ΜΠΑΣΚΕΤ

Κορονοϊός: Πρόταση της ACB να κριθεί ο πρωταθλητής σε τουρνουά 12 ομάδων

Ο Νίκολα Μίροτιτς εναντίον του Ολυμπιακού σε αγώνα της EuroLeague για το 2019/20
Ο Νίκολα Μίροτιτς επιτίθεται στο καλάθι του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Η ACB πρότεινε να κριθεί ο πρωταθλητής έπειτα από διεξαγωγή τουρνουά 12 ομάδων σε μία πόλη. Θα συζητηθεί τη Δευτέρα (20/4) η πρόταση σε τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών οι Κανάριες Νήσοι συγκέντρωναν τις περισσότερες πιθανότητες για να φιλοξενήσουν το τουρνουά με το οποίο θα ολοκληρωθεί το ισπανικό πρωτάθλημα. Κάποιες λεπτομέρειες που είχαν διαρρεύσει ωστόσο φαίνεται ότι ήταν διαφορετικές.

Όπως αναφέρουν ισπανικά Μέσα, η διοργανώτρια αρχή έχει μια ξεκάθαρη πρόταση η οποία θα συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα (20/4), με στόχο να ολοκληρωθεί κανονικά η φετινή σεζόν και διαφέρει ελαφρώς από αυτή που είχε κυκλοφορήσει.

Συγκεκριμένα η ACB θα προτείνει τη διεξαγωγή ενός τουρνουά σε ένα μέρος, ωστόσο με τη συμμετοχή 12 και όχι 16 ομάδων, με την έναρξη του τουρνουά να ορίζεται για 15 Ιουνίου. Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των έξι. Οι πρώτοι από κάθε όμιλο θα παίξουν στους τελικούς σε σειρά best of five ενώ δε θα υποβιβαστεί καμία ομάδα. Αυτό που μένει να μάθουμε λοιπόν, είναι αν αυτή η πρόταση θα πάρει έγκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ