ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Κολοσσός: Ο Κρομά οδηγεί τους Ροδίτες

Κολοσσός: Ο Κρομά οδηγεί τους Ροδίτες
EUROKINISSI

Ο Λασάν Κρομά πήρε από το χέρι τον Κολοσσό και τον οδήγησε στη νίκη μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ, όντας για ακόμα ένα παιχνίδι ο καταλύτης της ομάδας της Ρόδου.

Ο Λασάν Κρομά είναι από το ξεκίνημα της σεζόν η σταθερή δύναμη του Κολοσσού. Ο Αμερικανός γκαρντ επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το πέρασμά του από Καβάλα και Προμηθέα για να κάνει την διαφορά και αυτό ακριβώς έχει κάνει.

Με τον Κολοσσό να δίνει έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες της σεζόν στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ επιφύλασσε την καλύτερη εμφάνισή του για την καλύτερη δυνατή στιγμή. Σταματώντας στους 31 πόντους, φρόντισε μαζί με τον Ζερμέιν Λοβ (20 πόντοι), τον Μάλκολμ Γκρίφιν (16 πόντοι) και τον Τράβις Ντάνιελς (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ) να οδηγήσουν τον Κολοσσό σε μία τεράστια νίκη με 88-77 για την 18η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League, σε ένα αποτέλεσμα μισή-σωτηρία.

Ο Κολοσσός θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι πολύ νωρίτερα. Το είδε να γίνεται ντέρμπι. Το σημαντικότερο ωστόσο ήταν ότι πήρε μία μεγάλη νίκη, ζευγάρωσε τα θετικά αποτελέσματα κόντρα στον “Δικέφαλο” και έφυγε δύο βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι στις 8 αγωνιστικές που μένουν μέχρι το τέλος της σεζόν να κάνει τρεις λιγότερες νίκες για να υποβιβαστεί. Και το οφείλει εν πολλοίς στον Κρομά.

Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ

Ο Άρης Λυκογιάννης είναι από τους καλύτερους γνώστες της ξένης αγοράς, κάτι που επιβεβαίωσε και φέτος με τις επιλογές του, όπου πήγε στην λογική της “ανακύκλωσης” φέρνοντας στην Ρόδο παίκτες με εμπειρία από την ΕΚΟ Basket League (Αγκμπελέσε, Μπρέιζελτον, Ντάνιελς, Κρομά και ακολούθως Γκρίφιν και Λοβ). Είναι όμως η επιλογή του Κρομά που έχει κάνει την διαφορά, με τον άλλοτε παίκτη της Καβάλας (για 13 παιχνίδια την σεζόν 2015/16) και του Προμηθέα (για 2 αγώνες την σεζόν 2016/17) να αποδεικνύεται λίρα εκατό.

Κολοσσός: Ο Κρομά οδηγεί τους Ροδίτες

Ο Κρομά αριθμεί 15.8 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο με 38.9% στα τρίποντα σε 30 λεπτά συμμετοχής, όντας ο πρώτος σκόρερ, τέταρτος ριμπάουντερ, τρίτος πασέρ και δεύτερος “κλέφτης” της ομάδας. O Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ αποτελεί σταθερή απειλή από την περιφέρεια, αφού είναι εξαιρετικός σε Spot Up καταστάσεις, αλλά και βγαίνοντας από σκριν, μπορεί να παίξει σε ανεκτό βαθμό το Πικ εν Ρολ και είναι καλός και στο ανοιχτό γήπεδο. Έχει και τα ψεγάδια του, αλλά κάνει αυτά που του ζητάει ο Κολοσσός και με το παραπάνω, αποτελώντας το ιδανικό συμπλήρωμα μία εξαιρετικής περιφέρειας.

Ο Κρομά είναι η σταθερή δύναμη του Κολοσσού. Μπορέι ο Ντόνοβαν Τζάκσον να είχε ηγετικό ρόλο μέχρι που τραυματίστηκε, μπορεί ο Ζερμέιν Λοβ να ανέλαβε αμέσως καθήκοντα όταν ήρθε και ο Γκρίφιν να έχει την προσωπικότητα και το ταλέντο να δημιουργήσει κατάστασεις για τον εαυτό του, αλλά είναι ο Κρομά αυτός που φροντίζει ώστε ο Κολοσσός να έχει ισορροπία. Είναι ο εκτελεστής της ομάδας. Και ο ΠΑΟΚ το έμαθε αυτό με τον άσχημο τρόπο.

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ