EUROLEAGUE

Κοκόσκοβ για Ντόντσιτς: "Αν τον επέλεγαν οι Φοίνιξ Σανς στο Νο1, δεν θα ήμουν στη Φενέρ"

Κοκόσκοβ για Ντόντσιτς: "Αν τον επέλεγαν οι Φοίνιξ Σανς στο Νο1, δεν θα ήμουν στη Φενέρ"
FENERBAHCE BEKO

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοβ μίλησε σε τουρκικό περιοδικό για την παρουσία του στη Φενέρμπαχτσε, αλλά και το γεγονός πως -επί των ημερών του- οι Φοίνιξ Σανς δεν επέλεξαν τον Λούκα Ντόντσιτς στο Νο1 του NBA Draft.

Λίγες ημέρες μετά το πρώτο φιλικό της Φενέρμπαχτσε, ο Ιγκόρ Κοκόσκοβ μίλησε σε τουρκικό περιοδικό για τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του, το πώς προέκυψε ο "γάμος" με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, αλλά και το γεγονός πως οι Φοίνιξ Σανς -επί των ημερών του- δεν επέλεξαν τον Λούκα Ντόντσιτς στο Νο1 του NBA Draft, προτιμώντας τον ΝτεΆντρε Έιτον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη Φενέρμπαχτσε: "Είμαι σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου, με περισσότερους από 30.000.000 οπαδούς. Προσπαθώ να συνηθίσω τη νέα κατάσταση. Πριν από μερικά χρόνια, όταν ήρθα στην Τουρκία για να επισκεφτώ τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, έμεινα εδώ για περίπου δέκα μέρες. Εντυπωσιάστηκα από τον επαγγελματισμό και τις ευκαιρίες που του έδινε ο σύλλογος. Φυσικά, εκείνη την εποχή δεν σκεφτόμουν πως "σίγουρα θα τον διαδεχθώ εδώ". Είδαμε όμως πώς τα φέρνει η ζωή".

Για το πώς έγινε ο "γάμος" με τη Φενέρμπαχτσε: "Μετά την ανακοίνωση του Ζέλιμιρ πως θα μείνει εκτός για ένα χρόνο, όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Μου έγινε πρόταση από τον Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι, μίλησα με την ομάδα μου και πήρα την άδεια για να συζητήσω μαζί του. Συμφωνήσαμε σε όλα μέσα σε δύο - τρεις μέρες. Όπως είπα νωρίτερα, ήταν μια εύκολη διαδικασία για μένα γιατί ήξερα τον σύλλογο και προσωπικά τον Ζέλιμιρ. Έχω επίσης πολλά ακόμη κοινά με τη Φενέρμπαχτσε, λόγω της συνεργασίας μου με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, τον Νέμανια Μπιέλιτσα και άλλα παιδιά. Όταν ήμουν ακόμη στις ΗΠΑ, παρακολουθούσα κάποιους αγώνες της Φενέρμπαχτσε στον ελεύθερο χρόνο μου".

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν: "Νομίζω ότι πρέπει να παραμείνουν οι ίδιες. Οι φίλαθλοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν την ομάδα τους να κερδίζει. Το ξέρω αυτό και θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις προσδοκίες στο ίδιο επίπεδο. Παρότι το μπάτζετ έπεσε σημαντικά, οι αθλητές είναι αυτοί που παίζουν στο γήπεδο, όχι ο μισθός τοιυς. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα γκρουπ παικτών που είναι πεινασμένοι για να κερδίσουν και θέλουν να αποδείξουν τι αξίζουν. Γνωρίζουμε όλοι τις απαιτήσεις που υπάρχουν στη Φενέρμπαχτσε και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να συνεχίσουμε την παράδοση που έχει δημιουργηθεί εδώ. Οι φίλαθλοι δεδομένα θα δουν μια ανταγωνιστική ομάδα στο γήπεδο, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα είμαστε στο Final Four. Αυτό δεν μπορώ να το κάνω".

Για τον Λούκα Ντόντσιτς: "Είναι τρομακτική η πρόοδος που έχει κάνει. Πέρσι ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στον κόσμο, σήμερα όμως είναι ένας από τους καλύτερους γενικά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι 21 ετών και ότι μπορεί να παίξει για δεκαοχτώ ακόμη χρόνια σε αυτό το επίπεδο. Κατά την άποψή μου, αν μείνει υγιής, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρει ένα δαχτυλίδι. Το ξέραμε ότι θα είναι ένας από τους καλύτερους, αλλά ποιος το περίμενε ότι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο τόσο γρήγορα; Πιστεύω κανείς. Όποιος πει "εγώ το πίστευα" λέει ψέματα. Τι θα γινόταν αν τον επέλεγαν οι Φοίνιξ Σανς στο Νο1; Πιθανότατα δεν θα ήμουν εδώ σήμερα μαζί σας".

Photo Credits: Fenerbahce Beko

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ