ΑΕΚ

Κοντά σε Λαλέιν η ΑΕΚ, αλλά...

San Antonio Spurs' Cady Lalanne, right, gets tangled in New York Knicks' Maurice Ndour during the first half of an NBA summer league basketball game Saturday, July 11, 2015, in Las Vegas. New York won 78-73. (AP Photo/Ronda Churchill)
AP Photo/Ronda Churchill AP

Ο Κάντι Λαλέιν είναι ο παίκτης που έχουν ξεχωρίσει στην ΑΕΚ για την θέση του σέντερ, με τις επαφές να βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο, ωστόσο όλα θα κριθούν από τους... Spurs, οι οποίοι και έχουν τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ.

Το ταξίδι των Σωτήρη Μανωλόπουλου και Γιώργου Χήνα στο Λας Βέγκας πρόσθεσε πολλά ονόματα στην λίστα με τους παίκτες που ενδιαφέρουν. Πάνω-πάνω για την θέση του σέντερ βρίσκεται αυτό του Κάντι Λαλέιν. Μία περίπτωση ωστόσο με πολλές δυσκολίες, λόγω του ΝΒΑ.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται σε καλό δρόμο και υπάρχει σημείο επαφής. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι ο Αϊτινός φόργουορντ/σέντερ έχει ως πρώτο στόχο να αγωνιστεί στο ΝΒΑ και - το κυριότερο - συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες στο να καταφέρει να κερδίσει τουλάχιστον μία ευκαιρία. Έστω και από το "παράθυρο".

Σύμφωνα με όσα λέγονται στις ΗΠΑ, ο Λαλέιν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να υπογράψει ένα από τα δύο two-way contracts που έχουν δικαίωμα να προσφέρουν οι San Antonio Spurs. Η ομάδα δηλαδή που τον επέλεξε στο Νο55 του ντραφτ του 2015. Βάσει κανονισμών λοιπόν, τα "Σπιρούνια" - όπως και οι άλλες 29 ομάδες του ΝΒΑ - μπορούν να προσφέρουν μέχρι δύο two-way contracts. Τι είναι όμως αυτό;

Είναι ένα νέο είδος συμβολαίου που προστέθηκε στο ΝΒΑ. Όταν ένας παίκτης υπογράψει αυτό το συμβόλαιο ανήκει μεν στην ομάδα που τον υπέγραψε - και αμείβεται με 75.000 δολάρια τον χρόνο - αλλά περισσότερο αποτελεί λύση ανάγκης και αγωνίζεται στην θυγατρική ομάδα του συλλόγου στην G-League και καλείται όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη (π.χ κάποιος τραυματισμός).

Ο Λαλέιν λοιπόν είναι ένας από τους υποψηφίους για να υπογράψει ένα τέτοιο συμβόλαιο με τους Spurs και αν δεχθεί την συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να απαντήσει θετικά, υποχρεώνοντας την ΑΕΚ να στραφεί σε άλλες περιπτώσεις. Αν ωστόσο οι Spurs αποφασίσουν να προσφέρουν αυτά τα two-way contracts σε άλλους παίκτες, τότε αυτόματα θα ανοίξει και ο δρόμος για τους "κιτρινόμαυρους".

Το θέμα είναι πλέον πόσο καιρό είναι διατεθειμένη να περιμένει η ΑΕΚ μέχρι να μάθει πώς θα εξελιχθεί η περίπτωση του ταλαντούχου φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα της Κίνας και του Πουέρτο Ρίκο. Σύμφωνα πάντως με όσα έχουν διαρρεύσει, η υπόθεσή του αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

AP Photo/Ronda Churchill

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ