου συνεχόμενο Final-4, αλλά προς το παρόν σκεφτόμαστε μόνο το 3ο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη.

Και φυσικά αν νικήσουμε, θα επιστρέψω αναγνώστες του euroleague.net με τα πάντα για το Final-4 του Μιλάνου. Όχι όμως τώρα, έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ