ΕΣΚΑΝΑ

Κλιγκόπουλος: "Αξίζουμε την άνοδο"

Ο Κώστας Κλιγκόπουλος που κατέκτησε το κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ με τον Εθνικό λέει ότι "αξίζουμε την άνοδο"

Συγκεκριμένα ο Εθνικός απέκλεισε στους "4" τον Πανελευσινιακό (96-88), για να κερδίσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς απέναντι στο Πέραμα (66-62). Ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Κλιγκόπουλος, μίλησε στο site του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοασφαίρισης για αυτή την επιτυχία, αλλά και για το δύσκολο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ.
Αναφερόμενος στο κύπελλο τόνισε: "Παίξαμε με πάρα πολύ πάθος και δύναμη. Στον ημιτελικό αντιμετωπίσαμε τον πρωτοπόρο της Γ' Εθνικής, τον Πανελευσιανιακό. Δεν πιστεύω, όμως, ότι μας υποτίμησαν. Είχαν κάποιες απουσίες, αλλά το ίδιο κι εμείς.

Κλειδί αποδείχτηκε η ζώνη που παίξαμε, γιατί έτσι ελέγξαμε τον ρυθμό απέναντι σε μια ομάδα που τρέχει πολύ και πιέζει.

Το περίεργο ήταν ότι κερδίσαμε με μεγάλο σκορ (σ.σ 96-88), το οποίο μπορούμε να πούμε ότι πιο πολύ βόλευε την Ελευσίνα κι όχι εμάς.

Ο τελικός ήταν άλλο παιχνίδι με πιο σφιχτές άμυνες και χαμηλό σκορ. Το βασικό είναι ότι παλέψαμε πάρα πολύ και καταφέραμε να κερδίσουμε δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Γ' Εθνική, δύο ομάδες που είναι καλύτερες από μας. Ο Εθνικός απέδειξε με αυτόν τον τρόπο είναι αξίζει την άνοδο, που είναι κι ο βασικός στόχος.

Βοήθησε πολύ κι ο κόσμος. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη τοπική ομάδα που έχει τόσο κόσμο στο γήπεδο".

Η κατάκτηση του κυπέλλου μπορεί να παίξει ρόλο στην πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα; Ναι, αλλά με προϋποθέσεις, όπως τόνισε ο έμπειρος προπονητής. "Μόνο ψυχολογικά μπορεί να βοηθήσει, αρκεί να μείνουμε προσγειωμένοι. Έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα -όπως συμβαίνει και σε όλες τις κατηγορίες που ανεβαίνει μόνο ένας- ένα παιχνίδι μπορεί να στερήσει την άνοδο, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Το καλό είναι ότι είναι στο χέρι μας. Αν κερδίσουμε τα εφτά παιχνίδια που απομένουν θα ανέβουμε κατηγορία, δεν περιμένουμε κάποιο αποτέλεσμα" τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το πρωτάθλημα δήλωσε: "Δεν είναι εύκολο όμως γιατί υπάρχουν αρκετές ομάδες της ΕΣΚΑΝΑ που παλεύουν για την παραμονή στην Γ' Εθνική, κάτι που επηρεάζει και τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν στη δική μας κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες. Ακόμη κι αυτές που βρίσκονται στη μέση εμπλέκονται και δεν αποκλείεται να κινδυνεύσουν".

Πέρσι ο ίδιος κατέκτησε την άνοδο με την Προοδευτική και τώρα επιχειρεί να κάνει το ίδιο με τον Εθνικό. "Σε σχέση με πέρσι όπου η άνοδος κρίθηκε στις 7 νίκες μετά από τριπλή ισοβαθμία, φέτος νομίζω ότι θα κριθεί στις λιγότερες. Παραμένει και φέτος πολύ αμφίρροπο κι είναι πιο δύσκολο τουλάχιστον σε σχέση με την Α' ΕΣΚΑ όπου ανεβαίνουν δύο ομάδες.

Το μπασκετικό επίπεδο, πάντως, δεν με ενθουσιάζει. Είναι πολλές ομάδες που χρησιμοποιούν κοντά σχήματα. Βέβαια ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να κερδίζει η ομάδα του. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι παίζεται μπάσκετ που εντυπωσιάζει.

Εμάς μας έκανε καλό που παίξαμε με ομάδες της Γ' Εθνικής που έχουν γεμάτο ρόστερ, γιατί υπερβάλλαμε εαυτούς μας. Μας βγήκαν και τα σχήματα γιατί εμείς έχουμε ψηλούς παίκτες, την ώρα που στο πρωτάθλημα μας παίζουν αρκετά με τέσσερις κοντούς κι εμείς αναγκαζόμαστε να προσαρμοστούμε".

Για να καταλήξει: "Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Το σημαντικό είναι ότι είναι στο χέρι μας. Αν κερδίσουμε και τα εφτά ματς που απομένουν, δεν θα μας απειλήσει κανείς".






















TAGS ΕΣΚΑΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ