Κολοσσός – ΚΑΟΔ 77-73

Μετά από όμορφο παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ, ο Κολοσσός επιβλήθηκε με σκορ 77-73 του ΚΑΟΔ, κάνοντας το "3 στα 3" στο φετινό πρωτάθλημα
Ο ΚΑΟΔ βρέθηκε για πρώτη φορά τόσο κοντά στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα ωστόσο δεν τα κατάφερε με αντίπαλο τον Κολοσσό ο οποίος επιβλήθηκε με 77-73 για την 3η αγωνιστική της Α1 Ανδρών.
Οι “θαλασσί” ήταν στο τέλος εύστοχοι από τη γραμμή των ελεύθερων βολών και διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα με αποτέλεσμα να πετύχουν την τρίτη τους συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Χαραλαμπίδης μείωσε στον πόντο (73-72), όμως οι Τσάμης, Ασημακόπουλος έδωσαν τη λύση στους γηπεδούχους.
Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά με όπλο τα ριμπάουντ, πήγε σε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις γεγονός που της επέτρεψε να πετύχει ορισμένα κρίσιμα καλάθια και να φτάσει στην τελική επικράτηση.
Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Χαραλαμπίδης με 23 πόντους με 4/8 δίποντα και 3/4 τρίποντα, όμως η καλή του αυτή απόδοση πέρασε σε δεύτερη ήττα μετά τη νίκη της ομάδας του, ενώ από τους νικητές ξεχώρισε για μία ακόμα φορά ο Άγγελος Τσάμης που τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.
Ο αγώνας:
Ο ΚΑΟΔ μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ και κατάφερε να πιάσει εξ απίνης τον Κολοσσό προηγούμενος με 0-5 και 4-8 στο ξεκίνημα του αγώνα, χάρη στους 8 πόντους που πέτυχε ο Φλάουερς με το καλημέρα. Ένα τρίποντο του Χαραλαμπίδη έφερε τους Δραμινούς στο +5 ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με ένα σερί 7-0 που μετέτρεψε το 6-11 σε 13-11. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σερί 5-0 (13-16), εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των παικτών του Φραγκιά. Τελικά, παρ’ ότι ο ΚΑΟΔ βρέθηκε στο +7 (15-22), ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο μόλις με ένα καλάθι διαφορά (20-22).
Στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου, ο Κολοσσός ισοφάρισε αρκετές φορές (22-22, 24-24, 26-26), όμως ο ΚΑΟΔ βρήκε σημαντικές λύσεις στην επίθεση από τον Τσέρανιτς ο οποίος έστειλε δυο φορές την ομάδα του στο +4 (28-32, 30-34). Ο Κολοσσός συνέχισε να πιέζει έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό του και στο τελευταίο ενάμιση λεπτό του ημιχρόνου έτρεξε ένα επιμέρους 7-2 το οποίο του επέτρεψε να φύγει για τα αποδυτήρια με θετικό πρόσημο (39-38).
Το μεγάλο ατού του Κολοσσού ήταν το γεγονός ότι ήλεγχε απόλυτα τα ριμπάουντ, σε έναν τομέα που ο ΚΑΟΔ είχε πολλά προβλήματα (22-8). Βέβαια, οι Δραμινοί έπαιζαν με σύνεση και συγκέντρωση και έκαναν μόλις δύο λάθη στο πρώτο 20λεπτό, γεγονός που τους επέτρεπε σε συνδυασμό με την ευστοχία τους σε δίποντα (48%) και τρίποντα (56%) να διεκδικούν τη νίκη.
Σερί από τον Κολοσσό και προβάδισμα στο 30′
Με καλάθι και φάουλ του Χαραλαμπίδη μπήκε στο β’ ημίχρονο ο ΚΑΟΔ ο οποίος πήρε το προβάδισμα αλλά στη συνέχεια δεν πρόσεξε στην άμυνα του και δέχτηκε ένα γρήγορο 7-0 που έφερε τον Κολοσσό στο +5 (46-41) στο 24′. Το τάιμ άουτ του Καλαφατάκη ανέκοψε το ρυθμό των γηπεδούχων οι οποίοι δέχτηκαν δύο διαδοχικά καλάθια χάνοντας την υπέρ τους διαφορά.
Η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ και καμία να μην μπορεί να ξεφύγει, με τις άμυνες να έχουν κλείσει καλά. Τελικά, ο Άγγελος Τσάμης με τρίποντο έγραψε το 59-56, γέρνοντας την ψυχολογική πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του στο τέλος της γ΄περιόδου.
Αυτό φάνηκε και στο δ’ δεκάλεπτο, καθώς μόλις ο Χαραλαμπίδης μείωσε σε 61-58, όμως ακολούθησε ένα επιθετικό κρεσέντο του Αντώνη Ασημακόπουλου ο οποίος με επτά προσωπικούς του πόντους, έφερε τον Κολοσσό στο 34′ στο +10 (71-61). Πάντως, ο ΚΑΟΔ με τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Αθηναίου, Σάντερς και Κακαρούδη πλησίασε στους 6 (73-70), ξαναμπαίνοντας στο ματς.
Ωστόσο, ο Κολοσσός ήταν ψύχραιμος στις βολές στο τέλος και παρ’ ότι ο Χαραλαμπίδης μείωσε στον πόντο (73-72), βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει με 77-72, πριν ο Καρύδας με 1/2 βολές γράψει το τελικό 77-73.
Τα δεκάλεπτα: 20-22, 39-38, 59-56, 77-73
Κολοσσός (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 10, Καλαϊτζής 5, Πάνος 7, Γεωργαλής 4, Ασημακόπουλος 9(1), Μπόκιν 9(1), Χαρίσης 10, Τσάμης 19(3), Χόπσον 4.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σάντερς 8(2), Καρύδας 11(1), Χαραλαμπίδης 23(3), Αθηναίου 3(1), Μισέλ 5, Χούμας, Κιτσούλης 4, Τσέρανιτς 5, Ζάρας, Φλάουερς 11(1), Κακαρούδης 3(1), Μπένας.