STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κορωνιός: "Προσπάθησα να τους ανεβάσω την ψυχολογία"

Κορωνιός: "Προσπάθησα να τους ανεβάσω την ψυχολογία"
INTIME SPORTS

Η Καβάλα στο τέταρτο δεκάλεπτο είχε τη συγκέντρωση και έφτασε στη νίκη σύμφωνα με τον κόουτς της ομάδας, Άγγελος Κορωνιός. Διαβάστε τι δήλωσε και ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Η Καβάλα πραγματοποίησε πολύ καλό παιχνίδι και επικράτησε στη Δράμα του ΚΑΟΔ με 73-72, σημειώνοντας παράλληλα και την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

" Είναι μία μεγάλη νίκη και είναι μεγάλη γιατί μετά από 7 ήττες η ψυχολογία των παικτών δεν είναι και η καλύτερη", δήλωσε ο Άγγελος Κορωνιός και πρόσθεσε:

" Στις τέσσερις μέρες που ανέλαβα την ομάδα δεν μπορούσα να κάνω και πολλά. Αυτό που προσπάθησα ήταν να τους ανεβάσω την ψυχολογία και να προσθέσω κάποια πράγματα στην άμυνα. Αυτό το πετύχαμε και έτσι κερδίσαμε το παιχνίδι και το κάναμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και δύσκολη έδρα.

Ξεκινήσαμε δυνατά, πιέσαμε στην άμυνα, κάνοντας και μία έκπληξη στον ΚΑΟΔ με την δυνατή με παγίδες στην άμυνα ψηλά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΚΑΟΔ το διάβαζε και αντέδρασε φθάνοντάς μας. Στο τρίτο μείναμε πίσω γιατί συνεχίσαμε να έχουμε κακές επιλογές και χαμένα ριμπάουντ.

Ευτυχώς στο τέταρτο δεκάλεπτο είχαμε την συγκέντρωση που απαιτούταν, βάλαμε δύο κρίσιμα σουτ και κερδίσαμε. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι πιστεύω ότι δίκαια ήμασταν εμείς οι νικητές. Θα δουλέψουμε σκληρά με το κεφάλι κάτω για να σώσουμε την ομάδα".

Ο Χριστόφορος Στεφανίδης δήλωσε: " Είναι μία μεγάλη νίκη τόσο για ψυχολογικούς όσο και για βαθμολογικούς λόγους μέσα σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Κάναμε ένα συγκεντρωμένο παιχνίδι με διάθεση στην άμυνα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα κυρίως στο επιθετικό κομμάτι.

Γυρίσαμε το παιχνίδι όταν χάναμε με 7 πόντους και στο 67-63 βάλαμε δύο μεγάλα σουτ. Νομίζω ότι αυτές οι δύο στιγμές του παιχνιδιού μαζί με την πολύ καλή άμυνα που βγάλαμε στην τελευταία επίθεση του ΚΑΟΔ έκριναν το ματς.

Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το αποτέλεσμα γιατί είναι μόνο η πρώτη μας νίκη. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δύσκολο και θα έχει αξία αυτή η νίκη μόνο αν κερδίσουμε την επόμενη εβδομάδα το Περιστέρι στην έδρα μας. Πρέπει να βάλουμε τις βάσεις μέσα από την προπόνηση για να μάθουμε να κερδίζουμε".

Καλαφατάκης: "Συγχαρητήρια στον Άγγελο"

Ο κόουτς του ΚΑΟΔ, Γιώργος Καλαφατάκης δήλωσε: " Συγχαρητήρια στον Άγγελο και καλή συνέχεια. Εμείς πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να κοιτάξουμε την συνέχεια. Έχω μάθει να ζω με τα δύσκολα και αυτό θα κάνω και τώρα γιατί αξίζει τον κόπο. Το άσχημη για μας ήταν ότι κάναμε τέταρτη ήττα στον πόντο.

Μας λείπει η εμπειρία και το καθαρό μυαλό. Εφησυχάσαμε με τις καλές μας εμφανίσεις στην αρχή της περιόδου και τώρα πρέπει να ξαναρχίσουμε από την αρχή. Το ότι χάνουμε κάθε παιχνίδι πολλές βολές δεν είναι θέμα προπόνησης αλλά συγκέντρωσης. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να σηκώσουμε κεφάλι.

Η σημερινή είναι μια μεγάλη ήττα αλλά η φετινή χρονιά είναι χρονιά καταξίωσης για την ομάδα. Είμαι διπλά στεναχωρημένος γιατί όπως με το Περιστέρι έτσι και σήμερα είπα στους παίκτες μου το τι θα γίνει αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να με ακούσουνε.

Ο χρόνος όμως δεν γυρίζει πίσω, ζητάμε συγνώμη από τους φίλους μας που τους στεναχωρήσαμε, αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας εγώ γιατί σε μία ομάδα όλοι μαζί κερδίζουμε αλλά ο προπονητής χάνει. Συγνώμη από τον πρόεδρο που κάνει τα πάντα για μας αλλά να είστε σίγουροι ότι από τις στάχτες μας θα ξαναγεννηθούμε".

Ο Κώστας Κακαρούδης είπε: " Συγχαρητήρια στην Καβάλα γιατί είχε ψυχή και εμείς δεν είχαμε. Είχαμε μία άσχημη ήττα σε ένα δικό μας παιχνίδι την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα ήρθε μία δεύτερη πολύ άσχημη ήττα. Οι προπονητές μας είχανε προειδοποιήσει ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά εμείς δεν τους ακούσαμε. Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεφύγαμε στο σκορ αλλά χάνοντας την συγκέντρωσή μας χάσαμε και την διαφορά.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της ήττας εγώ και οι συμπαίκτες μου. Δημιουργήσαμε στην αρχή του πρωταθλήματος πολλές προσδοκίες που με τις τελευταίες ήττες μας τις γκρεμίσαμε. Πρέπει να βρούμε την δύναμη να δουλέψουμε για να χτίσουμε ξανά ότι εμείς γκρεμίσαμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ