ΜΠΑΣΚΕΤ

ΚΚΕ: "Τραμπούκικη επίθεση σε γονείς στον Πανελλήνιο"

ΚΚΕ: "Τραμπούκικη επίθεση σε γονείς στον Πανελλήνιο"

Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ, αναφέρει τραμπούκικη επίθεση σε γονείς αθλητών στον Πανελλήνιο, παράνομες απολύσεις προπονητών, αλλά και ρατσιστικές επιθέσεις σε παιδιά, από την προσωρινή διοίκηση.

Εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομάδα του Πανελληνίου, την οποία και υπογράφει ο βουλευτής, Θανάσης Παφίλης. Συγκεκριμένα, αναφέρει τραμπούκικη επίθεση (με προπηλακισμούς) σε γονείς αθλητών στον Πανελλήνιο, κάνει λόγο για ρατσιστικές επιθέσεις σε παιδιά, αλλά και για παράνομες απολύσεις προπονητών, από την προσωρινή διοίκηση του συλλόγου.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

"Απαράδεκτη κατάσταση στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και προπονητών η προσωρινή διοίκηση του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου έχει προβεί σε παράνομες απολύσεις προπονητών που εργάζονται χρόνια στο Σύλλογο ασκώντας και τραμπούκικη επίθεση σε γονείς των παιδιών που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Με προκλητικό τρόπο και με το έτσι θέλω διώχνουν προπονητές, γονείς ακόμα και μικρά παιδιά που γυμνάζονται στο Σύλλογο γιατί δεν είναι της αρεσκείας τους. Προβαίνουν σε ρατσιστικές επιθέσεις ενάντια σε παιδιά άλλων χωρών.

Κλείνουν τμήματα που λειτουργούσαν χρόνια στο Πανελλήνιο και απασχολούσαν εκατοντάδες παιδιά. Σφραγίζουν πόρτες, τοποθετούν κάμερες και απαγορεύουν την είσοδο σε αθλητές και προπονητές. Έφτασαν σε σημείο να προπηλακίσουν γονείς πρωτοστατώντας μέλη της προσωρινής διοίκησης. Υπενθυμίζουμε ότι η μόνη αρμοδιότητα που έχει η προσωρινή διοίκηση είναι να εκπροσωπήσει το Σύλλογο σε δικαστικές υποθέσεις και να διεξάγει εκλογές. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προβεί σε κάποια άλλη ενέργεια πόσο μάλλον να απολύει εργαζόμενους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

- Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι- προπονητές στη δουλειά τους.

- Να προστατευθούν οι γονείς οι προπονητές και τα παιδιά από τις επιθέσεις της προσωρινής διοίκησης.

- Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και το δικαίωμα στην άθληση για όλα τα παιδιά.

Ο βουλευτής

Θανάσης Παφίλης"

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΝΤΕΚΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Τα παρατράγουδα όμως στον Πανελλήνιο δεν σταματούν εκεί. Έντεκα προπονητές που απολύθηκαν πρόσφατα από το Σύλλογο απέστειλαν εξώδικο στο οποίο τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η συμπεριφορά της διοίκησης "παραβιάζει κατάφωρα και τα όρια του ποινικού νόμου". Παράλληλα, αναρωτιούνται εάν μπορεί η προσωρινή διοίκηση του Πανελληνίου να απολύσει εργαζόμενους σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Σύλλογος των Ολυμπιονικών έχει προσωρινή διοίκηση από τις 25 Ιουλίου έπειτα από σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το εξώδικο:

"ΠΡΟΣ

Το αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ευελπίδων αριθμό 2 και Μαυροματαίων, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ

1. Τον κ. υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, κάτοικο Αμαρουσίου Αττικής, οδός Ανδρέα Παπανδρέου, αριθμός 37.

2. Την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής και επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, αριθμός 37, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

3. Τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων, που εδρεύει στη Νέα Σμύρνη Αττικής, λεωφόρος Συγγρού, αριθμός 137, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

4. Την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρησης, που εδρεύει στο OAKA, Ανοικτό Κολυμβητήριο, Σπύρου Λούη, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

5. Την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, που εδρεύει στη Νέα Σμύρνη Αττικής, λεωφόρος Συγγρού, αριθμός 137, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

**********************

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δηλώσατε προφορικά –διά διαφόρων προσώπων- σε καθένα από εμάς ότι απολυόμαστε, μη αποδεχόμενοι από την πλευρά σας τις νομίμως και προσηκόντως προσφερόμενες υπηρεσίες του καθενός από εμάς.

Αναρωτιόμαστε δυνάμει ποιας απόφασης το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τόσες απολύσεις προπονητών, αν η κάθε απόλυση αποφασίστηκε αιτιολογημένα, πολλώ δε μάλλον γνωρίζοντας ότι διοικείτε το αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος» δυνάμει δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής, αν η σχετική δικαστική απόφαση σάς χορηγεί το δικαίωμα των συγκεκριμένων πράξεων διοίκησης.

Περαιτέρω, ελπίζουμε ότι δεν μπορεί να αμαυρωθεί, από την επιχειρούμενη κατασυκοφάντησή μας, η γνωστή στα μέλη και στους μικρούς και μεγάλους αθλητές του Πανελληνίου, προσφορά μας στο συγκεκριμένο αθλητικό σωματείο και στους αθλητές του.

Επειδή δια της παρούσας σας δηλώνουμε και εγγράφως –δεδομένου ότι προφορικά το έχουμε πράξει επανειλημμένα- ότι δεν αποδεχόμαστε την απόλυσή μας, την οποία θεωρούμε απόλυτα άκυρη, παράνομη και καταχρηστική για λόγους που γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα.

Επειδή σας δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε νομίμως και προσηκόντως τις υπηρεσίες μας.

Επειδή η συμπεριφορά σας παραβιάζει κατάφωρα και τα όρια του ποινικού νόμου.

ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Σας δηλώνουμε ότι διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας.

Σας δηλώνουμε ότι ο καθένας από εμάς δεν αποδέχεται την απόλυσή του, την οποία θεωρεί απολύτως άκυρη, παράνομη και καταχρηστική.

Σας καλούμε να αποδέχεστε τις νομίμως και προσηκόντως προσφερόμενες υπηρεσίες μας.

Σας καλούμε, εντός δύο (2) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας να μας χορηγήσετε αντίγραφο αιτιολογημένης απόφασης του Δ.Σ. του σωματείου με την οποία αποφασίσθηκε η απόλυση του καθενός από εμάς, καθώς και το περιεχόμενο της δικαστικής απόφασης δυνάμει της οποίας έχετε προβεί στις απολύσεις μας.

Τέλος σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου (αστικού, ποινικού κ.ο.κ.) και πάσης αρμόδιας Αρχής.

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα και εμπρόθεσμα την παρούσα προς αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στις σχετικές επιδοτήριες εκθέσεις του.

Αθήνα, 13/9/2017

Οι εξωδίκως δηλούντες

1. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

2. Παρασκευή Μανιάτη

3. Ελένη Κανελλοπούλου

4. Αντώνιος Σαδούκας

5. Νεκτάριος Ρούπακας

6. Γεωργία – Ολανέμι Αγιλάρα

7. Χρήστος Μποφίλιος

8. Ιωάννα Καστόρη

9. Παναγιώτης Καρράς

10. Κωνσταντίνος Μπακανδρέας

11. Πέτρος Κατσαμπάνης"

Υ.Γ. Για ευνόητους λόγους έχουν αφαιρεθεί από το εξώδικο τα στοιχεία των προπονητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ