STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΠΑΟΚ - Κολοσσός 77-88: Του έκλεψε τις ελπίδες για παραμονή

ΠΑΟΚ - Κολοσσός 77-88: Του έκλεψε τις ελπίδες για παραμονή

Ο Κολοσσός Ρόδου νίκησε τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (77-88) και πήρε δεύτερη μεγάλη ανάσα στη μάχη της παραμονής, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τον δικέφαλο. Πέντε παίκτες σκόραραν για τους νησιώτες, ασταμάτητος ο Κρομά.

Μετά την επικράτηση επί του Προμηθέα Πάτρας, ο Κολοσσός Ρόδου πήρε ακόμα μία μεγάλη νίκη στο Παλατάκι (επικράτησε 88-77 του ΠΑΟΚ), μαζί και μία μεγάλη βαθμολογική ανάσα στη μάχη της παραμονής.

Η ομάδα της Ρόδου μεγιστοποίησε τις πιθανότητές της να κόψει εισιτήριο και για την επόμενη σεζόν στην ΕΚΟ Basket League, μειώνοντας τις ελπίδες του ΠΑΟΚ από την άλλη που παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας. Πέντε παίκτες σκόραραν για τους νησιώτες, με τέσσερις εξ αυτών να πετυχαίνουν 82 πόντους!

O MVP

Ο Τουντζιαράκης έκανε σπουδαία δουλειά με 10 ριμπάουντ αλλά και 4 ασίστ, δημιουργώντας διαρκώς από τη ρακέτα για τους συμπαίκτες του, ενώ σπουδαία δουλειά στο σοράρισμα έκαναν οι Λοβ, Ντάνιελς και Γκρίφιν. Αυτός, όμως, που αποτελούσε μόνιμο αγκάθι στην άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν ο Κρομά. Τελείωσε το ματς με 31 πόντους, έχοντας 6/11 τρίποντα, ενώ πέτυχε σημαντικά καλάθια μαζί με τον Λοβ στο τέλος για να καθαρίσουν οι νησιώτες τη νίκη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Ο Κολοσσός βρήκε σκορ μόνο από πέντε παίκτες! Με εξαίρεση τους 6 πόντους του Τουντζιαράκη μάλιστα, οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν διψήφιοι, έχοντας όλοι μαζί 82 από τους 88 πόντους της ομάδας της Ρόδου! Πρόκειται για τους Κρομά, Λοβ, Ντάνιελς και Γκρίφιν. Ο ΠΑΟΚ είχε 2/12 τρίποντα στην εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ συνέχισε με 6/14. Αν ήταν λίγο πιο εύστοχος στο πρώτο μέρος ίσως να μην είχε βρεθεί μέχρι και 18 πόντους πίσω.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Νευρικές και άστοχες οι δύο ομάδες στο ξεκίνημά τους, με τον Κολοσσό να βρίσκει κάπως πιο εύκολα σκορ χάρη σε ατομικές ενέργειες κάποιων παικτών του όπως οι Ντάνιελς (ξεκίνησε με 7 πόντους) και Κρομά. Ο δεύτερος μάλιστα είχε ένα κρεσέντο τριών συνεχόμενων τριπόντων που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Ρόδου (!1-16) και οδήγησε σε τάιμ άουτ τον Χαραλαμπίδη. Η είσοδος των Ρετ και Γουίλιαμς έδωσαν δύναμη στη ρακέτα του ΠΑΟΚ που μείωσε προσωρινά στον πόντο, οι λάθος επιλογές όμως των γηπεδούχων έδωσαν αιφνιδιασμούς στην ομάδα της Ρόδου που ξέφυγε με 5 πόντους στο δεκάλεπτο (17-22), για να κάνει διψήφια τη διαφορά με 6-0 σερί στην έναρξη της δεύτερης περιόδου.

Σε αυτά τα 13' αγώνα, εκτός από αρκετά λάθη, ο ΠΑΟΚ ήταν και πολύ άστοχος, ειδικά από την περίμετρο έχοντας 1/6 τρίποντα, ενώ στην πίσω πλευρά του παρκέ δεν έβρισκε τρόπο να σταματήσει τον Λοβ που μπήκε στην εξίσωση με 9 δικούς του σερί πόντους, ούτε και του Τουντζιαράκη που έκανε σπουδαία δουλειά στη ρακέτα. Ο δικέφαλος δεν έβρισκε σκορ εντός παιδιάς, έδινε κατοχές και αιφνιδιασμούς στην ομάδα της Ρόδου, η οποία βρήκε δύο σερί τρίποντα του Λοβ (έφτασε τους 12 πόντους) για να στείλει την ομάδα του στο +15, διαφορά που έμεινε μέχρι το ημίχρονο παρά τα νέα τρίποντα του Κρομά που ήταν και πρώτος σκόρερ με 17 πόντους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ίδιο άσχημα από την περίμετρο (είχαν 2/12 τρίποντα) και βρέθηκαν μέχρι και στο -18, ωστόσο από το ίδιο σημείο κατάφεραν να βρουν μαζεμένους πόντους και να κατεβάσουν τη διαφορά μέχρι και στους 6 πόντους. Οι Μαργαρίτης, Μπεστ και Μπράουν ευστόχησαν σε τρίποντα σε τρεις συνεχόμενες επιθέσεις του δικεφάλου, ο "καυτός" Κρομά είχε διαδοχικές απαντήσεις φτάνοντας τους 22 πόντους, ωστόσο νέο τρίποντο του Σμιθ και έμμεσο τρίποντο του Γουίλιαμς (καλάθι και φάουλ) έκαναν το 58-64 της τρίτης περιόδου. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα πολύ καλό διάστημα με 4/6 τρίποντα,

Η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε στην τέταρτη περίοδο, με τον Γουίλιαμς και τον Ρετ να κάνουν πολύ καλή δουλειά στη ρακέτα και να μειώνουν στο τρίποντο (63-66) στο 33'. Η απάντηση, όμως, ήρθε από τον ασταμάτητο Κρομά. Με το έκτο του τρίποντο και ένα ακόμη καλάθι έδωσε ανάσα στον Κολοσσό, μαζί και μία διαφορά 8 πόντων. Οι συνεχόμενοι πόντοι του Μπράουν και ένα τρίποντο του Σμιθ έφεραν τη διαφορά στη χαμηλότερη τιμή της (71-73), αλλά η τριάδα Κρομά-Ντάνιελς-Λοβ με συνεχόμενα καλάθια καθάρισε τη νίκη για τον Κολοσσό (77-88).

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Αρκετοί φίλοι του ΠΑΟΚ έδωσαν το "παρών" στο Παλατάκι για το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Κολοσσό.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάνος, Ψαριανός, Μαγκλογιάννης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-22, 33-48, 58-64,

ΠΑΟΚ (Χαραλαμπίδης): Τσόχλας, Μαργαρίτης 6 (1), Μπεστ 7 (1), Σόρτερ 8 (1), Σαρικόπουλος 4 (7 ριμπάουντ), Ρετ 12 (5 ριμπάουντ), Σμιθ 9 (3), Μπράουν 19 (3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χατζηνικόλας, Γουίλιαμς 12 (6 ριμπάουντ).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Αγκμπελέσε, Γκρίφιν 16, Λοβ 20 (2 τρίποντα, 6 ρμπάουντ), Ντάνιελς 15 (8 ριμπάουντ), Κρομά 31 (6), Μπρέιζελτον, Μωραΐτης, Τουντζιαράκης 6 (10 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Παύλος.

Τα ομαδικά στατιστικά του ΠΑΟΚ: 17/37 δίποντα, 8/26 τρίποντα, 19/24 βολές, 36 ριμπάουνμτ, 14 ασίστ, 4 κλεψίματα, 4 14 λάθη, 1 μπλοκ.

Τα ομαδικά στατιστικά του Κολοσσού: 20/33 δίποντα, 10-/24 τρίποντα, 18/20 βολές, 26 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 5 κλεψίματα, 11 λάθη, 2 μπλοκ.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ήφαιστο στη Λήμνο, ενώ ο Κολοσσός θα υποδεχτεί τον Άρη στη Ρόδο.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ