STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός - Παναθηναϊκός 59-67

Κολοσσός - Παναθηναϊκός 59-67
INTIME SPORTS

Χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Ρόδο, επικρατώντας του Κολοσσού με 67-59 "καθαρίζοντας" το ματς στο δ' δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την 10η νίκη του στο πρωτάθλημα, νικώντας με 67-59 τον Κολοσσό σε ένα κλειστό ματς με πολλά άστοχα σουτ που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Ωστόσο, οι "πράσινοι" επέβαλαν το ρυθμό τους στο δ' δεκάλεπτο και κράτησαν τους αντιπάλους τους άποντους για ένα πεντάλεπτο που ήταν αρκετό για να τους χαρίσει μία διαφορά.

Τα τρίποντα του Καπόνο στο δ' δεκάλεπτο έδωσαν πνοή στον Παναθηναϊκό ο οποίος ξέφυγε με 13 πόντους διαφορά (48-61), τρέχοντας ένα σερί 13-0.

Από εκεί και πέρα, το μόνο που έπρεπε ήταν οι "πράσινοι" να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους για να φτάσουν στην τελική επικράτηση κι αυτό έκαναν, νικώντας τελικά με σκορ 67-59.

Στο ντεμπούτο του Φραγκιά, ο Κολοσσός έδειξε ορεξάτος και φάνηκε ανταγωνιστικός κόντρα στον Παναθηναϊκό για περισσότερο από 30 λεπτά, σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι στερήθηκαν τις υπηρεσίες των Ντέντι και Τσαλδάρη, ενώ οι "πράσινοι" αγωνίστηκαν χωρίς τον Διαμαντίδη.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Τζέισον Καπόνο ο οποίος τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 5/6 τρίποντα, ενώ μοίρασε επίσης 5 ασίστ κι έκανε 2 κλεψίματα.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ορεξάτος στο παρκέ και προηγήθηκε με 4-10 στο 4ο λεπτό μετά από τρίποντο του Γκιστ, δείχνοντας τις προθέσεις του να "καθαρίσει" το ματς. Ωστόσο, ο Κολοσσός είχε μεγάλο κίνητρο απέναντι στους "πράσινους" του Πεδουλάκη και νέο προπονητή στον πάγκο του, οπότε δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει τους αντιπάλους του να ξεφύγουν στο σκορ.

Έτσι, λοιπόν, με το Νάντζφεϊ μείωσε σε 9-12. Ένα τρίποντο του Καπόνο έκανε το σκορ 10-17 στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ ο Χάτεν έγραψε το σκορ του α' δεκαλέπτου (12-17), σε ένα ματς με πολλά χαμένα σουτ και πολλά λάθη.

Η αστοχία των δύο ομάδων συνεχίστηκε και στο β' δεκάλεπτο, καθώς για περίπου 2.30'' έμειναν άποντες οι δύο ομάδες, μέχρι ο Καπόνο να βρει το στόχο και να στείλει τη διαφορά στους 7 (12-19). Ωστόσο, οι "πράσινοι" δεν είχαν υπομονή στις επιθέσεις τους και ο Κολοσσός με όπλο του την καλή του άμυνα,. έτρεχε όποτε αυτό του επιτρεπόταν.

Οι Νάντζφεϊ και Καλαμπόκης ισοφάρισαν σε 19-19 και παρά τα εύστοχα τρίποντα των Καπόνο και Ματσιούλις ούτε και τότε κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ ο Παναθηναϊκός, αφού οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις με τα σουτ των Χάτεν και Νάντζφεϊ. Στη συνέχεια, ο Ματσιούλις έγραψε το 23-28, όμως οι παίκτες του Φραγκιά έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι που οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, σε ένα ματς που ο Κολοσσός είχε περισσότερα ριμπάουντ (18-13), αλλά και περισσότερα λάθη (12-9).

Κράτησε μέχρι το 30' ο Κολοσσός

Στην επανάληψη, άλλαξαν κάπως τα πράγματα και οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποφάσισαν αυτοί να τρέξουν. Έτσι βγήκαν ορισμένα εύκολα καλάθια, ο Λάσμε κάρφωσε δύο φορές, δίνοντας και ψυχολογικό αβαντάζ στην ομάδα του, ενώ ο Ματσιούλις στον αιφνιδιασμό έγραψε το 35-42 στο 33' με λέι απ.

Πάντως, οι γηπεδούχοι βρήκαν και πάλι την υπομονή και τους τρόπους να πλησιάσουν στο σκορ. Ο Λάνγκφορντ μείωσε σε 43-44, πριν ο Γκιστ δώσει ανάσα με κάρφωμα, ενώ ο Βουγιούκας μείωσε σε 48-49 χάρη σε εύστοχο ζευγάρι βολών. Τελικά, ο Ούκιτς με τρίποντο έγραψε το 48-52 του 30ού που πάντως δεν εξασφάλιζε τους φιλοξενούμενους.

Για περίπου τρεισήμιση λεπτά οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν το στόχο στο δ' δεκάλεπτο, χάνοντας διαδοχικά σουτ εκατέρωθεν. Τελικά, ο Κάπονο έδωσε με τρίποντο το έναυσμα στον Παναθηναϊκό που πήρε πόντους από τους Τσαρτσαρή και Γκιστ και βρέθηκε στο +10 (48-58) στο 34', υποχρεώνοντας τον Φραγκιά να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Με νέο τρίποντο ο Καπόνο έγραψε το 48-61, ενώ ο Ούκιτς ευστοχώντας από τα 6.75μ. έστειλε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό στο +14 (52-66) στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Κολοσσός μείωσε σε 59-66 με καλάθι και φάουλ, ενώ ο Γκιστ με 1/2 ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 30-34, 48-52, 59-67

Κολοσσός (Φραγκιάς): Γεωργαλλής 6(1), Κουμπούρας 8(1), Χάτεν 15(1), Καλαϊτζής, Βουγιούκας 2, Καλαμπόκης 7(1), Νάντζφεϊ 9(1), Λάνγκφορντ 12.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 5(1), Ματσιούλις 8(2), Καπόνο 17(5), Ούκιτς 8(2), Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Γκιστ 11(1), Μπανκς, Ξανθόπουλος.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ