NBA

Κούκοτς για Γιόκιτς: "Ίσως γίνει ο καλύτερος Ευρωπαίος στην ιστορία, αλλά ακόμα δεν έχει αγγίξει αυτά που έχουν κάνει ο Πέτροβιτς και ο Σαμπόνις"

Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς
Ο Νίκολα Γιόκιτς με την φανέλα των Νάγκετς Ⓒ 2023 DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τόνι Κούκοτς αποθέωσε τον Νίκολα Γιόκιτς για όσα έχει πετύχει στην καριέρα του και ανέφερε ότι ίσως γίνει ο καλύτερος Ευρωπαίος στην ιστορία, ωστόσο φρόντισε να προσθέσει ότι ο σέντερ των Νάγκετς δεν έχει φτάσει - βάσει καριέρας - τα επιτεύγματα παικτών όπως ο Πέτροβιτς, ο Σαμπόνις, ο Ράτζα και ο Ντίβατς.

Ο Τόνι Κούκοτς θαυμάζει τον Νίκολα Γιόκιτς. Του αρέσει το στυλ του. Θεωρεί ότι ίσως ο Σέρβος γίνει ο καλύτερος Ευρωπαίος στην ιστορία. Δεν είναι όμως έτοιμος να του δώσει αυτό τον τίτλο ακόμα.

Ο σπουδαίος Κροάτης φόργουορντ - που στην καριέρα του μεταξύ άλλων κατέκτησε τρία πρωταθλήματα NBA με τους Μπουλς και τρεις EuroLeague με την Γιουγκοπλάστικα - προωθεί αυτή την περίοδο την ταινία "The Magical Seven" που πραγματεύεται την ζωή του και καριέρα του και μιλώντας στα ΜΜΕ αποθέωσε τον Γιόκιτς, αλλά θέλησε να βάλει τα πράγματα σε μία άλλη βάση.

Συγκεκριμένα, με την κουβέντα να πηγαίνει στον MVP των φετινών τελικών του NBA τόνισε αρχικά: "Ο Γιόκιτς είναι σπουδαίος παίκτης. Είχαμε μιλήσει πριν από 5-6 χρόνια. Μου αρέσει το στυλ του, η γνώση του για το μπάσκετ και το I.Q του που καλύπτουν το γεγονός ότι δεν είναι καλός αθλητής. Παίζει το παιχνίδι στον ρυθμό του, κάτι που δεν το βλέπει πάντα ο κόσμος".

Ακολούθως, όταν του ζητήθηκε να κάνει συγκρίσεις με παίκτες του παρελθόντος, ο Κούκοτς ανέφερε: "Η καριέρα του (σ.σ του Γιόκιτς) δεν βρίσκεται καν στο 50% ακόμα. Θα είναι στατιστικά ο καλύτερος Ευρωπαίος; Πιθανότατα, ναι. Είναι ο καλύτερος; Πιστεύω ότι ο Πέτροβιτς, ο Ράτζα, ο Ντίβατς και ο Σαμπόνις έχουν κάνει πράγματα που ακόμα δεν τα έχει ακουμπήσει, αν και πιστεύω ότι θα το κάνει".

Κλείνοντας, ο θρύλος του κροατικού μπάσκετ ολοκλήρωσε λέγοντας: "Αν ο Σαμπόνις, ο Ντράζεν, ο Ράτζα ή εγώ είχαμε πάει στο NBA από τα 24, αν η γενιά μου παρακολουθούσε το NBA στην τηλεόραση, θα ήταν σίγουρα καλύτερη από ότι ήταν τότε. Αλλά οι συγκρίσεις είναι περιττές κατά την γνώμη μου, ειδικά όταν μιλάμε για διαφορετικές γενιές. Η κλάση και το μέγεθος του Γιόκιτς δεν αμφισβητούνται".

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ